YEREL HABERLER - 26 Ağustos 2016 Cuma 12:19

Erciyes Üniversitesi, 152 üniversite içerisinde 14. sırada yer aldı

A
A
A
Erciyes Üniversitesi, 152 üniversite içerisinde 14. sırada yer aldı

Üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı TÜBİTAK ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016’ sıralaması açıklandı. Sıralamaya göre Erciyes Üniversitesi 152 üniversite içerisinde 14. sırada yer aldı
DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 9. SIRADA
Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği, Fikri Mülkiyet Havuzu, İşbirliği ve Etkileşim, Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürü, Ekonomik Katkı ve Ticarileşme olmak üzere 5 puan kategorisine göre değerlendirilen sıralamada, ilk 50’nin yer aldığı listedeki üniversitelerden 36’sı devlet, 14’ü ise vakıf üniversitesi oldu. Erciyes Üniversitesi de, devlet üniversiteleri arasında 9. sırada, tüm üniversiteler arasında ise 14. sırada yer aldı.
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, konuyla ilgiliyaptığı açıklamada, girişimciliğin özellikle sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçişle birlikte dünyada daha büyük önem kazandığını ve günümüz bilgi toplumunda insan emeğinin üretim üzerindeki ağırlığı azalırken, bilgiye dayalı emeğin üretim üzerindeki ağırlığının ise her geçen gün arttığını ifade etti.
Ülkenin kalkınması için üst düzeyde bilim ve teknoloji üretmenin yanı sıra girişimcilik faaliyetlerinin de süratle artırılmasına ihtiyaç bulunduğunu belirten Rektör Güven, bu konuda en önemli görevin üniversitelere düştüğünü söyledi. Erciyes Üniversitesinin bu konuda da sorumluluk hissettiğini dile getiren Prof. Dr. Muhammet Güven, girişimcilik kültürü ve potansiyelinin artırılması için gerekli ekosistemin oluşturulması hususundaki çalışmaları kararlılıkla sürdürdüklerine sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir