YEREL HABERLER - 25 Ocak 2013 Cuma 11:05

TAHLİYENİN ARDINDAN MÜHÜRLEME DE DURDURULDU

A
A
A
TAHLİYENİN ARDINDAN MÜHÜRLEME DE DURDURULDU

Aydın`da Eylül ayında tahliyesine karar verilerek geçtiğimiz Cuma günü yıkılamayınca mühürlenen işyerinin tahliyensin ardından mühürlenmesi de mahkeme kararıyla durduruldu.
Aydın merkez Cuma Mahallesi Egemenlik Bulvarı`nda faaliyette bulunan iş yerinde 2012 yılının Eylül ayında kira süresi dolmasının ardından Aydın Belediyesi dükkanın tahliyesine karar vermişti. İşletmecilerine tebliğ edilen bu karara rağmen dükkanın boşaltılmadığı iddia edilerek yıkım kararı vermişti. 18 Ocak Cuma günü Aydın Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından yıkımı planlanan işyeri sahiplerinin itirazını değerlendiren Aydın 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, kira sözleşmesiyle ilgili dava sonuçlanıncaya kadar ``˜işyerinin tahliyesinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına` karar vermişti. Kararın ardından sözleşmesi bittiği için kaçak duruma düştüğü iddia edilen işyeri Cumartesi saat 16.55 sıralarında Aydın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından mühürlenmişti. Mühürlemenin ardından aynı zamanda işletmecilerin vekili olan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, Pazartesi sabahı yürütmenin durdurulması için Aydın 1. İdare Mahkemesi`ne başvurmuştu.
İşyeri sahiplerinin itirazı ve Aydın Belediyesi`nin savunmasını inceleyen Aydın 1. İdare Mahkemesi; davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına; savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için davalı idareye 30 gün süre tanınmasına oybirliğiyle karar verdi.
``BELEDİYE DUYGUSAL DAVRANIYOR``
İdare Mahkemesi`nin aldığı kararı dün mesai saati bitmeden Aydın Belediyesi`ne ilettiklerini açıklayan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, ``Tahliye, yıkım ve mühürleme sürecinin ardından itirazımızı değerlendiren mahkeme ikinci kez yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Dün mesai bitmeden kararı belediyeye ulaştırdık ancak halen gelip mührü açmadılar. Mühürlemeyi mesai olmayan Cumartesi akşamı yapabilen belediye açma işlemini dün mesai bittiği için yapmadı bugün ise ``˜Karar elimizde yok` diyerek geciktiriyor. Kurumlar duygusal davranamaz. Aydın Belediyesi, kamusal gücünü vatandaşa karşı kullanıyor. Belediye kendi mülküyle ilgili olarak tespit ettiği bir eksiğin faturasını işletmeciye kesiyor. Uygulamaları anlamakta güçlük çekiyoruz. Mührü açmayı geciktirirse bu işin mahkeme eliyle yapılması için müracaat edeceğiz`` dedi.
Tabakhane Projesi`nin ikinci etabında yer alan çalışmaların işletmeciye zorlu çıkarmak için öne alındığını iddia eden Gökten, ``Tabakhane deresinde çalışmalara alt kısımdan başlanmıştı. Bu projenin 240 gün gibi uzun bir süresi var. Ancak nedendir bilinmez bir anda çalışmalara buradaki işyerinin hemen çevresinden başlanıyor. İşletmecinin faaliyetlerine engel olunmak isteniyor. Bu işletme ve çevredeki diğer kurum ve iş yerlerine çalışmalar başlamadan önce acaba bildirim yapıldı mı? Merak ediyor ve cevabını bekliyoruz`` diye konuştu.
``50-60 BİN TL ZARARIMIZ VAR``
Mahkemenin aldığı kararın ardından dün akşamdan beri mührün açılmasını beklediklerini ifade eden işletme ortaklarından Ahmet Sözügeçer de, ``Bir haftadır iş yerimiz kapalı. 15 kişi bir haftadır iş yapamıyor. 180 kişi buradan ekmek yiyor. Sabah evimizde kahvaltı bile yapmadan buraya geldik. Bir haftada 50-60 bin TL zararımız oluştu. Şimdi bir de burada çalışma yaparak müşterilerimizi engellemeye çalışıyorlar. Adalet yerini buldu. Mücadelemizi sürdüreceğiz`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir