GÜNDEM - 10 Mayıs 2024 Cuma 15:06

Mondi Home satışa çıktı

A
A
A
Mondi Home satışa çıktı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye’de mobilya sektörünün önemli markaları arasında yer alan Mondi Home’un 10 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla satış ihalesine çıktığını duyurdu.


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, hazine mülkiyetinde bulunan yüzde 100 oranındaki Mondi Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi paylarını satışa çıkardı. Mondi Mobilyanın 2016 yılında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yönetimi kayyıma devredilmiş ve Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu müsadere kararının Yargıtay tarafından da onanmasıyla mülkiyeti Hazine’ye intikal etmişti. Dünyanın önde gelen bağımsız değerleme şirketi tarafından hazırlanan rapora göre Mondi Mobilya’nın muhammen bedeli 1.200.000.000,00 TL (Bir milyar iki yüz milyon Türk Lirası) olarak belirlendi. İhale şartnamesi satış ilanında belirtilen koşullar sağlandıktan sonra ‘TMSF İştirakler ve Gayrimenkuller Daire Başkanlığı, Büyükdere Cad. No:143 Esentepe 34394 Şişli/İstanbul’ adresinden alınabilecek. Yatırımcılar teklif vermeden önce satış ilanında belirtilen koşulları sağladıkları takdirde Mondi Mobilya tesislerini gezebilecek ve şirkete ilişkin detaylı bilgilere erişim imkânı bulacak. Yatırımcıların, ihale şartnamesi kapsamında hazırladıkları kapalı teklif zarflarını, en son 24 Haziran 2024 saat 16:30’a kadar ‘’TMSF İştirakler ve Gayrimenkuller Daire Başkanlığı, Büyükdere Cad. No:143 Esentepe 34394 Şişli/İstanbul” adresine elden teslim etmeleri gerekiyor. Kapalı zarf ile verilen teklifler 25 Haziran 2024 saat 10:00’da TMSF Genel Merkezinde teklif veren yatırımcıların huzurunda açılarak İhale Komisyonu tarafından değerlendirilecek ve açık artırmaya geçilecek.


İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgi https://www.tmsf.org.tr adresinden, “TMSF İştirakler ve Gayrimenkuller Daire Başkanlığı, Büyükdere Cad. No:143 Esentepe 34394 Şişli/İstanbul” adresinden veya 0212 340 24 12 / 0212 340 14 94 nolu telefonlardan alınabilecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Kozan Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı Adana’nın Kozan İlçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda yıl sonu sergisi açıldı. Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Osmanca, yaptığı konuşmada, "Kozan Halk Eğitimi Merkezi olarak ’Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim’ anlayışıyla 1 Eylül 2023’ten itibaren 38 farklı alanda 1173 kurs açarak 16126 vatandaşa hizmet verdik. Ücretsiz olarak üniversite sınavlarına hazırlık ve e-KPSS kursları düzenleyerek gençleri ve özel eğitim ihtiyacı olan bireyleri sınavlara hazırlıyoruz. Ön lisans mezunları için KPSS kursları 24 Haziran’da başlayacaktır. Kozan Halk Eğitim Merkezi olarak, yaklaşık 267 usta öğreticiye istihdam sağlıyoruz. Kursiyerlerin de kendi iş yerlerini açmalarına destek oluyoruz. Açılan kurslar sonucunda 107 gence çeşitli mesleklerde istihdam sağladık. Spor kulübümüzle güreş, jimnastik, karate ve tekvando alanlarında başarılar elde ederek ulusal ve uluslararası müsabakalarda ilçemizi gururla temsil ettik" dedi. Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Usta Öğreticisi Serhat Kaya, tarafından eğitimi verilen halk oyunları gösterisi ve mehteran takımı gösterisi ile devam eden program "Hayat Boyu Öğrenme Projesi" çerçevesinde hazırlanan serginin açılışı ve akabinde protokol üyelerinin stantları gezmesiyle son buldu. Açılışa, Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nuh Anacık, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Alptekin, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bursa Bilgi Evleri öğrencilerinden yetenek dolu gösteri Osmangazi Belediyesi Bilgi Evleri’nde eğitim alan öğrenciler tarafından düzenlenen sahne performansları gösterisi, izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Gitar ve ney konserinin yanı sıra drama gösterisine imza atan öğrenciler, performanslarıyla izleyenlerden büyük alkış aldı. Osmangazi Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hüdavendigar, Emek, Demirtaş ve Pınarbaşı Bilgi Evleri’nde düzenlenen gitar, ney ve drama kurslarında eğitim alan 260 öğrenci, düzenlenen yılsonu gösterisi ile ne kadar yetenekli olduklarını ortaya koydu. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlenen sahne performansları gösterisine, Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili Sinan Nergiz ile birlikte Bilgi Evleri öğretmenleri, veliler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Osmangazi Belediyesi Bilgi Evleri bünyesinde açılan kurslarda, 110 öğrenci drama, 90 öğrenci gitar ve 60 öğrenci de ney eğitimi aldı. Öğrenciler hazırladıkları sahne performansları gösterisi ile ne kadar yetenekli olduklarını göstererek, büyüklere taş çıkardı. Sahneye çıkan öğrenciler ilk olarak gitar çalma konusundaki hünerlerini sergiledi. Öğretmenleri eşliğinde birbirinden güzel şarkıları hem çalıp hem söyleyen öğrenciler, izleyicilerden büyük alkış aldı. Gösterinin ikinci bölümünde ise ney kursunu başarıyla tamamlayan öğrenciler sahnedeki yerini aldı. Yaşlarından büyük bir performans ortaya koyan öğrenciler, performanslarıyla adeta katılımcıları büyüledi. Sahne performansları gösterisinin sonunda sahneye çıkan drama kursu öğrencileri ise ortaya koydukları gösteri ile ne kadar yetenekli olduklarını anne ve babalarına gösterdi. Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili Sinan Nergiz, ortaya koydukları güzel gösteri için tüm öğrencileri tebrik ederek, “Osmangazi Belediyesi olarak yarınlarımızın umudu olan çocuklarımıza daha güzel bir gelecek sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımızın gelişimi adına emek veren Bilgi Evleri öğretmenlerimize de ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Bilgi Evleri’nin 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde açılan ney, gitar ve drama kurslarından 260 öğrencimiz faydalandı. Çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.
İzmir Kuzey İzmir’de AK Partili kadınlar buluşması AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığınca koordine edilen İlçe Kadın Kolları Başkanları Bölgesel İstişare Toplantılarının ilki Aliağa’da gerçekleştirildi. AK Parti Aliağa Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım, program kapsamında ilçeye gelen İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran ve beraberindekilerle Dikili, Bergama, Kınık ve Foça kadın kolları başkanlarını bir restoranda misafir etti. AK Parti’nin kuruluşundan bu güne değerlendirmelerin yapıldığı, siyasi tecrübelerin paylaşıldığı toplantıda kadınlara yönelik çalışmalar üzerinde duruldu. Teşkilat çalışmaları ve planlanan projelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, İl Teşkilat Başkanı Saadet Doğru, Bölge koordinatörü Nesrin Akşehirli ve İlçe koordinatörleri de hazır bulundu. "Her ilçeyi kendi özelinde ele alacağız" İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran, toplantıda yaptığı değerlendirmede, İzmir’in her ilçesini kendi özelinde ele alacaklarını söyledi. Bunun için bölgesel toplantılar organize ettiklerini ifade eden Dalkıran, Aliağa’da İzmir’in kuzey ilçelerinde görev yapan kadın kolları başkanları ile bir araya geldiklerini belirtti. Kuzey ilçeleri ile Aliağa’da yapılan toplantının ilk olduğunu vurgulayan Dalkıran, bölgesel istişarelerin İzmir geneline yayılacağını dile getirdi. Dalkıran, "Düzenli olarak ilçe kadın kolları başkanlarımızla toplantılarımızı yapıyoruz. Ancak bölgeleri daha yakından mercek altına almak için böyle istişare toplantıları gerçekleştireceğiz. Bölgesel sorunları, talepleri ve teşkilat çalışmalarını yerinde görüp, etkin çözüm önerileri üretmek istiyoruz. Kadınlara yönelik proje ve çalışmalarımızın yol haritasını da her ilçenin kendi sosyolojik ve demografik yapısına göre belirleyeceğiz." ifadelerini kullandı. "Sahadan verileri ve tecrübelerimizi paylaştık" Aliağa Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım da bölgesel istişare toplantılarının ilkine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kadınların önemli kazanımlar elde ettiğine dikkati çeken Yıldırım, bu kazanımları sahada anlattıklarını kaydetti. Yıldırım, "Kadınlarımızın dertlerini, sorunlarını dinleyerek çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz. Onların talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni projler üretme gayretindeyiz. Sahadan elde ettiğimiz verileri ve tecrübelerimizi paylaşma fırsatı bulduk. Böyle önemli bir toplantının ilçemizde organize edilmesine vesile olan İl Kadın Kolları Başkanımız Emel Dalkıran’a teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.