YEREL HABERLER - 25 Mart 2017 Cumartesi 09:17

Hayırsever Nafi Çeri, MYO’ndan sonra 400 kişilik yurtta yaptıracak

A
A
A
Hayırsever Nafi Çeri, MYO’ndan sonra 400 kişilik yurtta yaptıracak

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Daday Ümit ve Nafi Çeri Meslek Yüksekokulu’nun yapım işleri ve masraflarını üstlenen hayırsever Nafi Çeri ve Ümit Çeri’nin 400 kişilik öğrenci yurdu yaptıracağını açıkladı.


Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demirel, Daday Ümit ve Nafi Çeri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Nadir Özdemir ile birlikte hayırsever Nafi Çeri’yi ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, “Daday’daki meslek yüksekokulumuzun yapımını üstlenen Nafi Çeri’ye teşekkür ediyoruz. Meslek yüksekokulumuz için yaptığı hayrı Allah mübarek etsin. Meslek Yüksekokulumuz şuan faaliyette ve en yakın zamanda da resmi açılışını Daday Belediye Başkanımız ile beraber yapacağız. Bu konuda Daday Meslek Yüksekokulumuzun kuruluşundan bugüne her işimizi takip eden ve her işimize destek olan Daday Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz” dedi.


Senatodan alınan karar doğrultusunda Meslek Yüksekokulu’nun ismine hayırseverlerin adının verildiğini söyleyen Rektör Aydın, “Okulumuzun adını Daday Ümit ve Nafi Çeri Meslek Yüksekokulu olarak çevirme kararı aldık. Yüksek Öğretim Kurulu da bu durumu kabul etmiştir” diye konuştu.


Hayırsever Nafi Çeri’nin Meslek Yüksekokulu için Daday’a 200 kız ve 200 erkek olmak üzere 400 kişilik öğrenci yurdu inşa edeceğini açıklayan Rektör Aydın, “Yurdun işletilmesiyle alakalı da biz, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile en yakın zamanda irtibata geçeceğiz. Yapılan yurdun Kredi ve Yurtlar Kurumumuza kiraya verilmesi çalışmasını da başlatacağız. Kredi ve Yurtlar Kurumumuz bilindiği üzere son yıllarda çok aktif olarak kapasite arttırarak her yerde de bu tür faaliyetleri iyi neticelendirmiştir. Nafi Amcamızın sayesinde inşallah Daday’ımıza da Kredi ve Yurtlar Kurumumuz girmiş olacak” şeklinde konuştu.


Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş da, “Yüksekokulun yeni bir bina yapılmamış olsaydı yürümeyecekti. Başta Rektörümüz çok emek verdiler. Bu konuda bu konuda Rektörümüze minnettarız. Hayırsever Nafi Abimizin de emekleri çoktur. Hatta bir gün Rektörüme giderken Nafi Abimiz kereste yıkıyordu bu bizi çok duygulandırdı. Dişiyle tırnağıyla çok emek verdi. Daha sonra Yüksekokul Müdürümüz Yavuz Bey’e emeği için çok teşekkür ediyoruz. Yüksekokulumuz gelecek nesiller için, Daday için, Kastamonu için inşallah hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun BBP Genel Başkanı Destici: "Vaatlerimizi 5 sene içinde gerçekleştirmek istiyoruz" Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim beyannamelerinde verilen vaatleri 5 sene içerisinde gerçekleştirmek istediklerini söyledi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MKYK Üyeleri, BBP Samsun İl ve İlçe Başkanları ile birlikte 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında Salıpazarı Belediye Başkanı seçilen Refaettin Karaca’yı ziyaret etti. Salıpazarı Muhtarlar Derneğini de ziyaret eden Destici, muhtarlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Salıpazarı ilçesini kazanan Refaettin Karaca’yı tebrik ederek sözlerine başlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Seçim öncesinde genel merkez binamızda başkan adaylarımızla toplantılar gerçekleştirdik. Toplantılarda; nelere dikkat etmeliyiz, hangi hizmetleri yapmalıyız, hangi anlayışta olmalıyız gibi konu başlıkları üzerinde yoğunlaştık. Toplantıların başarılı olduğunu düşünüyorum. Bunun sonucunda Sayın Refaettin Karaca’nın bize sunduğu fikir ve öneriler sayesinde Salıpazarı’nda başarı elde etmiş olduk" diye konuştu. Belediye Başkanları ile birlikte toplantılar düzenlediklerine işaret eden Mustafa Destici, “Seçimden öncesi olduğu kadar seçimden sonrası içinde toplantılar düzenledik. Özellikle üzerinde durduğumuz konular seçim vaatlerimiz oldu. Seçim beyannamelerimizdeki vaatlerimizi 5 sene içerisinde gerçekleştirmek istiyoruz. Salıpazarı’nda vatandaşımıza hizmetimizi sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
İstanbul Meşalelerle yolu kapatarak asker eğlencesi yapan gruba ceza Küçükçekmece’de araçları yol ortasında durdurup meşaleler yakarak asker eğlencesi yapan gruba 8 bin lira ceza kesilirken "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan adli işlem başlatıldı. Olay, 12 Mayıs akşam saatlerinde Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde yaşanmıştı. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan bir grup araçlarını yol ortasında durdurup, inmeye başlamış gruptan birkaç şahıs, meşaleler yakıp yol ortasında eğlenmişti. Diğer sürücülerin korna ile tepkisine aldırış etmeyen grup hem yolu kapatmış hem de trafiği tehlikeye düşürmüştü. Sürücülerin tepki gösterdiği gurup, polis araçlarının siren seslerini duyunca araçlarına binip uzaklaşmıştı. Konuya ilişkin polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde kimlik bilgileri tespit edilen Y.A. E.A. ve A.İ. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslara yönelik, "aracı zorunlu bir neden olmadıkça diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde sürmek" suçundan 690’ar TL, "taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasaklandığının bir trafik işareti ile belirtilmiş olduğu yerlerde duraklamak" suçundan 690’ar TL, "yaya yollarında, geçitlerde veya zorunlu hallerde; taşıt yolu üzerinde bulunan yayaların trafiği engelleyecek veya tehlikeye düşürecek şekilde davranışlarda, bulunmaları veya buraları saygısızca kullanmaları" suçundan 690’ar TL, "saygısızca araç kullanmak" suçundan 690’ar TL, A.İ. isimli araç sürücüsüne ise, "ses cihazlarını kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak" suçundan 690 TL olmak üzere toplamda 8 bin 970 TL idari para cezası uygulandı. Konu ile ilgili yakalanan şahıslar hakkında "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan adli işlem başlatıldı.