SAĞLIK - 24 Kasım 2015 Salı 15:37

Psikolog Ertuğrul'dan TEOG Sınavına Girecek Öğrencilere Önemli Uyarı

A
A
A
Psikolog Ertuğrul'dan TEOG Sınavına Girecek Öğrencilere Önemli Uyarı

Psikolog Sevim Buzkan Ertuğrul, TEOG sınavına girecek öğrencilere uyarıda bulunarak, “Soruyu sonuna kadar okuyup dikkatimizi verdiğimiz süre içerisinde başarıyı arttırma şansımızı da elbette daha da mümkün hale gelecektir” dedi.
TEOG sınavına girecek öğrencilere ve ailelerine önemli uyarılarda bulunan Acıbadem Kayseri Hastanesi Psikoloğu Sevim Buzkan Ertuğrul, “TEOG sınavının yaklaşması ile beraber aileleri ve çocukları oldukça heyecan ve kaygıyla görüyoruz. Bu durumun geçici olduğunu bilmek lazım. Bu konuda ailelere ve çocuklara düşen ciddi manada görevler var. Ailelere düşen görevleri sıralamak gerekirse bu dönemi kaliteli geçirmek gerekiyor. Yarın sınav var. Artık ‘ders çalış’ baskısını bırakmamız lazım. ‘Ders çalış’ demektense çocuklarımızla kaliteli vakit geçirmek son derece önemli. Kaliteli zamandan bahsettiğimiz şey beraberce vakit geçirmeleri, ilgi alanlarına giren süreçte sinemaya gitmeleri, onlarla bol bol sohbet etmeleri yani kısacası güzel zamanlar geçirmesini öneriyoruz. Çocuklarımıza bol bol kendilerini ifade ettirmemiz lazım ki kaygılarını azaltabilelim. Çocuklarımızla bol bol konuşmak ifadenin başında gelen bir süreç. Önemli olan ders çalışmayı bırakıp bu dönemde beraberce destek olarak çocuklarımızı sakinleştirerek yolumuza devam etmek son derece önemli” diye konuştu.
Ertuğrul ayrıca, “Çocuklarımız yarın sınava girecek. Sınava girecekleri süreçte önemli olan şu; sınava karşı olan yorumlamayı değiştirmek lazım. Yani sınav demek her şey demek değildir. Sınav bizim kişiliğimizi ölçmüyor, başarımızı ölçüyor. Kişiliğimiz başarımızdan son derece önemli. Sınava girdiğimiz süre içerisinde mutlaka dikkat dağınıklıklarımız olacak, mutlaka stres yaşayacağız, mutlaka kaygı yaşayacağız. Aslında seviyesi normal olduğu sürece bu bize başarıyı getirecektir. Dikkatimiz dağıldığı süre içerisinde sınavda yapılması gereken en önemli şey nefes egzersizleridir. Nefes egzersizinden kastımız burundan nefesimizi alıp tutup yavaşça bırakmak ve bunu birkaç kere yaparsak dikkatimiz resetlenecek ve yeniden sınava konsantre olur hale geleceğiz. Sınavda süreyi sonuna kadar değerlendirelim ve soruyu sonuna kadar okuyalım. Soruyu sonuna kadar okuyup dikkatimizi verdiğimiz süre içerisinde başarıyı arttırma şansımızı da elbette daha da mümkün hale gelecektir” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir