YEREL HABERLER - 27 Temmuz 2016 Çarşamba 14:38

Vali Kamçı: "Kahraman şehidimizin adı Kayseri’de bir okulda yaşatılacak"

A
A
A
Vali Kamçı: "Kahraman şehidimizin adı Kayseri’de bir okulda yaşatılacak"

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediyesi tarafından darbe girişiminin engellenmesi dolayısıyla “şükür kurbanı” kesim programına katılarak, Özel Kuvvetler Komutanlığında görevliyken, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adının Kayseri’de bir okulda yaşatılacağını açıkladı.
Vali Kamçı, Karpuzatan bölgesindeki bir kombinada düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da hainlerin, vatan düşmanlarının planlarının ayaklarına dolaştığını belirtti.
Cumhurun başı, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleriyle, hükümetin dirayetli duruşuyla bu belanın Türkiye’nin üzerinden atıldığını ifade eden Vali Kamçı, şöyle dedi:
“Tüm Kayserililere bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kayseri, olayın vuku bulduğu andan itibaren tek yumruk oldu, tüm siyasi partileri, sivil toplum örgütleri tek yumruk oldular, bu anlamda Kayseri’ye ne kadar teşekkür etsek azdır. Kayseri’de hiç kimsenin burnu kanamadan bu süreci atlatmayı başardık, basınımızın, vatandaşlarımızın gayretleriyle."
Vali Kamçı, demokrasi şehitlerini de hiçbir zaman unutmayacaklarına dikkati çekerek, "Bu olayda en büyük etkiyi yapan, Özel Kuvvetler Komutanlığında ’Sizi teslim almaya geldim’ diyeni öldüren Ömer astsubayımızı (Halisdemir) biz de Kayseri’de yaşatmaya çalışacağız. Bir okulumuza onun ismini vereceğiz. Çünkü o dünya var oldukça yeryüzünde anılacak ve 15 Temmuz’un simgelerinden biri olacaktır." ifadelerini kullandı.
Vali Kamçı, şöyle devam etti:
"Büyükşehir Belediyemiz güzel bir organizasyon yaptı, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Ne kadar şükretsek azdır. Bugün çok farklı olabilirdi. Allah devletimizden, milletimizden, bizi yönetenlerden razı olsun. Bu bela üzerimizden kolayca atıldı. Kayseri’de 15 Temmuz akşamından beri gösterilen birlik beraberliği aynen sürdüreceğiz. Bunda en büyük pay siyasi partilerimize düşüyor, düştü. İktidarıyla, muhalefetiyle, ana muhalefetiyle, mecliste grubu bulunan bulunmayan siyasi partilerimizle hep birlikte olduk. Onlara şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı birlik ve beraberliği sürdürmeyi temenni ediyorum."
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de 15 Temmuz’da bir grup hain tarafından başlatılan darbe kalkışmasıyla karşı karşıya kalındığını anımsattı.
Bu kalkışma sırasında alçakça planlar hazırlandığını gördüklerini dile getiren Başkan Çelik, "Gözünü kırpmadan milletimizin canına kastedildiğini hepimiz gördük, şahit olduk. Bugüne kadar Türk milleti çok alçaklık gördü ama milletin ordusundaki silahın namlusunu yine milletine çeviren vatan hainleriyle hiç karşılaşmadı. Kendi meclisini bombalayanlarla hiç karşılaşmadık. 15 Temmuz’da adeta uçurumun kenarından döndük. Binlerce kez şükrediyoruz. İşte bu şükrümüzü göstermek için buradayız" diye konuştu.
Jandarma Bölge Komutanı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Uğur Özcan ile çok sayıda yöneticinin katıldığı programda, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven’in yaptığı duanın ardından tekbirler arasında kesilen küçükbaş kurbanların etleri kentte bulunan çocuk yuvaları, huzurevi ve aşevleri ile yardıma muhtaç vatandaşlara gönderildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir