GENEL - 08 Kasım 2018 Perşembe 11:07

Lokantacılar ve Pastacılar Odası’ndan enflasyonla mücadeleye destek

A
A
A
Lokantacılar ve Pastacılar Odası’ndan enflasyonla mücadeleye destek

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası, enflasyonla mücadeleye destek vermek amacıyla üye işyerlerinde yüzde 10 indirime gitti.

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası, enflasyonla mücadeleye destek vermek amacıyla üye işyerlerinde yüzde 10 indirime gitti.


Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadeleye desteği ilk olarak kendi iş yerlerinden başlattığını söyledi. Aydemir, “Doların yüzde 40 gibi yükseldiği ülkemizde Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası olarak enflasyonla mücadeleye destek olmak için işletmelerimizde yılsonuna kadar kampanya başlattık. Bizler bu ülkenin ve bu memleketin temel taşlarıyız, tabiri caizse omurga kemiklerini oluştururuz. Bizler devletimizin her zaman yanında ve almış oldukları kararları her zaman desteklemek amacıyla böyle bir kampanya yaptık” ifadelerini kullandı.


Üyelerin de kampanyaya destek verdiğini belirten Aydemir, “Kayseri’de lokantacı, pastacı, çiğ köfteci birçok arkadaşımız bu kampanyaya destek veriyor. Biz devletimizin almış olduğu kararların sonuna kadar arkasındayız. Bu ülke kolay kazanılmadı. Atalarımız çok mücadeleler sonucunda bize armağan ettiği bu ülkeye sahip çıkma anlamında tüm vatandaşlarımızın ve halkımızın da yanımızda olmalarını istiyoruz. Kirası dövizle olan işletmelerimizin dükkan kiralarını da artık TL olarak alınması konusunda da dükkan sahiplerini de göreve davet ediyorum. İnşallah bu konuda da sonuçlar alırız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Mavi Saat sergisi sanatseverleri bekliyor Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü tarafından düzenlenen “Mavi Saat” adlı kişisel resim sergisi, Mihri Müşfik Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Hacettepe Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Aslı Işıksal’a ait kişisel resim sergisinde, kağıt üzerine karışık teknikten oluşan çalışmalar yer alıyor. “Mavi Saat” diğer adıyla alaca karanlık, güneş doğmadan önceki veya battıktan hemen sonraki zamanı ifade eder. Üst atmosferin, alt atmosferi aydınlatması sonucu oluşan bu zaman diliminde, yeryüzü ne tamamen aydınlık, ne de tamamen karanlıktır. Geçmişten günümüze pek çok sanatçıyı etkileyen ve olağandışı olarak tanımlanan bu ortam ışığı, “Mavi Saat” olarak da adlandırılır. Kısaca, gün ve gece arasındaki bu aralık, canlıların kendi dünyasına çekilmeye başladığı zamanı temsil ettiği kadar, habitatın taze bir uyanışa hazırlık yaptığına da işaret eder. “Mavi Saat” başlıklı serginin, yeryüzünün adeta sıfır noktasını çağrıştıran bu aralıktan hareketle kurgulandığını belirten Aslı Işıksal, “Bu zaman dilimi, başlangıcı ve sonu temsil ettiğinden, günün diğer saatlerine nazaran düşünmeyi de derinleştirebileceğimiz bir perspektif sağlar. Özünde Mavi Saat, görünmeyenlerin görünür olduğu bir saattir ve gün içinde karşılaştığımız tüm üretimlerin arkasındaki yoğun emeği temsil eder. Kepenklerin açılışı, ekmeklerin yapılışı, sokakların süpürülüşü, çöplerin toplanışı ya da şalterlerin kaldırılışı gibi pek çok işlerliği başlatır. Görünmez insanların bu çabalarına paralel, sokak hayvanları da aynı telaş ve görünmezlik içindedir. Örneğin sokak köpeklerinin sürüleştiği, yemek/su aradığı, soğuktan ve tehlikeden korunmak için yer aradığı bir saattir, alaca karanlık. Kısaca ihtiyaçların karşılanması için verilen hayati çabanın zamanıdır. Sergide yer alan işlerin tamamı kağıt üzerine karışık tekniktir” ifadeleriyle sergi hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Mavi Saat adlı kişisel resim sergisi, 17 Mayıs 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.