YEREL HABERLER - 19 Ocak 2015 Pazartesi 11:51

Öğrenci İşleri Merkezi Hizmete Başladı

A
A
A
Öğrenci İşleri Merkezi Hizmete Başladı

Erciyes Üniversitesi Öğrenci İşleri bir merkezde toplandı.
Erciyes Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve fakültelerin Öğrenci İşleri Şubeleri, Kadir Has Merkez Kütüphanesi karşısındaki eski Mediko Sosyal Tesisleri’nde “Öğrenci İşleri Merkezi” olarak hizmet vermeye başladı.
Öğrenci İşleri’nin tek merkezde toplanması için alt yapı çalışmalarının iki yıl kadar önce başladığına vurgu yapan Öğrenci İşleri Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Karaaslan yaptığı açıklamada; “Yaklaşık iki yıl önce öğrenciye daha hızlı hizmet verebilmek ve öğrenci şikayetlerini hızlı bir şekilde çözüme kavuşturabilmek için bir merkez kurulmasına karar verildi. Bu merkez içerisinde hem bütün birimlere hizmet veren elemanlar bulunmakta, hem de Öğrenci Bilgi Sistemi’mizi (ÖBİSİS) destekleyecek destek grubu ve bilgi işlemden de bir ekip yer alacak. Böylece hem ÖBİSİS üzerindeki hatalara anında müdahale edilebilecek hem de öğrencilerin ders kayıtları, staj, yatay ve dikey geçiş gibi konularda anında ve kolay bir şekilde işlemler gerçekleştirilebilecekler.” dedi.
Öğrenci İşleri Merkezi’nin yeniliklerinden de bahseden Karaaslan; “Öğrenciler, öğrenci belgesi ve transkriptlerini önceden kendi bölümlerinin öğrenci işlerinden alırken, şuanda E-imza yardımı ile öğrencilerimiz almak istediği belgeyi internet ortamından temin edebilmektedir. Yani öğrenciler evlerinden çıkıp öğrenci belgesi veya transkript için öğrenci işleri merkezine gelmelerine gerek kalmamıştır.” dedi.
Diğer bir yeniliğin ise internet üzerinden mezuniyet diplomasını kolayca alabilme işlemi olduğunu belirtti. “Artık diplomalarımız da E-imza şeklinde verilebilecek. Hem de geçici mezuniyet belgesi verilmeksizin, bütün mezun olan öğrencilerimize direk diplomalarını çıkış olarak vereceğiz. Yani öğrencilerimizin mezun olmalarıyla birlikte diplomaları için bir iki yıl beklemeyecekler, direk diplomalarına sahip olabilecekler.” ifadelerini kullandı.
Karaaslan ayrıca; “Erciyes Üniversitesi Öğrenci İşleri Merkezi gerekli eğitimleri almış personel ile hizmet vermektedir. Buraya gelen öğrenciler öncelikle sıramatikten yapmak istediği işlemi seçerek sıra almaktadır. Ardından hızlı bir şekilde işlemini gerçekleştirebilmektedirler.” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir