ASAYİŞ - 09 Mayıs 2024 Perşembe 10:47

Kars’ta spor ayakkabıdan uyuşturucu çıktı

A
A
A
Kars’ta spor ayakkabıdan uyuşturucu çıktı

Kars’ta spor ayakkabı astarının altına saklanan uyuşturucu, hassas burunlu arama köpeği Dam’a takıldı.


Kars İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu madde ticareti yapan kişilerin yakalanmasına yönelik operasyonlar devam ediyor. Jandarma ekiplerince yapılan çalışmalarda, Ağrı’dan Kars’a uyuşturucu madde getirileceği bilgisi alındı. Bunun üzerine harekete geçen jandarma, Kars’ın Digor ilçesine bağlı Sorguçkavak Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol ve arama noktasında Ağrı’dan gelen araca operasyon düzenleyerek durdurdu.


Durdurulan araçta uyuşturucu madde arama köpeği Dam ile yapılan aramada, E.İ.B.’ye ait valizde arama yapıldı. Aramada valiz içerisinde bulunan spor ayakkabının astarının altına saklanmış 168 gram metamfetamin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak şüpheli E.İ.B. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.


Konuyla ilgili olarak Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Halkımızın huzur ve güvenliğini, emniyet ve asayişini sağlamak maksadıyla mesai mevhumu gözetmeksizin çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" denildi.



Kars’ta spor ayakkabıdan uyuşturucu çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Açıldığında protokol camisi olacaktı, 7 yılda tamamlanamadı İzmir Konak’ta bulunan ve yapımına 2017’de başlanılan Nevvar Salih İşgören Ulu Cami’nin inşaatı aradan geçen 7 yılda tamamlanamadı. Ege Bölgesi’nin en büyük protokol camisi olması planlanan ibadethanenin inşaatı uzun süredir yerinde sayarken, bölge esnafı yetkililerin duruma el atarak bir an önce caminin tamamlanmasına destek olmalarını istedi. İzmir’in Konak ilçesi Mersinli bölgesinde 14 bin metrekarelik alanda yer alan Nevvar Salih İşgören Ulu Cami’nin yapımına, Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından 2017 yılında başlandı. 43 metre kubbe genişliğinin yanı sıra 92 metre uzunluğunda 4 minareye sahip, Osmanlı ve modern mimari izlerini taşıyan caminin 2022’de ibadete açılması hedefleniyordu. Ancak Ege Bölgesi’nin en büyük protokol camisi olması planlanan 15 bin kişi kapasiteli camide uzun süre önce inşaat çalışmaları durdu. Yapılan onca masrafın ve milli servetin ziyan olduğunu belirten bölge esnafı, yetkililerin duruma el atarak caminin tamamlanmasına destek olmaları gerektiğini söyledi. “Diyanet İşleri Başkanlığının bir an önce bu camiyi bitirmesini istiyoruz” Kaba inşaatı 2019 yılında tamamlanan camiyle ilgili görüşlerini dile getiren bölge esnaflarından 37 yaşındaki Zeynel Akçam, “Buranın 2017 yılında temeli atıldığında bölge esnafı olarak çok sevinmiştik. Neden çok sevindik; dibimizde bir cami olsun istedik. Burada bize en yakın cami 500 metre ileride. Biz çok uğraştık burası yapılsın 5 vakit namazımızı kılalım orada ama bir türlü nedense tamamlanamadı bu cami. Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın projeyi bitirmiş olduğunu öğrendik sonradan. Esnaflar olarak Diyanet İşleri Başkanlığının bir an önce bu camiyi bitirmesini istiyoruz. Müslüman bir ülkede yaşayan vatandaşlar olarak bu camiyi böyle görünce vicdan azabı çekiyoruz. 2020 yılında Diyanet’e ‘bu cami neden tamamlanmıyor’ içerikli dilekçe yazdım, cevap gelmedi. Bölge esnafı olarak bu caminin bir an önce tamamlanmasını istiyorum” dedi. Caminin aynı zamanda bir yaşam alanı olarak tasarlanması, içerisinde sosyal donatı alanları, konferans salonları, kütüphaneler, etüt merkezleri gibi birçok bölümün olması planlanıyordu. 2017 yılında yapımına başlanılan ve 2022 yılında ibadete açılması planlanan Ulu Cami üzerinden geçen 7 yılda tamamlamadı.