YEREL HABERLER - 25 Mayıs 2016 Çarşamba 12:15

Taşcı: 'Bu zamana kadar 92 milyon TL destek verdik'

A
A
A
Taşcı: 'Bu zamana kadar 92 milyon TL destek verdik'

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Kamil Taşcı, bu zamana kadar 92 milyon TL destek verdiklerini ve 200 milyon TL’lik bir hareketlenme sağlandığını belirterek, "2016 yılında 17 milyon TL destek vermeyi hedefliyoruz" dedi.
ORAN Genel Sekreteri Kamil Taşcı, düzenlenen toplantıda Kalkınma Ajansının amaçları, görevleri ve hedefleri ile yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kamil Taşcı, Kayseri, Sivas, Yozgat’ı kapsayan TR72 bölgesini bir numara yapmak için çalıştıklarını belirterek, "Bölgemizi, Melek Yatırımcı konusunda lider yapacağız" dedi. Bölgede işsiz sayısının fazla olduğunun altını çizen Kamil Taşcı, makine alımlarına da destek verdiklerini ancak bir makineye verilen para ile 10 bin kişiye girişimcilik eğitimi verdiklerinin altını çizerek, "Verilen eğitimler sonrasında 1 milyon TL’ye 30 milyon TL’lik ortam hazırlıyoruz" diye konuştu.

Ar-Ge’ye büyük önem verdiklerinin altını çizen Kamil Taşcı, Kayseri’de sadece iki Ar-Ge merkezi bulunduğunu ifade ederek, "3 milyon nüfuslu Bölgede iki tane Ar-Ge merkezi vardı. Biz bu sayıyı 10’a çıkarmaya çalışacağız. Hedefimiz ise 100 işletmeye Ar-Ge merkezi kurma eğitim vermek" ifadesinde bulundu. Kayseri ve çevresinin tarım bölgesi olduğuna dikkat çeken Kamil Taşcı, Tarım il Müdürlüğü ile birlikte Develi Havzası Master Planı hazırladıklarını açıkladı. Kayseri’de OSB yönetimi ile birlikte iş birliği içinde olduklarını ifade eden Kamil Taşcı, "OSB bizim bir nevi partnerimiz. Üretilen ürünlerin pazarlanması için yeni pazarlar bulmamız gerekiyor. Türkiye çevresinde yaşanan olaylar nedeniyle bazı pazarlarını kaybetmiş durumda. Bu nedenle yapılacak olan çalışmalarla yeni pazarların bulunması gerekiyor. Biz girişimciliğe çok önem veriyoruz. Özellikle Kayseri, Sivas ve Yozgat’ta bu konuda eğitimlerimiz sürüyor. Asıl hedefimiz küçük paralarla büyük işler yapmaktır" diyerek, göreve geldiği günden itibaren yapılan çalışmaları şu şekilde anlattı:
"Benden sonra 6 ayda 16 rapor çıkarıldı. Benim amacım en güçlü ekonomik etki analizi yapan bir alan oluşturmaktır. Bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünyanın en iyi etki analizi okulunda 4 personelimiz eğitim gördü. Etki analizi konusunda gelişmemiz lazım. Bu Kayseri için de büyük önem arz edecek. Kayseri bir taşra olmamalı, ben Kayseri’nin taşra olduğunu düşünmüyorum. Küresel vizyonu olan, ulusal çapta söz söyleyebilen bir şehir olmalı. Bu çalışmalara başlandı.
Şu ana kadar 92 milyon TL destek verdik ve 200 milyon TL’yi harekete geçirdik. 2016 yılında 17 milyon TL destek vermeyi hedefliyoruz. Biz özel sektörleri desteklediğimiz gibi yerel yönetimleri de destekliyoruz. Yapacağımız çalışmalarla TR72 bölgesi bir numara olacak. ORAN’da 5 yılda 12 protokol imzalanırken, son 6 ayda 34 protokol imzalandı. Bunlar uzun ömürlü protokoller ve doğurganlığı olan protokoller. Protokoller projelere dönüşmekte ve bu projeler hızla hayata geçirilmektedir. Bundan sonra da işbirliği ve protokol çalışmalarımız devam edecektir. " 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor’u 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Balotelli’nin uzun pasında ceza sahası içine hareketlenen Mendoza’nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 53. dakikada Maestro’nun ceza yayı üzerinde kontrol edemediği topu alan Hakim Ziyech’in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1 62. dakikada Kerem Demirbay’ın ters dokunuşunda kaleciyle karşı karşıya kalan Mendoza’nın vuruşunu kaleci Muslera kalesini terk ederek uzaklaştırdı. 63. dakikada topla ilerleyen Mendoza’nın pasında ceza sahası içine hareketlenen Yusuf Barasi’nin şutunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 64. dakikada ceza sahası içinde sağ tarafta topla buluşan Kerem Demirbay’ın çizgiye inip uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2 90+1. dakikada Dries Mertens’in pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Maurı Icardi düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3 Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y. Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut (Tayfun Aydoğan dk. 66), Maestro, Yusuf Barasi (Alioui dk. 66), Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli (Aimbetov dk. 85) Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Dorukhan Toköz, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Aurier dk. 82), Abdülkerim Bardakcı, Victor Nelsson (Davinson Sanchez dk. 88), Derrick Köhn, Lucas Torreira (Berkan Kutlu dk. 82), Kerem Demirbay, Hakim Ziyech (Kerem Aktürkoğlu dk.71), Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz (Tete dk. 82), Mauro Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Sergio Oliveira, Ndombele, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Hakim Ziyech (dk. 53), Kerem Demirbay (dk. 64), Mauro Icardi (dk. 90+1) (Galatasaray) Sarı kartlar: Mendoza, Gravillon (Y.Adana Demirspor)