KÜLTÜR SANAT - 08 Kasım 2017 Çarşamba 16:46

10 Kasım’a Özel Atatürk fotoğrafları sergisi

A
A
A
10 Kasım’a Özel Atatürk fotoğrafları sergisi

Meysu Outlet Alışveriş Merkezi düzenleyeceği “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” ile Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyor.

Meysu Outlet Alışveriş Merkezi düzenleyeceği “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” ile Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyor.


Kayseri Atatürkçü Düşünce Derneği iş birliği ile Mustafa Kemal Atatürk’ ün 79. Ölüm yıldönümü kapsamında çok özel bir sergiye ev sahipliği yapacak olan Meysu Outlet AVM, Mustafa Kemal Atatürk’ü özel fotoğrafları ile anacak.


Meysu Outlet Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek olan 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü ve Atatürk Haftası’na özel sergi vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM’de tartışma TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. TBMM Genel Kurulu, CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. Genel Kurulda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının eylemleri nedeniyle değil fikirleri nedeniyle idam edildiklerini söyleyerek, "Deniz Gezmiş ve arkadaşları anayasayı ortadan kaldırdıkları için değil, anayasa tam uygulansın dedikleri için idam edildiler. Ey zalimler, ister kaymakam olun ister vali, ister hakim olun ister savcı, ister vekil olun ister bakan, boşa çiğniyorsunuz yalan dünyayı. 1400 senedir yapıyorsunuz bunu. Nesimi’nin derisini yüzerken yaptınız bunu. Hallac-ı Mansur’u asarken yaptınız bunu. Kubilay’ın başını keserken yaptınız bunu" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, 1400 senedir demenin bu ülkenin Müslümanlarına çok ciddi iftira ve hakaret olduğunu savunarak, Akdoğan’ın özür dilemesini istedi. Usta, “Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının asılması için o dönem Meclis’e bir kanun teklifi geldi. Kanun teklifine CHP’den 28 milletvekili kabul oyu verdi. O zaman bu idama evet oyu veren CHP’li 28 milletvekili utanmayacak da kim utanacak” şeklinde konuştu. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamına toplam 48 ret oyu verildiğini, bunlardan 47’sinin CHP oyu olduğunu belirtti. Günaydın, Gezmiş ve arkadaşlarının idamı için 273 kabul oyu verildiğini hatırlatarak, “O kabulün içerisinde 28 CHP’linin de oyu var. O 28 CHP’linin 1972’deki oylarının doğru olmadığını buradan açıkça ifade ediyoruz. Bu 28 oyun dışında ’evet’ diyen 273 oy kalkmış, kimin müktesebatından kimin geçmişini takip ediyor bunlar" diye konuştu.
Kırşehir Mucur Belediye Başkanı Şahin: "Adli süreç başlatıldı" Kırşehir’in Mucur ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) belediye başkanı seçilen Ali Şahin, mazbatasını aldıktan sonra usulsüzlüklerin örtülmeyeceğini ve adli işlem başlatıldığını söyledi. Sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini aktaran Belediye Başkanı Ali Şahin, "Ama bazıları kabullenemedi. Mazbatamızı alarak göreve başladık. Mucur’a hizmet için biz siyasi kimliğimizi bir tarafa bıraktık. Elimizden gelen gayreti göstererek hizmet edeceğiz. Bu konuda da kararlıyız. Mucur’un 5 yıllık kaybını telafi ederek hak ettiği yere getireceğiz inşallah” dedi. Mucur Belediyesi’nin çok fazla borcu olduğunu söyleyen Şahin, "Mucur Belediyesi’nde şu anda 337 milyon lira gözüken borç var. Nüfusu bizden 10 kat olan belediyelerin bile bu kadar borcu yok. Bunun dışında gözükmeyen, bizim bilmediğimiz birtakım haciz işlemleri gerçekleşiyor. Faturalar var. Onların da ne kadar olacağını bilmiyoruz ama bir 400 milyonu bulacak gibi gözüküyor. Bir işçi yığılması olmuş. Bir odada 6-7 kişi çalışan bir işçi firması olmuş. En önemlisi altyapı yapılıyor diye eskisini arar hale gelmişiz" diye konuştu. "22 B’ye göre ihaleler yapılmış” Usulsüz ihalelerin olduğunu iddia eden Başkan Şahin, "Ben 10 yıllık belediye başkanlığı yaptım. Ben böyle bir harcama görmedim. İhale de yapılmamış. 22 B’ye göre yapmışlar. 22 B olağanüstü durumlarda yapılan bir ödeme türüdür. Ben 10 yıllık belediye başkanlığı yaptım. 10 yıllık belediye başkanlığım süresince bu kalemde hiç ihale yapmadım. İhale değil, doğrudan temin gibi bir şey" ifadelerini kullandı.