YEREL HABERLER - 26 Kasım 2015 Perşembe 11:38

Kayseri Valisi Orhan Düzgün:

A
A
A
Kayseri Valisi Orhan Düzgün:

İl Emniyet Müdürlüğünde trafik güvenliği ve eylem planı il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda kış mevsiminde alınacak trafik tedbirleri ile ilgili konular görüşüldü.
İl Emniyet Müdürlüğü Şehit Ali Er toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve il koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Orhan Düzgün, “Trafik güvenliği eylem planı kurulu toplantısında ilimizde özellikle kış dönemine yönelik olarak alınması gereken trafik önlemlerine ilişkin burada bulunan kurul üyesi arkadaşların katılımıyla gerçekleştireceğiz. Trafik kazalarından gerek ölüm gerekse yaralı sayısını azaltmak, can ve mal kayıplarını en aza indirmek bakımından sürekli buradaki katılımcı kuruluşların katkı ve destekleriyle yeni tedbirler alınıyor. Bununla ilgili biliyorsunuz kış lastiği uygulaması, elektronik denetim sistemleri teknolojisi gibi tabi bunların uygulamasının bilerek arttırılmasını, vatandaşlarımızın trafikte daha güvenli ve huzurlu seyretmesini sağlamak bakımından bugünkü gündemimizde özellikle trafik eğitimlerinin yapılması, kış lastiği uygulamasının gözden geçirilmesi, ticari araçların denetimi var” diye konuştu.
Düzgün ayrıca, “İlimizde yaklaşık 2 ay önce uygulamaya başlattığımız whatsapp uygulaması üzerinden vatandaşlarımızın görevlilerimize yardımcı olması, sadece köşe başlarında söylenmeyip trafik ihlali gördüğünde onu doğrudan fotoğraflı yada videolu olarak trafik birimlerimize bu konuda oluşturmuş olduğumuz cep telefonu hattı üzerinden iletmesi de bugünkü gündemimizde yer alacak. İlk 1 aylık bölümde yaklaşık 400 vatandaşımızın ihbarda bulunduğunu bunlardan da yaklaşık 110 kişiye trafik kurallarını ihlal ettikleri için ceza kesildiğini biliyoruz” ifadelerini kulandı.
Yapılan konuşmanın ardından kış mevsiminde alınacak trafik tedbirleri ile ilgili konular görüşüldü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir