GENEL - 23 Ocak 2018 Salı 13:41

KTO Yeni Üye Bilgilendirme Toplantısı 15. Etabı Gerçekleştirildi

A
A
A
KTO Yeni Üye Bilgilendirme Toplantısı 15. Etabı Gerçekleştirildi

Kayseri Ticaret Odası (KTO) yeni üye bilgilendirme toplantılarının 15.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) yeni üye bilgilendirme toplantılarının 15. Etabı gerçekleştirildi.


Kayseri Ticaret Odası Eğitim salonunda düzenlenen toplantıya; Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, İŞKUR Uzmanları Feridun İnan ile Hasan Gökhan Başer ve oda üyeleri katıldı.


Toplantının açılışında konuşan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 2013 yılı Mayıs ayından bu yana hizmetlerini sürdürdüklerini ve yapmış oldukları faaliyetlerde üyelerin memnuniyetini ön planda tuttuklarını belirtti.


Odayı, üyelerin talebine göre yönettiklerini ve böylelikle “Katılımcı Demokrasi”yi uyguladıklarını belirten Hiçyılmaz, “Yönetim Kurulunun isteğine göre değil, üyelerimizin taleplerine göre Oda’yı yönetmeye çaba gösterdik ve böylelikle “Katılımcı Demokrasi”yi uyguladık. Üyelerimizin, Odamızın sunduğu imkanlardan daha çok istifade etmelerine yönelik çaba gösterdik. Aradan geçen 4 yılı aşkın sürede olduğu gibi bugün de, Üye Odaklı yönetim anlayışımızla hizmet sunmaktayız ve bu anlayış ile de çalışmalarımıza devam etmekteyiz” dedi.


Konuşmasında 2013 yılından bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bazılarına ilişkin bilgi veren Başkan Hiçyılmaz, “Tahkim ve Bilirkişi Merkezi kurulmuş, eğitim çalışmaları tamamlanmış, Exper ve Bilirkişi listeleri oluşturulmuştur. Ticaret sicili harçları, zaman kaybını önlemek amacıyla Oda veznesinden tahsil edilir hale getirilmiştir. Kadın Girişimciler Kurulu’na Oda bütçesinden ödenek ayıran ilk Oda olunmuştur. Üniversitelerle oluşturulan platform sayesinde kamu, üniversite, sanayi işbirliği çalışmalarına hız kazandırılmıştır. AGÜ ile mentorluk protokolü yapılmıştır. 3. Kayseri Ekonomisi Sempozyumu Erciyes Üniversitesi ile birlikte düzenlenmiştir. 2014 yılında kurulan OSB Büromuz hizmetlerine devam etmektedir” ifadelerini kullandı.


İhracatın önemine vurgu yapan Başkan Hiçyılmaz, Kayseri’nin Türkiye’nin toplam ihracatından aldığı yüzde 1,7 payın yükselmesi için çaba gösterdiklerini kaydederek, “2013 yılından bu yana; girişimcilik ve dış ticaret eğitimlerimiz aralıksız olarak düzenlenmektedir. Üyelerimizin katılımı ile yurt dışı iş gezileri gerçekleştirilmektedir. Heyetler arasında iş ve yatırım fırsatlarına yönelik görüşmeler yapılmaktadır. Büyükelçiler, Kayseri’de konuk edilerek ve Oda üyeleri ile B2B toplantıları düzenlenmektedir. Eximbank ve Ekonomi Bakanlığı ile ihracatın gelişme noktasında çalışmalarda bulunulmaktadır” diye konuştu.


Üyelerle etkin iletişim kurabilmek ve talepleri hızla karşılamak için üye temsilciliği sistemi kurduklarının altını çizen Başkan Hiçyılmaz, “Üyelerle etkin iletişim kurabilme ve talepleri hızla karşılama adına üye temsilciliği sistemi kurulmuştur. Üyelerimiz, Odamıza geldiğinde üye temsilcisi kendisine yardımcı olmaktadır. Üyelerin iletişim bilgileri 2013 yılından bu yana oluşturulan sistem içerisinde sürekli kontrol edilmiş ve birçok yolla üyeye kolaylıkla ulaşılabilir hale gelinmiştir. 18 bin civarındaki üyemizden SMS ile ulaşılabilir üye sayımız 15 bini aşmıştır” şeklinde konuştu.


Kayseri Ticaret Odası’nın sunduğu hizmetlerde kalite seviyesini yükseltmek için çaba gösterdiklerine vurgu yapan Başkan Hiçyılmaz, “ Odamız, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, IS0 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerine sahiptir. 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini Ticaret Odaları arasında ilk kez Odamız almıştır. Odamız, TOBB Akreditasyon Sistemi ile Avrupa’daki Odalara denk kaliteli hizmet sunmaktadır. Göreve geldiğimiz 2013 yılı Mayıs ayında C Sınıfı olan TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi seviyemiz, 2013 yılı sonunda yapılan denetimde B Sınıfına, 2016 yılı sonunda yapılan denetimde ise A sınıfına yükselmiştir. Bu kadar kısa sürede A seviyesine ulaşan başka bir oda olmadığı, TOBB yetkilileri tarafından ifade edilmiştir” şeklinde konuştu.


Yürüttükleri çalışmalarla, Kayseri Ticaret Odası’nda “Büyük Değişimi” sağladıklarını kaydeden Başkan Hiçyılmaz, “Üyelerimiz için en önemli gelişme, yeni hizmet binamızın faaliyete başlamasıdır. Yeni binamızdaki 10 kişiden 500 kişiye kadar kapasiteye sahip mevcut toplantı salonlarımız tüm üyelerimizin kullanımına açıktır. Çok kısa bir sürede yapımı tamamlanan ve her konuda Türkiye’ye örnek olan binamız, Sign Of The City yarışmasında, “En İyi Mimari Tasarım” dalında Türkiye 1’ncisiseçilmiştir. Ayrıca, bu binanın yapılış şekli açısından da üniversitelerde tez konusu olarak okutulması gerektiğine inanıyorum. Bunda da iddialıyım, çünkü binamız sıfır tolerans ve sıfır şaibe ile bugünkü haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.


Başkan Hiçyılmaz, “Kayseri Ticaret Odası, pastırma, mantı ve sucuğa ilişkin Coğrafi İşaret Bilgi Sistemini uygulayan ilk ve tek oda olmuştur. Kayseri Pastırması, Kayseri Sucuğu ve Kayseri Mantısı için Avrupa Birliği’ne tescil başvurusu yapılmıştır. Milli işletim sistemi PARDUS’un yaygınlaştırılması amacıyla TÜBİTAK ile protokol yapan ilk ticaret odası olma başarısı gösterilmiş ve eğitimler gerçekleştirilmiştir” dedi.


Business Card uygulaması hakkında da kısa bilgi veren Başkan Hiçyılmaz, devam eden çalışmalar kapsamında birçok işyerinde KTO üyelerine indirimli hizmet sunulmaya başlandığını ve bu uygulamanın giderek geliştirileceğini ifade etti.


Üyelere en iyi hizmeti sunmaya odaklandıklarını bunu sağlamak için hazırladıkları yeni projeleri bulunduğunu belirtenHiçyılmaz, “Projelerimizi; Ticaret Akademisi kurulması, Kayseri Ticaret Üniversitesi’nin şehre kazandırılması, Yıldız Şirketler, Dijital Oda ve KTO TV projelerinin uygulanması, Uluslararası Ticaret ve Sanayi Kongresi ve Kayseri Alışveriş Festivali düzenlenmesi şeklinde sıralayabilirim. Bunların yanı sıra ihracatın gelişmesi için yurt dışı temsilciliklerin kurulması, yurt içi fuar desteğinin kapsamının geliştirilmesi, yurt dışı fuar katılım desteğinin sağlanması, diğer hedeflerimizdir” şeklinde konuştu.


4 yıldır yaptıkları faaliyetlerin örnek alındığını ve TOBB camiasında örnek gösterildiğini vurgulayan Başkan Hiçyılmaz, üyelerimizin göstereceği teveccüh ile bir dönem daha göreve gelerek,“Büyük Değişime” devam etmek istediklerini kaydetti.


Başkan Hiçyılmaz’ın konuşmasının ardından, KTO Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Karahöyük tarafından Oda faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme sunumu, ardından da İŞKUR Uzmanı Feridun İnan tarafından İŞKUR uygulamaları sunumu gerçekleştirildi. Yeni Üye Bilgilendirme toplantısı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Engelli çift, inşaatını bitiremedikleri evleri için destek bekliyor Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Çiğdem ve Orhan Dağdeviren çifti, temelini geçen sene attıkları evlerini tamamlamak için yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan destek bekliyor. Yüksekova’ya bağlı Çevreli Küme Evleri’nde yaşayan Çiğdem ve Orhan Dağdeviren çifti, 2022 yılında dünya evine girdi. Bedensel engelli olan ve tekerlekli sandalyeye mahkum bir hayat süren çift, kendilerine bir ev inşa etmek istedi. Geçen sene arsalarının üzerine temel atan çift, maddi imkansızlıklar yüzünden evlerini tamamlayamadı. En büyük hayallerinin evlerine yerleşmek olduğunu kaydeden Dağdeviren çifti, yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan destek bekliyor. Evlendikten sonra Yüksekova’da kaldıklarını kaydeden Çiğdem Dağdeviren, “Kaldığımız dairede hem kiramız arttı hem de giriş çıkışları bizim için sıkıntılıydı. Köye geldik, kaynımın evinde kalıyoruz. Onların evinin giriş çıkışı da bizim için rahatsız edici. Biz geldik bir temel attık. Malzemelerin bir kısmını borçla aldık, bir kısmı için de hayırseverler yardımcı oldu. Temeli attık ama geçen seneden beri bu temel böyle. İkimizin de engelli maaşı çok düşük. Valimiz olsun, vatandaşlar olsun, destek bekliyoruz kendilerinden. Biz de evimize girmek istiyoruz. Rahat etmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Attıkları temelin ikinci yıla gireceğini ve temelde kullandığı inşaat malzemelerinin büyük kısmını borçla aldığını söyleyen Orhan Dağdeviren ise, “Zor durumdayız, sıkıntıdayız. İmkanlarımız yok. Tek gelirimiz engelli maaşımız. Onunla da bir şey yapılmıyor. Geçen seneden beri abimin evindeyiz. İçeri girmek, dışarı çıkmak bizim için çok sıkıntılı. Gelip gidemiyoruz. Kendimize göre ev yapmak için temel attık ama tamamlayamadık. Milletimiz bize destek olursa çok seviniriz” şeklinde konuştu.
Samsun Yabancı uyruklu kadın insan ticaretinden tutuklandı Samsun’da polis ekipleri tarafından yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştırıp fuhşa sürükleyenlere yönelik yapılan operasyonda Kırgız uyruklu kadın ile birlikte 3 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen yabancı uyruklu kadın tutuklanırken, 2 şahıs serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbari bilgiler doğrultusunda yaptıkları çalışma sonucu Kırgız uyruklu M.A. adlı kadının, Özbekistan ve Azerbaycan’dan yasal yollardan kadın getirdiği, Türkiye’de kalış süresi dolan kadınları hasta bakıcılık işinde çalıştırdığı, bu kadınlardan komisyon adı altında para aldığı ve yine söz konusu kadınlara fuhuş yaptırdığını tespit etti. Göçmen polisi, H.G. adlı şahsın M.A. adlı kadının getirdiği kadınlara fuhuş yaptırdığını ve E.Y. adlı şahsın da M.A. ile birlikte kadınları zorla çalıştırdığını ortaya çıkardı. Polis yaptığı operasyon sonucu Kırgız uyruklu M.A. ile Türk vatandaşı E.Y. ve H.G.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Polisin operasyonunda 6 kadın kurtarıldı. Kurtarılan 6 mağdur kadının da sınır dışı edilmesi için çalışma başlatıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan M.A. adlı kadın ile E.Y. ve H.G. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. E.Y. ve H.G. savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye ifade veren M.A. adlı kadın mahkemece "insan ticareti" suçundan tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.