YEREL HABERLER - 08 Ocak 2013 Salı 10:51

PALANDÖKEN BELEDİYESİ`NDE KAR MESAİSİ...

A
A
A
PALANDÖKEN BELEDİYESİ`NDE KAR MESAİSİ...

Erzurum`un Palandöken İlçesi`nde önceki gün yağmaya başlayan ve akşam saatlerinde tipi ile birlikte şiddeti artan yoğun kar yağışının ardından kar temizleme çalışmaları başladı. Kar kalınlığının yer yer 40 ile 50 santimetreyi bulduğu ilçede 140 kişilik ekiple gece başlana çalışmalar sabah erken saatlerinde de yol açma, kar kaldırma ve tuzlama çalışmaları ile devam etti.
Erzurum da önceki gün başlayan kar yağışı hayata durma noktasına getirirken tüm olumsuzluklara rağmen Palandöken Belediyesi`nin kar temizleme ve kaldırma çalışmalarına aralıksız devam ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ``Belediye olarak tüm olumsuz hava şartlar için önceden hazırlığımızı yapmıştık. Yoğun kar yağışı ve ardından gelen tipi hayatı olumsuz etkilediği gibi bizlerin çalışmalarını da etkiliyor. Belediyemiz kış için 2 adet önden küreme aracı, 1 adet tuzlama kamyonu, 2 greyder,5 adet tekerlekli loder, 1 adet mini loder ve 4 adet kamyon ile karla mücadele için ise 140 kişilik ekip 17 merkez 19 köy mahallemizi bölgelere ayırdık ve her bölgeden sorumlu araç ve personelimiz 7/24 saat kar kaldırma ve temizlik çalışması yapmaktadır. İş makinelerimiz yeterli gelmediği takdirde iş makinesi kiralama yöntemiyle ekipman sayısını artırarak hiçbir aksaklığa meydan vermeden devam ettireceğiz. Çalışmalarımızı etkileyen en önemli faktör sert esen tipi nedeniyle çalışmalarımız olumsuz yönde etkilenmektedir. Merkez de 17 mahallede toplumun yoğun kullandığı cadde, bulvar, sokak ve kurum binalarını olduğu alanlarda öncelikli çalışma yapılırken ilçemizin yüksek kesimlerin de yer alan köy mahallelerimiz de tipi etkisini göstermektedir. 19 köy mahallesin de vatandaşlarımız mağdur olmaması için sürekli yol açma çalışması yapılsa da tipi nedeniyle tekrar ya yol kapanıyor ya da aksaklıklar meydana geliyor. Tüm çabamız ve gayemiz milletimiz içindir`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Okul çevresinde yapılan denetimlerde 29 bin 100 adet gümrük kaçağı sigara ele geçirildi Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün okul çevrelerindeki iş yerlerinde kaçakçılık faaliyetlerine yönelik yaptığı denetimde 30 bin 750 adet boş makaron/sigara sarma kağıdı, 29 bin 100 adet gümrük kaçağı/doldurulmuş sigara 135 adet puro ele geçirildi. İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan “Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü” kapsamında çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Çocuk Şube Müdürlüğü katılımıyla Muratpaşa ilçesindeki okul çevrelerinde bulunan tekel bayi, market, tütüncü gibi faaliyet gösteren işyerlerinde; elektronik sigara, sarmalık kıyılmış tütün, sarma sigara, pipo, nargile tütünü, ısıtılarak ya da yakılarak tüketilen tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü elektronik mamulün ele geçirilebilmesi amacıyla denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde; 30 bin 750 adet boş makaron/sigara sarma kağıdı, 29 bin 100 adet gümrük kaçağı/doldurulmuş sigara 135 adet puro, 65 adet elektronik sigara/likiti, 7 kilogram nargile tütünü, 1 adet tabanca, 2 adet şarjör, 60 adet fişek ele geçirildi. Yapılan aramalar neticesinde suç unsuru tespit edilen işyerlerinin sahipleri/işletmecileri hakkında “5607 Sayılı Kanun’a Muhalefet Etmek”, “6136 Sayılı Kanun’a Muhalefet Etmek” ve “Sağlık İçin Tehlikeli Madde Temini (TCK md.194)” suçlarından adli işlem yapıldı.
Eskişehir Üreticilere ilaçlama uyarısı Tepebaşı Belediyesi’nin üreticiler için hayata geçirdiği Tarımsal Üretimde Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Projesi, Eskişehirli üreticileri zirai hastalık ve zararlılara karşı uyarıyor. Eskişehir’de ilk defa uygulanan ve 5 farklı noktaya kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları oluşan herhangi bir hastalık ya da meteorolojik olaylara karşı üreticiye önceden uyarı vererek önlem almalarını sağlıyor. Bu kapsamda 29 Nisan Pazartesi günü istasyonlardan alınan verilere göre bölge genelinde elma karaleke hastalığı enfeksiyonunun oluştuğunun tespit edilmesi üzerine üreticilere bilgi verildi. Üreticilere, en kısa zamanda elma, armut ve ayvada ilaçlı mücadele yapılması yönünde öneride bulunan yetkililer, “Elma küllemesinin de sorun olduğu bahçelerde her iki hastalığa da etkili olan bitki koruma ürünleri tercih edilmelidir” şeklinde uyarıda bulundu. Tepebaşı’nda tarımsal faaliyet gösterilen 477 bin 769 dekar alanı kapsayacak şekilde 5 mahallede istasyonlar kuruldu. Ayrı iklimsel özelliklere sahip Beyazaltın, Cumhuriyet, Kavacık, Yusuflar ve Takmak mahallelerinde kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları, tüm Tepebaşı kırsalına hizmet veriyor. Kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve enfeksiyonla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 0 (222) 211 40 00/3214/3219 numaralı telefondan ve Tepebaşı Belediyesi’nin https://www.tepebasi.bel.tr/ adresinden yetkililere ulaşabiliyor.