YEREL HABERLER - 28 Ekim 2014 Salı 14:56

Ak Parti Kayseri Milletvekili Tamer’in 29 Ekim Mesajı

A
A
A
Ak Parti Kayseri Milletvekili Tamer’in 29 Ekim Mesajı

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Tamer, "Bugün, Cumhuriyetimizin ilanının 91. yıldönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Milletçe birlik ve beraberliğimizin coşku ile yaşandığı bu gün, Cumhuriyetimiz daha güçlü bir şekilde yoluna devam edebilmesi için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:
"Bugün, bizi biz yapan değerlerimizi daha gür bir sesle dosta düşmana duyurma, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak el ele, gönül gönüle geleceği inşa etme günüdür. Bu duruşumuzla, etrafımızdaki coğrafya ve ülke sınırları içinde kardeş kavgası çıkarmak için boş bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız. Bu birlik, beraberlik ve dirliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de koruyacağız. Çünkü biz, farklı dil, din ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları ve koruyucularıyız. En zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen maddi dünyanın tüm nimetleri ile donatılmış düşmanlarına karşı vatanını dinini ve karakterini savunmaktan hiçbir zaman çekinmemiş bir neslin evlatlarıyız. Yok olma noktasına gelmişken bile hiçbir zaman umutsuzluğa düşmeyen, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesinde yedi düvele, dosta ve düşmana gereken cevabı vererek dünyaya örnek olan eşsiz zaferimizin üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır. Ecdadımızdan devraldığımız bu değerli mirası aynı ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye’yi, üzerinde oynanan bütün düşmanca oynanan oyunlara rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlıyız. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan bu hedefe bugün her zamankinden çok daha yakınız. Aziz milletimiz, Cumhuriyetimizi bütün değerleri ve kurumlarıyla, birik ve beraberlik içerisinde çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur ve koymaya devam edecektir.
Etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti bugün, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiş, tüm dünya mazlumlarına ve kardeş komşu halklara yardım elini uzatmaktan çekinmemiştir. Tarihin bize verdiği bu kutlu görevi yerine getirebilmemizde son yıllarda yakaladığımız siyasi ve ekonomik istikrarın büyük payı vardır. Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.
İnanıyorum ki bundan sonra da, Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi yücelteceğiz. Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Yakın zamanda kalleşçe şehit edilen vatan evlatlarımıza, kardeşlerimize Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyor, birlik ve beraberlikle kurulan Cumhuriyetimizi aynı ruhla ilelebet koruyacağımıza milletim adına söz veriyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir