YEREL HABERLER - 25 Mart 2015 Çarşamba 16:19

Tutuklu Ve Hükümlülere ‘Saygı' Konulu Konferans Verildi

A
A
A
Tutuklu Ve Hükümlülere ‘Saygı' Konulu Konferans Verildi

İstanbul Çocuk Eğitimevinde hükümlü ve personellere yönelik Kurum Müdürü Uz. Pdr. Mehmet Aksu, ‘saygı’ konulu konferans verdi.
İnebolu Cezaevinde gerçekleştirilen konferansta, “Su, kaynağında firesiz; insan doğduğunda kınasızdır” diyen Kurum Müdürü Mehmet Aksu, çocukların eğitiminin ailede başladığını söyledi.
Aksu, “Saygıyı ve sevgiyi çocuklar ailede öğrenirler. İnsan ilişkilerinde saygı ilişkilerinin temelini oluşturan bir değerdir. Bu öğrendikçe sahiplenilen olgu olmalı, olguyu da büyüdükçe geliştirenler. Aşını, işini, eşini, çocuklarını, milletini seven saygı duyan milletin asil evlatları olurlar. Bu da parayla değildir” dedi.
İnsan olmanın erdemlerinden öncül bir tanesi de toplumun diğer fertlerine saygı göstermenin olduğunu ifade eden Mehmet Aksu, “Saygının olmadığı toplumlarda kişiler arasında empati gelişemez. Birbirine saygı göstermeyen insanlar toplum içinde kopukluğa sebep olur. Milleti millet yapan özelliklerin başında sevgi ve saygı içinde vatan topraklarında huzur içinde yaşamak için olmazsa olmazı milletin değerlerine saygıdır. Kişisel hayatta da diğer insanlara karşı saygıyı kazanılan taraf oluşturur. Aile bağlarının kuvvetli olması bireylerin birbirine saygı duymasından geçer. Aile bireyleri birbirine saygı ve sevgi duyarsa bir arada yaşamaktan mutluluk duyar. Böyle ortak alanları birlikte kullanmak kişiye zevk verir. Bunun haricinde akrabalar ve aynı toplumu paylaşan bireylerde de bu yakınlık olmalıdır” diye konuştu.
Evlerdeki tüm alanların ve eşyaların ailenin ortak kullanımı olduğunu aktaran Aksu, “Kurumda da ortak kullanım alanları ve kurum eşyaları kurumda yaşamını idame ettirenler içindir. Bunları kullanırken huzur duymak isteniliyorsa birbirlerine sevgi ve saygılı olunması şarttır. Evde müzik dinlerken diğer ev ahalisini rahatsız etmemek için itina gösterilmelidir. Hem aile büyüklerine hem aile küçüklerine saygıyla yaklaşılmalıdır. Çünkü saygı yalnızca büyüklere duyulan bir şey değildir. Bu anlamda küçük kardeşlerin eşyasını kullanmak için izin almak ona duyulan saygıyı gösterir. Eşyayı hor kullanmamak da saygılı davranıştır. Bir sorun yaşanmasın isteniliyorsa öncelikle kişi kendisini kontrol etmeli, kendisine karşı saygılı olmalıdır” şeklinde konuştu.
“İnsanın canına, malına, namusuna, düşüncelerine, inançlarına saygı insana saygının özgülendiği halka etrafında oluşurlar” diyen Kurum Müdürü Mehmet Aksu, kendi yazmış olduğu şiir kitaplarında yer alan “Kızım” ve “Ne Kötü” isimli şiirlerini seslendirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa "METEM" Cumhuriyetin 100. yılı Sergisinde Bursa’yı sundu Mudanya Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı bilim projelerinin sergilendiği “Cumhuriyet’in 100. yılında Bursa” adlı sergi büyük beğeni topladı. Açılışa Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya Karaaslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okulun ikinci katında hayata geçirilen Kültür, Sanat ve Bilim Koridoru, öğretmen ve öğrencilerin el emeğiyle oluşturulmuş ve koridorun anlamı, önemi, amacı, yapılış aşaması ve slayt gösterisi tarih öğretmeni Kemal Yorgancıoğlu tarafından sunuldu. Bu koridor, Bursa’nın cumhuriyet dönemindeki 100 yılını 9 farklı gazete ve 25 parça sergi malzemesi ile anlatan çalışmaları içeriyor. 1929-1978 yılları arasında Bursa’nın kültürel ve ticari hayatını, ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa ziyaretlerini konu alan bu çalışma, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Daha sonra, Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ve Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, standları gezerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldılar. Etkinlik, öğrencilerin hazırladığı çiğ köfte eşliğinde saz üstadı Muharrem Torun ve sanatçı Gönül Saylı’nın seslendirdiği türkülerle devam etti. Bu özel sergi ve etkinlik, Bursa’nın zengin tarihini ve kültürünü kutlamanın yanı sıra, genç nesillerin bilim ve sanata olan ilgisini ve katkılarını da gözler önüne seriyor. Mudanya Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bu başarılı organizasyonu, şehrin eğitim ve kültür hayatına değerli bir katkı olarak kaydedildi.
Kayseri Okulda öğretmeni vuranı kadın: "Zarar verme niyetim yoktu, olay kazara oldu" Kayseri’de sınıf öğretmeni olarak görev yapan öğretmeni çalıştığı okulda silahla vurarak yaralayan kadın hakim karşısına çıktı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık olan 4 çocuk annesi Ş.A. (31), kucağında bebeğiyle katıldı. Müşteki K.Ç.K. duruşmada hazır bulunmazken, taraf avukatları da duruşmada yer aldı. Hakkında "öldürmeye teşebbüs" suçundan dava açılan sanık savunmasında, müştekinin kendisinin kızının öğretmeni olduğunu ve 2,5 yıldır birlikte olduklarını ifade etti. Sanık Ş.A., müştekinin kendisine önceleri "Eşini boşa, evlenelim" dediğini iddia ederek, hamile olduğunu öğrendikten sonra bebeği aldırmamasını istediğini ancak bebeğin doğumundan sonra tavırlarının değiştiğini belirtti. Ayrıca, müştekinin kendisini tehdit ettiğini, hakaretlerde bulunduğunu ve şiddet uyguladığını söyledi. Sanık, olay günü müştekinin görev yaptığı okula gittiğini ve müdür yardımcısının odasında kendisini darbetmeye kalkınca silahı kendisine doğrultmak isterken kaza ile ateş aldığını söyledi. Mağdur avukatı ise müvekkilinin sanıktan şikayetçi olmadığını belirtti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Olay Kocasinan ilçesi Şeker Mahallesi’ndeki bir okulda 5 Şubat 2024 gerçekleşmişti. Yaralanan öğretmen hastaneye kaldırılırken, saldırgan kadın ise olay yerinde gözaltına alınmıştı.