YEREL HABERLER - 26 Mayıs 2017 Cuma 14:06

Necip Fazıl, ölümünün 34. yılında Yoğunburç’ta anıldı

A
A
A
Necip Fazıl, ölümünün 34. yılında Yoğunburç’ta anıldı

Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 34.

Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 34. Yılında anıldı. Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen panel, Yoğunburç Kültür merkezinde yapıldı.


Necip Fazıl Paneline Büyükşehir Belediyesi ve TYB Kayseri Şubesinin düzenlediği yazar okulundan mezun olan öğrenciler ve halk yoğun ilgi gösterdi. Ölümünün 34. Yılında düzenlenen Necip Fazıl Panelinde Yazarlar Muhsin İlyas Subaşı, Ahmet Sıvacı, Selim Tunçbilek ve Hacı Sarı katıldı.


Panelde ilk sözü alan Eğitimci Yazar Hacı Sarı, Necip Fazıl’daki fikri ve edebi değişim sürecini anlattı. Hacı Sarı, Necip Fazıl, 1934 öncesi Fransız kültürünün de etkisiyle bohem hayatı yaşadığını anlatarak, "Necip Fazıl Üstad, Bahriye mektebindeki hocası İbrahim Aşki vasıtasıyla tasavvufla tanışmıştır. Bu zemin çalışmasından sonra 1934 yılında Beyoğlu Ağa Camiinde vaazlar veren Abdulhakim Arvasi hazretleriyle tanışmış ve bohem hayattan kurtularak mücadeleci, aksiyon adamı, inanç adamı kimliğine bürümüştür" dedi.


Panelde konuşan Muhsin İlyas Subaşı "Yeni Necip Fazıllar yetiştirilmelidir" diyerek onun mücadelesi, Kayseri ziyaretleri, eserleri ve düşüncelerini anlatan Subaşı gençlerin bu değerleri iyi tanımaları gerektiğini anlattı.


TYB Kayseri Şube Başkanı Yazar Şair Selim Tunçbilek de Necip Fazıl’ın şiirlerini edebi yönünü eserlerindeki dönüşümü ve Necip Fazıl’ın kelime ve kavramlarla ilişkisini anlattı. Yazar Ahmet Sıvacı ise Necip Fazıl’ın ve genelde tüm sanatçıların batı kültüründen etkilendiğini bu sürecin normal olduğunu ve büyük şairlerin sanatçıların eserleriyle değil tüm yaşamlarıyla büyük sanatçı olduklarını anlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30