GENEL - 05 Şubat 2017 Pazar 10:18

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne yoğun ilgi

A
A
A
Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne yoğun ilgi

Türkiye’nin sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Yarıyıl tatilcilerinin de gelmesiyle birlikte Sarıkamış’ta oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.
Türkiye’nin en iyi kayak merkezlerinden biri olan ve sarıçam ağaçları arasında kristal karıyla kayakseverlere kaymanın keyfini yaşatan Cıbıltepe Kayak Merkezi, 4 telesiyejle toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan pistlerinde misafirlerini ağırlıyor. Son yağan kar ile birlikte kar kalınlığı 1,5 metreyi bulan kayak merkezi, İstanbul, Ankara, İzmir, Ağrı, Iğdır, Bursa ve yurt dışından gelen misafirlere ev sahipliği yapıyor.
Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde 2 bin 400 kişi kapasiteli bilgisayar donanımlı 4 telesiyej sistemi, kayakseverler için 8 slalom, 1 snowboard pisti bulunuyor. Türkiye’de sadece Sarıkamış’ta bulunan toz kristal kar, ilk yağdığı günkü tazeliğini koruyarak kayakseverlere güvenle kayma hissi veriyor. Sarıkamış’ta bulunan kayak pistleri sarıçam ormanlarıyla çevrili olduğundan dolayı pistlerde çığ tehlikesi bulunmuyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale İsrail’e tepki gösteren STK’lar, 14 Mayıs’ın "Filistin Soykırım Günü" ilan edilmesini istedi Kırıkkale’de Filistin’e destek için toplanan STK üyeleri, İsrail’in kuruluş yıl dönümü 14 Mayıs’ın "Filistin Soykırım Günü" olarak ilan edilmesini istedi. Kırıkkale’de sivil toplum kuruluşu (STK) üyeleri, İsrail’in Filistin’e yönelik sürdürdüğü saldırıları protesto etti. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan STK üyeleri, İsrail aleyhine sloganlar atarak, tekbir getirdi. Vatandaşlar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail’e tepki gösterdi. Nur Camii İmam-Hatibi Murathan Önder tarafından da Kur-an-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi. Grup adına konuşan İkra Vakfı Başkanı Mustafa İşler, İsrail’in kuruluş yıl dönümü 14 Mayıs’ın "Filistin Soykırım Günü" olarak ilan edilmesini istedi. "Filistinli çocuklar için buradayız" Gazze için toplandıklarını ifade eden İşler, "Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz. Bundan sonra 14 Mayıs’ın ’Filistin Soykırım Günü’ olarak ilan etmelerini istiyoruz. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa için Kudüs için bombardıman altındaki Gazze için buradayız. Gazze, İslam’ın son kalesi olduğu için buradayız. Yıkılan hastanelerdeki bebekler için buradayız. Canlı olarak organları kesilip organ mafyasına satılan Filistinli çocuklar için buradayız. Yahudi ürünlerini boykot etmek için buradayız. Şehit olan sağlık çalışanları için esnaflar için buradayız" dedi.