SPOR - 07 Şubat 2017 Salı 18:52

Kastamonuspor’da hedef Play-off oynamak

A
A
A
Kastamonuspor’da hedef Play-off oynamak

Kastamonuspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, hedeflerinin sezon sonunda Play-off oynamak olduğunu belirterek, ligde aldıkları üst üste galibiyetle bunu da gösterdiklerini kaydetti.
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Kastamonuspor 1966, üst üste aldığı üç galibiyetle ligde tüm gözleri üzerine çekti. İkinci yarıya yenilenmiş kadro ile çıkan Kastamonuspor 1966, oynadığı 4 karşılaşmadan 10 puan toplayarak büyük bir çıkış yakaladı.
İsmail Dikmenli Spor Tesisleri’nde takımın son durumunu değerlendiren Kastamonuspor 1966 Teknik Direktörü Ziya Doğan, son olarak kendileriyle aynı puana sahip Aydınspor 1923 ile karşı karşıya geldiklerini ve tek vücut olarak bu karşılaşmadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldıklarını söyledi.
Taraftarıyla, yönetimiyle, futbolcularıyla adeta tek vücut haline geldiklerini ve bunun son derece sevindirici olduğunu ifade eden Doğan, “Kastamonuspor 1966’nın her şeyinin geçici isimlerden olduğunu unutmayalım. Kastamonuspor 1966, Kastamonu’nun malıdır. Bizler geçici Kastamonu kalıcıdır. Bu yüzden herkesin takıma destek vermesi gerekiyor” dedi.
Aydınspor 1923 karşısının çor geçeceğini bildiklerini anlatan Doğan, “Gördüğümüz gibi de zor geçti. Rakibe fazla pozisyon vermememize rağmen karamboldan pozisyon buldular ve bunu da değerlendirdiler. Ağır sahada iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Oyuncularıma da bunu anlattım. Ağır şartlarda iyi dayandılar. İyi mücadele ettiklerini kendilerine söyledim. Ancak bu maçı unutmaları gerektiğini söyledim. Artık Etimesgut maçına konsantre olduk. Bu çıkışı devam ettirmek zorundayız. Deplasmanda Etimesgut’u da yenerek daha üstlere tırmanmak istiyoruz” diye konuştu.
İkinci yarıya yenilenmiş bir takım ile sahaya çıktıklarını ve son derecede başarılı olduklarını söyleyen Doğan, sezon sonunda hedeflerinin Play-off oynamak olduğunu belirterek, “Gizli istediğimiz bir hedefimiz vardı. Takım olarak birinci devrede kadro derinliğimiz yoktu. Şuan ikinci devre başlamasıyla birlikte eksikleri bulunan 6-7 oyuncumuza rağmen iyi ilerliyoruz. Play-off potasına 5 puanlık bir farkımız bulunuyor. Gün geçtikçe de kapatıyoruz. Play-off’u biz artık saklamaya gerek duymuyor ve istediğimizi bilinmesini istiyoruz. Bunun için Aydınspor 1923 karşılaşmasında olduğu gibi her maçımızda taraftarımız bize aynı şekilde destek versin. Biz, inşallah sezon sonunda mutlu sona ulaşan taraf olacağız” şeklinde konuştu.
Rakibin özelliklerine göre takım oluşturduklarını ve sahaya çıkmadan rakibi çok iyi analiz ettiklerini aktaran Doğan, şöyle konuştu:
“Oyuncularımızın hepsini hazır tutmamız lazım. Bunun örneğini de maçtan hemen sonra burada ağır bir idman yaptırıyoruz. Bu 11 kişiyle gidecek takım değil, 26 kişinin 26’sını da hazır tutmamız gereken uzun bir maratondur. Çalışmamız bu doğrultudadır.”
Kastamonuspor 1966 olarak takım olduklarını ve as-yedek oyuncu diye bir kavram olmadığını sözlerine ekleyen Doğan, “Takımızda her oyuncunun ayrı görevi bulunuyor. KSK 1966 olarak derin bir kadromuz var. Takım oyuncuları idmanda çok ciddi bir çalışma gerçekleştiriyorlar. Her oyuncu gösterdiği performansla dikkat çekiyor. İyi olan herkes forma şansı bulacaktır. Önemli olan isimler değil, Kastamonuspor’dur. Kim forma şansı bulursa sahaya her şeyini vermelidir. Herkes hazır olmalıdır. Biz bunu başarmak için kadroda olmayan oyuncularla bile yoğun tempoda çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Etimesgut karşılaşmasını da değerlendiren Doğan, Etimesgut karşısına çok farklı bir takım ile çıkacaklarını ve deplasmanda oynamalarına rağmen iyi bir futbol ile inanılmaz bir sonuç alacaklarına inandığını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kocasinan’da 3 gün süren çocuk şenlikleri, büyük yankı uyandırdı Kocasinan Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği ‘Çocuk Şenliği’, büyük yankı uyandırdı. 3 gün süren etkinlikte, çocuklar doyasıya eğlenirken büyükler de hoşça vakit geçirdi. Etkinliğin son gününde de çocuklarla bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar, ‘Çocuk gülerse dünya güler’ anlayışıyla gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, “Bütün gayretimiz; çocuklarımızın daha iyi bir Kocasinan ve daha güzel bir Kayseri’de yaşamaları içindir” dedi. Çocuk Şenliği’nin son gününde etkinlik alanını ziyaret edip, çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin sosyal hayatını renklendirmeye devam ettiklerine dikkat çekerek, “Çocuklarımızın yüzü gülsün, mahalleler şenlensin ve sokaklar, cıvıl cıvıl çocuk sesleriyle olsun diye çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak yapmış olduğumuz bütün projeler ve çalışmalarda geleceğimizin teminatı evlatlarımıza daha güzel bir Kocasinan bırakmak içindir. Daha güzel yarınlar için projeler üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Folklor gösterileri, müzik-koro, çocuk tiyatrosu, Hacivat - Karagöz, palyaço, oyun grupları olmak üzere çeşitli gösterilerin yer aldığı ve 3 gün süren ‘Çocuk Şenliği’nde çocuklar, keyifli vakit geçirdi. Çocukların yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik, renkli ve eğlenceli görüntülere sahne oldu. Kocasinanlı çocukların doyasıya eğlendiği etkinlikte, Kayserililer gün boyu bayram coşkusu yaşadı.
Denizli CHP Lideri Özgür Özel, kazanılan 15 belediye için Denizlililere teşekkür etti Seçimden sonraki ilk mitingini Denizli’de yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bazı illere gidersiniz yanınızda belediye başkanı olmaz. Bazı illere gidersiniz ’3-4 başkan varsa arkam sağlam’ dersiniz. Denizlililer sizlere ne kadar teşekkür etsem az. Arkamıza 15 belediye başkanı veren Denizli’ye helal olsun” dedi. Bir dizi ziyaret kapsamında Denizli’ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda seçimden sonraki ilk mitingini gerçekleştirdi. Yoğun katılımın gözlemlendiği mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Özel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun her kesimin belediye başkanı olacağı vurgusunda bulundu. 23 Mart günü memleketi Manisa’nın ardından kente geldiğini ve mitingde yaptığı ittifak çağrısını hatırlatan Genel Başkan Özel, “O gün bir çağrıda bulunduk. Seçim öncesi geldiğimde ’Siyasi parti liderleri olarak bizler Ankara’da ittifak yapamadık ama umudumuz var. Denizli’nin sosyal demokratlarını, milliyetçi demokratlarını, muhafazakar demokratlarını, Kürt’üyle, Türk’üyle memleketine yürekten bağlı olan Denizli’nin güzel insanlarını Denizli ittifakına davet ediyorum’ dedim. O gün Denizli sesimizi duydu. Ben o gün dedim ki, ’Benim gördüğüm Denizli kararını vermiş’ 31 Mart akşamı en güzel haberi sizden aldık. Hepinize teşekkür ediyorum. Bazı illere gidersiniz yanınızda belediye başkanı olmaz. Bazı illere gidersiniz 3-4 başkan varsa arkam sağlam dersiniz. Denizliler sizlere ne kadar teşekkür etsem az. Arkamıza 15 belediye başkanı veren Denizli’ye helal olsun” dedi. “272 avroluk emekli maaşının Almancaya tercümesi yok” Yurt dışındaki temaslarından bir iktibas paylaşan Genel Başkan Özgür Özel, “Almanya’da Almanlara anlattım tercüman hatası, yanlış söyledim sandılar. ’Türkiye’de emekliler 272 avro maaş alıyor’ dedim. Düzeltiyor ’2 bin 700 avrodur’ diyor. ’Yok’ dedim. Strazburg’daydım, Fransa’daydım. Tercüman kız yanlış söylüyor sandılar. ’Bir 0 eksik değil mi, 2 bin 700 euro olsun’ dediler. O gün kendi kendime dedim ki, ’Ey Özgür Özel, Türkiye’deki 272 avroluk emekli maaşının Almancaya tercümesi yok. İngilizceye tercümesi yok’ Milletin bir 0 eksik sandığı bu sefalete mahkum edenlere yazıklar olsun” ifadelerini kullandı. “Bizim ittifakımız siyasi parti ittifakı değildir” Türkiye İttifakı ile Türkiye’nin kazanacağı vurgusunda bulunan Özgür Özel, “Bizim ittifakımız siyasi parti ittifakı değildir. Bizim ittifakımız bir araya gelmiş ve milletin canı yanı yanarken onları duymayan Cumhur İttifakı değildir. Adını memleketimizden, renklerini ay yıldızlı al bayrağımızdan alan Türkiye İttifakı’dır. Türkiye İttifakı kazanacak, Türkiye kazanacak” şeklinde konuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Merkezefendi Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi ziyaretlerinin ardından memleketi Manisa’ya hareket edecek.
Kütahya Kütahya OSB’den orman yangınlarına tam destek Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) istihdam eden personeller ve işletme sahipleri, orman yangınlarıyla mücadelede gönüllü olmak için eğitim aldılar. Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Orman Yangınları Gönüllüsü" eğitimi kapsamında, katılımcılara yangınla mücadelede gerekli bilgi ve beceriler aktarıldı. Eğitim, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Deneyimli orman yetkilileri tarafından, katılımcılara yangınla mücadelede kullanılan kişisel koruyucu donanımlar, ekipmanlar ve yangınla ilgili teorik bilgiler detaylı bir şekilde sunuldu. Pratik becerilerin de önemli olduğu eğitimde, Kütahya OSB Müdürlüğü otopark alanında arazöz araçları ile yangına nasıl müdahale edildiği uygulamalı olarak gösterildi. Katılımcılar, yangına müdahalede kullanılan sistemler ve hangi yangına hangi teknikle müdahale edilmesi gerektiği konusunda da bilgi sahibi oldu. Eğitimi tamamlayan kursiyerler, yapılacak yazılı sınavı da başarıyla geçtikten sonra "Orman Yangını Gönüllüsü" ünvanını almaya hak kazanacaklar. Bu sayede Kütahya Organize Sanayi Bölgesi gönüllüleri, orman yangınlarıyla mücadelede aktif bir rol oynayarak çevrelerine ve doğaya destek olacaklar. Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bu tür eğitimlerin önemine vurgu yaparak, iş birliği içinde hareket ederek orman yangınlarının etkilerini en aza indirmeyi hedeflediklerini belirtiyorlar. Kütahya Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarının bu tür eğitimlere katılımları, şehrimizde yaşanabilecek muhtemel afet durumlarında güçlü bir dayanışma ve koordinasyonun oluşturulmasına katkı sağlayacak.
Samsun Yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştırma ve fuhşa sürükleyenlere operasyon: 3 gözaltı Samsun’da göçmen polisi tarafından, yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştırıp fuhşa sürükleyenlere yönelik yapılan operasyonda Kırgız uyruklu kadın ile birlikte 2’si erkek 3 kişi yakalandı, 6 kadın da kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbari bilgiler doğrultusunda yaptıkları çalışma sonucu Kırgız uyruklu Türk vatandaşı M.A. adlı kadının, Özbekistan ve Azerbaycan’dan yasal yollardan kadın getirdiği, Türkiye’de kalış süresi dolan kadınları hasta bakıcılık işinde çalıştırdığı, bu kadınlardan komisyon adı altında para aldığı ve yine söz konusu kadınlara fuhuş yaptırdığını tespit etti. Göçmen polisi, H.G. adlı şahsın M.A. adlı kadının getirdiği kadınlara fuhuş yaptırdığını ve E.Y. adlı şahsın da M.A. ile birlikte kadınları zorla çalıştırdığını ortaya çıkardı. Polis yaptığı operasyon sonucu Kırgız uyruklu M.A. ile Türk vatandaşı E.Y. ve H.G.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Polisin operasyonunda 6 kadın kurtarıldı. Kurtarılan 6 mağdur kadının da sınır dışı edilmesi için çalışma başlatıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan M.A. adlı kadın ile E.Y. ve H.G. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.