ASAYİŞ - 30 Nisan 2024 Salı 18:03

14 ayrı yakalanması olan suç makinesi jandarmadan kaçamadı

A
A
A
14 ayrı yakalanması olan suç makinesi jandarmadan kaçamadı

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 14 ayrı aranma kaydı ile 24 yıl 10 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.


Melikgazi-Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ve JASAT ekipleri ile birlikte nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda Kayseri Ağır Ceza İlamat Masası’nın kararı ile hakkında "Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" suçundan 19 yıl 10 ay, Ankara Ağır Ceza İlamat Masası’nın kararı ile "Kamu Kurum ve Kuruluşları vb. Tüzel Kişiliklerin Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" suçundan 4 yıl, Kayseri Ağır Ceza İlamat Masası’nın kararı ile “Dolandırıcılık” suçundan 1 yıl olmak üzere toplam 24 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası ve haricen 11 ayrı dolandırıcılık dosyasından 2 yıldır aranan L.A., yaklaşık 3 aydır sürdürülen çalışmalar neticesinde Melikgazi ilçe merkezinde yakalandı.


Gözaltına alınarak karakolda işlemleri tamamlanan L.A., tutuklanarak cezaevine teslim edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kağıtsporlu izciler yaparak yaşayarak öğrendi Büyükşehir Kağıtsporlu izciler, 19 Mayıs’ın 105. yıl dönümünde kamp ateşi yaktı ve fener alayı düzenledi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor izcileri geçtiğimiz hafta sonunda çadır kampı gerçekleştirdi. Kampa Kağıtspor’un Barbaros, Orhun, Albayrak, Atlas, Ötüken, Turan, Vecihi Hürkuş ve Ayyıldız Bayrak ünitelerinden 85 izci ve 11 izci liderleri katıldı. Büyükşehir Kağıtsporlu izciler, 19 Mayıs’ın 105. yıl dönümünde kamp ateşi yaktı ve fener alayı düzenledi. İzcilik metotlarından biri olan ‘’Yaparak, Yaşayarak Öğrenme’’ metodunu baz alan liderler, açık arazide izcilere hem teorik hem uygulamalı dersler verdi. Açık alanda izcilere; balta bıçak kullanımı, kamp ateşi yakımı, tesis yapımı, izci düğümleri ve izcilere verilmiş olan malzemelerle nasıl yemek yapabileceklerini anlatılıp uygulamaları istendi. Kağıtspor İzcileri kampın son günü Servetiye Köyündeki müzeyi ziyaret etti. Servetiye Cami Köyü merkezinde bulunan müzenin önünde izciler Tek Kurşun Anıtını inceledi. İkiye ayrılmış bir mermi çekirdeği görünümündeki anıtın iç kısmındaki çifte kitabede Kurtuluş Savaşı’ndaki yöresel olaylar ile Servetiye Cephesi’nde yer alan isimler sıralandığı bilgisi verildi. Ardından müzeye giren izciler, Kurtuluş Savaşı’na ait silahlar ve aletler, yöresel kültürel eşyalar, yazılı ve görsel ürünlerle muhtelif malzemelerin sahiplerinin isimleriyle birlikte sergilendiği alanları inceleyip bilgi edindi. İzciler liderlerin eşliğinde 19 Mayıs 1919’ta Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıkışının 105. yıl dönümü dolayısıyla fener alayı gerçekleştirdi. Kamp alanından itibaren izciler ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle gerçekleştirdiği fener alayı, 5 kilometrelik bir yürüyüşün ardından son buldu.
Sakarya Bin rakımdaki tarlalarda tohumları toprakla buluşturuyorlar Sakarya’nın Hendek ilçesinde hem kendi ihtiyaçları hem de geçimlerin sağlamak için biber, salatalık, karalahana, fasulye gibi mahsulleri üreten vatandaşlar, bin rakımlı tarlalarında tohumları toprakla buluşturuyor. Hendek ilçesinde bazı vatandaşlar, hem kendi ihtiyaçları hem de geçimlerin sağlamak için ilçe merkezine 32 kilometre uzaklıkta olan ve bin rakıma sahip Dikmen Mahallesi’ndeki tarlarında biber, salatalık, karalahana, fasulye gibi mahsullerin üretimini yapıyor. İlçe merkezinde ikamet eden vatandaşlar, yılın belirli aylarında kilometrelerce yolu kat ederek dik yamaçlarda geçimlerini sağlamak için tohumları toprakla buluşturuyor. “Hava şartları normal değil erken diktiğimiz zaman ürün soğuktan etkileniyor” Bin rakımlı tarlalarda hava şartlarından dolayı fasulye ekimini Hıdırellez’den sonra diktiklerini aktaran Meryem Kazın, “Erken diktiğimizde ürünlerimiz çürüyor. Hendek ilçe merkezinde ikamet ediyorum orada bir süre kaldıktan sonra ürünleri ekmek için Dikmen Mahallesi’ndeki evimizde kalıyorum” derken Emine Kazın, “Biber, salatalık, fasulye ve karalahana dikiyoruz. Burada en çok giden ürün karalahanadır. Biberleri önce tohum halinde ekip fide haline getiriyoruz daha sonrasında da farklı bir ekim daha yapıyoruz. Fasulyeleri Hıdırellez’den sonra dikiyoruz sebebi ise bölge yüksek bir yer olduğu için hava şartları normal değil erken diktiğimiz zaman ürün soğuktan etkileniyor. Biz damlama sistemi ve direk dikerek fasulyeleri ipe sardırıyoruz” dedi.