GENEL - 20 Şubat 2018 Salı 11:32

2018’de Kayseri’de tekli eğitime geçmeyen okul kalmayacak

A
A
A
2018’de Kayseri’de tekli eğitime geçmeyen okul kalmayacak

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, 2018 yatırım programında bulunan işlerin ihalelerini yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, "Tekli eğitime geçiş için ihtiyaç duyulan derslik sayısı bin 464’tür" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, 2018 yatırım programında bulunan işlerin ihalelerini yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, "Tekli eğitime geçiş için ihtiyaç duyulan derslik sayısı bin 464’tür" dedi.



İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Uygulama Otelinde basın mensuplarını ağırladı ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, resmi ve özel okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim ve mesleki eğitim kurumları ile toplam bin 83 kurumda; 19 bin 319 öğretmen ve örgün eğitimde okuyan 300 bin 86 öğrenci ile ilde eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 6 müdür yardımcısı, 10 şube müdürü ve 268 personelle hizmet verdiklerini kaydeden Elmalı, 16 ilçede bulunan ilçe milli eğitim müdürlükleri ve halk eğitim merkezleri aracılığıyla da Kayseri’de hizmet sunduklarını ifade etti. Müdürlük olarak, söz konusu faaliyetleri kesintisiz sürdürmek için büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Elmalı, "Velilerimizin ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını çağın gereklerine göre tespit etmek ve buna göre çözümler üretebilmek için iyi bir işbirliğinin sağlanması çok elzemdir. Öğrenci, öğretmen, veli işbirliği ile yürütülen eğitim çalışmalarında her kesimin üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yapmasıyla hedefine ulaşabilmektedir. Bu koordinasyon ise idarecilerin gayretiyle sağlanmaktadır. Temennimiz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın değerli öğretmenlerimizin ellerinde, milli ve manevi değerleri benimsemiş olarak yetişmeleri ve bu ülkenin evladı olmanın haklı gururunu yaşamalarıdır. Kalkınma Bakanlığının Orta Vadeli Programında Eğitim Kalitesinin artırılması konulu başlıkta, öğrenciler arasındaki fırsat eşitliğinin artırılması, yönetişim süreçlerinin iyileştirilmesi, öğretmen niteliklerinin artırılması, mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesi ve fırsat eşitliğinin artırılması konulu alt başlıkta, ilköğretimde tekli eğitime geçilecektir, eğitimde kademeler arası geçiş yeniden düzenlenecektir, okul öncesi eğitim, beş yaş grubu çocuklar başta olmak üzere yaygınlaştırılacaktır, eğitimde teknolojik içeriklerin geliştirilmesine özel önem verilmeye devam edilecek ve bu içeriklerin eğitim sürecinde kullanımı yaygınlaştırılacaktır, bu teknoloji ile merkezle kırsal arasında fark kalmayacaktır gibi Bakanlığımız Orta Vadeli Kalkınma Programı çerçevesinde kendisine gelecek vizyonu oluşturarak 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı sonunda Türkiye genelinde Tekli Eğitime geçme hedefi belirlemiştir. Bu kapsamda Bakanlığımızca birçok çalışma yürütülmektedir. Bakanlığımıza ayrılan bütçenin, her yıl bir önceki yıla göre daha fazla artırılmasıyla, yatırımlarımızın hızla tamamlanması amaçlanmaktadır" ifadelerini kullandı.



İL Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışmalarına, Bakanlığın hedefleri doğrultusunda devam ettiklerini kaydeden Elmalı, "Kayseri genelin de ikili öğretim yapan 97 binada 144 okulumuz bulunmaktadır. Bu okullarımız Melikgazi, Kocasinan ve Talas İlçelerinde bulunmaktadır. Bu okullardan yaklaşık 20’si kendi eğitim bölgesinden öğrenci alıp kayıt bölgesi dışından öğrenci almayarak tekli eğitime geçebilecektir. Diğer 77 binada tekli eğitime geçiş yapabilmesi için ise arsa temini ve temin edilen arsalara bina yapma çalışmalarımız hızla devam etmektedir" dedi.



Arsa sorunları çözüldü


Milli Emlak Müdürlüğü ve Belediyelerle sıkı bir işbirliğine gidilerek 2017 yatırım programında yer alan tüm yatırımların arsa sorunlarının çözüldüğünü belirten Elmalı, "2018 Yatırım Programında bulunan işlerimizin tamamının ihalelerini, yıl sonu itibariyle bitirilmeyi hedeflemekteyiz. 2017 yılı içerisinde, 3 hayırsever tarafından yaptırılan: Kocasinan İlçesindeki Osman Ulubaş Fen Lisesi, Develi İlçesinde Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Melikgazi İlçesinde Mustafa Çataloğlu İlkokulu tamamlanarak eğitim öğretime başlamıştır. Hayırseverlerle görüşmeler yapılarak yeni protokoller hazırlanmaya ve ilimize yeni yatırımlar kazandırılmaya çalışılmaktır. Bu bağlamda 3 yeni hayırseverle görüşme yapılmış ve protokol hazırlanma sürecine girilmiş, 2 hayırseverle de görüşmeler devam etmektedir. Devlet ve İl Yatırım Programı kapsamında planlanan 8 yatırım tamamlanmış ve faaliyete geçmiştir. 2018 yılı İl Yatırım programında 50 yatırımımız bulunmakta olup bu projeler bakanlığımıza sunulmuş ve bu projeler bakanlığımız tarafından onaylanmıştır. Önceki yıllara ait olup ihalesi yapılmamış 9 projemiz bulunmaktadır. Yıl içerisinde toplam 34 okulun arsa işlemleri tamamlanmış olup proje aşamasına getirilmiştir. İl Yatırım Programında yer alan yatırımlarımızın proje tutarı 285 milyon TL’dir" şeklinde konuştu.



415 milyon TL’lik yatırım


Elmalı, "Devlet yatırım programında yer alan diğer 11 projemiz için ihaleye esas yaklaşık maliyetleri ve mahal listeleri hazırlanmakta olup 2018 yılı içerisinde ihaleye çıkılacaktır. Devlet yatırım programında yer alan yatırımlarımızın proje tutarı 130 milyon TL’dir. Devlet ve İl Yatırım programına alınan ve Bakanlığımızca onaylanan toplam 63 yatırımın proje tutarı 415 milyon TL’dir. İl Müdürlüğümüzce Yatırım Programı kapsamında, bakanlığımızca onaylanan ve AB ile Dünya Bankasınca finanse edilecek olan toplam 7 yatırım bulunmakta olup bunlardan 3 tanesinin ihale süreci Bakanlığımızca başlatılmıştır. Bu 3 yatırımın 2018 yılında tamamlanması Bakanlığımızca hedeflenmektedir. Diğer 4 yatırımın ise finansman ve ihale öncesi hazırlık işlemleri Bakanlığımızca yürütülmektedir. Yine Bakanlığımızca Maliye Bakanlığı arasında yürütülen “Arsa karşılığı okul yapımı projesi” kapsamında 25 projemiz kabul edilmiş olup, Defterdarlık ve Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satılacak arsa temin çalışmalarına başlanmıştır. Satılacak arsa karşılığında yüklenicilere okul yaptırılacaktır" diye konuştu.



"Tekli eğitime geçiş için ihtiyaç duyulan derslik sayısı bin 464"


Kayseri’de tekli eğitime geçiş için ihtiyaç duyulan derslik sayısının bin 464 olduğunu söyleyen Elmalı, "Bakanlığımız tekli eğitime geçiş için tüm çalışmaları hızla yürütürken, bizler de başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Valimiz olmak üzere Belediye Başkanlarımız, Defterdarlık, Milli Emlak Müdürlüğü ve diğer kurumlarımızla işbirliği içerisinde arsa bulmaya ve bulunan arsaların hukuki sorunlarını çözmeye gayret göstermekteyiz. Bu çalışmalar ve planlanan yatırımlar tamamlandığında İl Merkezindeki derslik sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır. İlimiz genelinde resmi ve özel derslik sayımız 12 bin 152’dir. Tekli eğitime geçiş için ihtiyaç duyulan derslik sayısı bin 464’tür" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’de 40 bin metre balık ağıyla yakalanan 7 kişiye 292 bin lira ceza kesildi DENİZLİ (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün talimatlarıyla, ülke genelinde eş zamanlı su ürünleri denetimleri devam ediyor. Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 22- 26 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelindeki iç sularda, perakende balık satış yerleri ve soğuk hava depolarında eş zamanlı denetimler gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen denetimlerde, balıkların avlanabilir asgari boyları, tazeliği ve kontrolü gibi konularda bilgilendirme notları dağıtıldı, ayrıca uyulması gereken usul ve esaslar üzerine bilgilendirme yapıldı. İl Müdürü Şakir Çınar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Bilim dünyası, balık tüketmenin sağlık için birçok faydası olduğunu defalarca kanıtlamıştır. Özellikle Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan balık, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok besin maddesini içermektedir. Balık yüksek kaliteli bir protein kaynağıdır. Protein, kaslarımızın, dokularımızın ve hücrelerimizin yapı taşıdır. Dolayısıyla, düzenli olarak balık tüketmek, kaslarımızın güçlenmesine, dokularımızın onarılmasına ve vücudumuzun sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkı sağlar. Balık tüketimi kalp-damar sağlığını korur, beyin fonksiyonlarını iyileştirir, bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu faydalardan yararlanmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için vatandaşlarımızı haftada en az 2 gün balık yemeye davet ediyorum" dedi. İl Müdürü Çınar, sürdürülebilir avcılık için her balığa bir kere üreme fırsatı verilmesi gerektiğini, bilimsel olarak belirlenmiş yasal avlanabilir asgari boyun altında av ve satışının yapılmaması gerektiğini ifade etti. Cezai işlemlere de değinen Çınar, “Kaçak avcılık ve satışı konusunda yapılan denetimlerde, 40 bin metre balık ağına el konularak 7 şahsa 292 bin 326 TL idari para cezası uygulanmıştır. Kaçak avcılığa karşı yapılan denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir” diye konuştu.
Erzurum Erzurum’da çiftçiye makine desteği Erzurum’da hayvancılığın geliştirilmesi ve çiftçiye destek olmak için yüzde 75 hibe destekli süt sağım, koyun kırkım ve yem ezme makinesi dağıtıldı. Erzurum’da yüzde 75 hibe destekli süt sağım, koyun kırkım ve yem ezme makinesi dağıtıldı. Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Alparslan Kenger törende yaptığı konuşmada, tarımın bilhassa hayvancılığın başkenti konumunda olan Erzurum’un aynı zamanda besi materyali üretim deposu olduğunu ifade ederek, “695 bin büyükbaş, 878 bin küçükbaş hayvan varlığıyla ülkemiz hayvancılığının en önemli hayvansal üretim merkezlerinden olan ilimiz için hayvancılık, şehir ekonomisinde önemli bir yer teşkil eder. 4 milyon 700 bin dekar alanda çiftçilerimiz tarafından yapılan bitkisel üretimde bitki deseni genel anlamda hayvancılığı destekleyici niteliktedir. Bakanlığımız, valiliğimizle ve büyük şehir belediyemizin katkıları ve destekleriyle hayvansal üretimde modernizasyon ve makineleşmeye yönelik projeleri yetiştiricilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Hayvansal üretimin ana unsurlarından olan süt ve değer katmak, sütün özellikle soğuk zincirle hijyenik bir şekilde endüstriyel aktarılmasını sağlamak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda süte değer projesi uygulamaya konulmuş olup dönem içerisinde desteklenen projeye ek uygulamalar ilimiz hayvancılığına önemli katkılar sundu. Sütün hijyenik şartlarda sağılması ve hayvansal üretimin iş yükünün azaltılması anlamında suç sağma makineleri, hayvan beslemede verimliliğin ana unsurlarından olan kesik yem rasyon hazırlamasında ve yem maliyetlerinin azaltılmasında katkı sağlayacak yem ezme makineleri, küçükbaş yetiştiriciliğinde yetiştiricilerimizin ihtiyacı olan koyun kırpın makineleri, bereketli meralarımıza swaplar ilimiz yetiştiricilerine ve hayvancılık sektörüne olsun diyorum” dedi. Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz ve Abdürrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de yaptıkları konuşmalarda; Erzurum’da tarım ve hayvancılık anlamında ciddi bir potansiyel olduğu ifade ederek bunun hem bölge hem de ülke ekonomisine katma değer olarak daha fazla harekete geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından çiftçilere süt sağım, koyun kırkım ve yem ezme makineleri sembolik olarak dağıtıldı. Protokol üyelerinin de katıldığı etkinlikte koyun kırkımı yapıldı. Makine dağıtım törenine Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz ve Abdürrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurum yöneticileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.