YEREL HABERLER - 14 Eylül 2015 Pazartesi 15:18

Kayseri Şeker'den Şarkışla'ya 12,5 Milyonluk Yatırım

A
A
A
Kayseri Şeker'den Şarkışla'ya 12,5 Milyonluk Yatırım

Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Lisanslı Depoculuk A. Ş’nin (LİDAŞ), 10 bin metrekare alan üzerinde yapılacak 20 bin ton kapasiteli 10 milyon TL’lik lisanslı depolama tesisinin temel atma töreninin gerçekleştirileceğini söyledi.
Yarın Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yapılacak olan temel atma töreni hakkında bilgi veren Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, çiftçileri açılışa davet ederek coşkuyu beraber yaşamak istediklerini kaydetti. Benli, “Bizim yarın Şarkışla’da lisanslı depoculuk ile ilgili bir temel törenimiz atma törenimiz var. Mayıs’ın 9’unda temelini attığımız Pancar Bölge Müdürlüğü’müzün hizmet binası ‘Tarım Market’ ve 5 bin metrekarelik bir deponun açılış töreni var. 4 aylık bir dönemde orada komplike bir tesislerin açılışı var. Bölge çiftçisine daha iyi hizmet edecek bir tesisin açılışı var. Aynı zamanda da çiftçilerimize daha iyi hizmet verebilmek için de 20 bin tonluk lisanslı depocunun temel atma töreni var. Bu vesile ile biz bütün bölgedeki çiftçilerimizi yarın saat 11:00’de oraya davet ediyoruz. Çiftçilerimizle hep birlikte bu coşkuyu beraber yaşamak istiyoruz” dedi.
Lisanslı depoculuk hakkında bilgi veren Benli yatırım dönemine geçtiklerini söyledi. Benli, “Biz daha önce bir sloganla kamuoyuna bir açıklama yapmıştık. ‘Borç bitti sırada yatırım var’ şeklinde. Artık Kayseri Şeker o karanlık dönemlerini bitirdi şimdi yatırım yapma dönemlerinde. Bunlardan ilk adımı lisanslı depoculuk ile gerçekleştireceğiz. Lisanslı depoculuk çiftçinin buğday, arpa, kiralık olarak biz alıp saklayacağız. Aynı zamanda onların ürünlerini almak gibi, sonra o ürünü pazarlamak gibi etkinliklerle biz çiftçimize hizmet vermeye çalışacağız. Bununla ilgili lisanslı depoculuk devletin bazı vergisel destekleri var. Bunların da çiftçimizi ve şirketimizi yararlandırmak istiyoruz. Hem çiftçimize hem şirketimize artı değer kazandıracağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
4 bölgede 38 milyon 880 bin TL’lik yatırım yaptıklarını sözlerine ekleyen Genel Müdür Levent Benli, “Bünyan’da arazi sorunu çözülemedi. Boğazlıyan’da 40 bin tonluk, Develi’de 20 bin tonluk, Şarkışla’da da 20 bin tonluk olmak üzere toplam 100 bin tonluk bir proje ile çıktık. Şuanda 80 bin tonunun ihalesi gerçekleştirildi. 38 milyon 880 bin liraya hepsini mal etmiş olacağız, yaklaşık 40 milyon liralık bir yatırım olacak. Marketteki yatırımımız içindeki malzemeleri saymıyorum, oradaki bina ve diğer depolara yaklaşık 3 milyonluk bir yatırım yaptık ve 4 aylık bir dönemde de çiftçimizin hizmetine sunduk” şeklinde konuştu.
Genel politikalarının hem hizmet götürmek hem de çiftçi çocuklarına istihdam sağlamaya çalışmak olduğunu dile getiren Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, “İstihdam hakkında bilgiler veren, “her lokasyondaki, özellikle Şarkışla, Boğazlıyan, Develi’de 15 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz. Genel politikamız hem oraya hizmet götüreceğiz hem çiftçi çocuklarımıza istihdam sağlamaya çalışacağız” dedi.
Sivas’ın Şarkışla ilçesinde saat 11:00’de, yatırım bedeli 13 bin 600 metrekare alan üzerinde inşa edilen 1 adet yeni hizmet binası, 6 adet lojman, 3 bin ton kapasiteli depo ve tarım market açılışı ile yatırım bedeli 10 milyon TL olan Kayseri Şeker Lisanslı Depoculuk A. Ş.’nin (LİDAŞ)10 bin metrekare alan üzerinde yapılacak 20 bin ton kapasiteli lisanslı depolama tesisi temel atma töreni yapılacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trabzonspor’dan hakem tepkisi ve taraftara teşekkür Trabzonspor Kulübü, RAMS Başakşehir karşılaşmasının ardından, taraftarına teşekkür ederken, hakem yönetimiyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Bordo-mavili kulüp, bir önceki maçtan kalan cezalara rağmen tribünleri dolduran taraftarlara şükranlarını ileterek, bu desteğin Trabzonspor duruşunu tüm Türkiye’ye güçlü bir şekilde gösterdiğini vurguladı. Açıklamada, son ana kadar mücadeleyi bırakmayan futbolcuların maç sonunda taraftarla bütünleşmesinin camia adına gurur verici olduğu belirtilerek, bu birlikteliğin gelecekteki şampiyonluklar ve Avrupa başarılarının habercisi olduğu ifade edildi. "Manipülasyon çabalarının farkındayız" Maçlar öncesinde yapılan açıklamalarla hakemler üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada, bu girişimlerin yakından takip edildiği vurgulandı. Açıklamada, "Sözde adalet arayışında olanların, başkalarını itham etmeden önce kendi geçmişleriyle yüzleşmeleri gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. "Artık bıktık" Hakem yönetimlerinin futbol kamuoyunda hayal kırıklığı oluşturduğu kaydedilen açıklamada, saha içindeki hataların verilen emeği yok saydığı belirtilerek, "Maçın temposunu okuyamayan ve VAR’da dahi adaleti sağlayamayan yönetim anlayışından artık bıktık" denildi. TFF’ye destek, MHK’ya eleştiri Türkiye Futbol Federasyonu’nun vizyonu ve projelerinin desteklendiği ifade edilerek, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun, özellikle de Başkan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu önderliğinde hakemlerin gelişimi ve futbolun markalaşması adına ortaya koyduğu vizyonu, projeleri ve samimi gayretleri yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Ancak, federasyon yönetiminin bu yapıcı tavrına rağmen, hakemlerin saha içi pratiklerinde ve MHK’nın yönetim mekanizmasında bir arpa boyu yol alınamamasını kabul etmiyoruz. Kaosa zemin hazırlayan bu kronikleşmiş sorunun artık "radikal kararlarla" çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz" denildi. Trabzonspor Kulübü, sabırlarının bir sınırı olduğunu belirterek, emeklerinin karşılıksız bırakılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.
Kahramanmaraş Okul saldırganı failin ölmediği iddialarına yalanlama Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, kentteki bir ortaokulda meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin sosyal medyada yayılan "failin ölmediği ve kaçırıldığı" yönündeki iddiaları yalanladı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı sosyal medya platformları ve haber sitelerinde yer alan bilgilerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, olay sonrası yapılan incelemelerde failin olay yerinde hayatını kaybettiğinin tespit edildiği ifade edildi. Açıklamada, olay yerindeki incelemeler sonucunda failin yaşamını yitirdiğinin belirlendiği, ardından cenazenin Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna kaldırıldığı kaydedildi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının katılımıyla yapılan otopsinin 15 Nisan saat 21.45’te başlayıp, 16 Nisan saat 00.30’da tamamlandığı, defin ruhsatının düzenlenmesiyle sürecin sona erdiği bildirildi. Failin ölmediğine yönelik iddiaların asılsız olduğu vurgulanan açıklamada, dosya taraflarının otopsi ve ölü muayene işlemlerine ait kayıtları inceleme yetkisine sahip olduğu belirtildi. Öte yandan, halk arasında korku ve panik oluşturabilecek nitelikte yanıltıcı bilgi yayan kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi kapsamında adli soruşturma başlatıldığı bildirildi. Başsavcılık, kamuoyunun yalnızca resmi kaynaklardan yapılan açıklamaları dikkate alması gerektiğini vurgulayarak, asılsız haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi çağrısında bulundu.