GENEL - 18 Ekim 2018 Perşembe 13:43

KTO’da MEGİP Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

A
A
A
KTO’da MEGİP Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kayseri Ticaret Odası (KTO), Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Kayseri Ticaret Borsası (KTB) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde, üyelere yönelik Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Protokolü (MEGİP) Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO), Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Kayseri Ticaret Borsası (KTB) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde, üyelere yönelik Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Protokolü (MEGİP) Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.


KTO Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, KTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Erol Sırıklı, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ebubekir Güngör, KTO Yönetim Kurulu Üyeleri, İŞKUR, Odalar ve Borsa yetkilileri ile üyeler katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan KTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Erol Sırıklı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi (MEGİP)’nin, istihdam sorunun çözümü adına atılan önemli adımlardan biri olduğunu belirterek; “Sadece ülkemizde değil tüm dünyada büyük sorun teşkil eden işsizlik problemi ile mücadele noktasında hükümetimiz tarafından alınan tedbirleri olumlu buluyor ve Kayseri olarak destek oluyoruz. Cumhurbaşkanımızın işverenleri teşvik kapsamında başlattığı istihdam seferberliklerinin yanı sıra, işverenlerin ihtiyaçlarına cevap verecek kalifiye eleman bulma noktasında yürütülen bu projeler, hem işveren hem de iş görenin kazancına olacak. İşverenin sıkça karşılaştığı ‘nitelikli eleman’ bulma sorunu, İŞKUR ve TOBB arasında yapılan protokol sayesinde çözüm bulacak. Teorik ve pratikte eğitimlerin verilmesiyle işverenlerin istediği nitelikte kalifiye eleman yetişecek ve böylece istihdama katkı sağlanacak. Nitelikli iş gücünü artırarak istihdama katkı sağlamak adına bu projelerin artmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.


İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ebubekir Güngör ise MEGİP hakkında kısa bir bilgi vererek, protokolün işveren ve iş gören adına olan çeşitli avantajları içinde barındırdığından bahsetti.


Açılış konuşmaları ardından İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Fadime Demirci tarafından, protokolün içeriği ve işleyişi hakkında sunum gerçekleştirildi.


Sunumun ardından toplantı, soru sevap kısmı ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.