YEREL HABERLER - 24 Kasım 2012 Cumartesi 10:39

CEZZAR MUSTAFA ERSİN ORTAOKULU`NUN ÖОRETMEN VE ÖОRENCİLERİ ALMANYA YOLCUSU

A
A
A
CEZZAR MUSTAFA ERSİN ORTAOKULU`NUN ÖОRETMEN VE ÖОRENCİLERİ ALMANYA YOLCUSU

Yurt dışında Türk kültürünü tanıtmak ve farklı kültürleri de tanımak amacıyla Avrupa`daki, projeye katılma hakkı kazanan Çorlu Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu Müdürü Sibel Sezgin, proje sorumlu öğretmeni Neriman Sönmez ve okulun üç öğrencisi Almanya`ya gidecek. Çorlu temsilcisi öğretmen ve öğrenciler Almanya`da hem Çorlu`yu hem de Türkiye`yi tanıtacaklar.
Yurt dışında kültürümüzü tanıtmak ve farklı kültürleri de tanımak amacıyla Avrupa`daki, projeye katılan okullarla yürüteceği Comenius Projesi ile Çorlu ve Tekirdağ`ı hatta Türkiye`yi temsil etme hakkı kazanan Çoru Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu ilk yurt dışı gezini Almanya`nın Teterow şehrine 28 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirecek.
``Let`s Film It and Share It With A European Friend`` adını taşıyan ve 2 yıl süreyle devam edecek olan projeye Portekiz, Almanya, İspanya, Litvanya, Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan`dan okulların katılacağı, Türkiye`den ise proje temsilcisi olarak Çorlu Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu yer alacak.
10 - 14 Ekim 2012 tarihleri arasında proje sorumlusu öğretmenler toplantısının Portekiz de gerçekleştirilmesi ile başlayan proje çalışmaları kapsamında 28 Kasım 3 Aralık tarihleri arasında Mecklenburg & Vorpommern - Teterow Almanya`da baz ziyaret ve incelemelerde bulunacaklarını kaydeden Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu müdürü Sibel Sezgin: ``Çorlu ve bölgemizi tanıtan İngilizce sunular içeren CD`ler hazırladık. Almanya`da gerçekleştirilecek ziyaretlerde bölgemizi de tanıtacağız. Bunun yanı sıra 23 - 28 Ocak 2013 tarihleri arasında Yunanistan`a yapılacak ziyaretlerin ardından proje ortaklarını 3 - 8 Nisan 2013 tarihleri arasında Çorlu`da misafir edeceğiz. Proje kapsamında 2013 yılının Mayıs ayında Portekiz de, Kasım 2013`de Litvanya`da, Ocak 2014`de Bulgaristan`da, Mart 2014`de, Romanya`da, Mayıs 2014`de de İspanya`da toplantılar düzenlenecek.
Projede, Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu`nun yanı sıra Portekiz`den Agrupamento de Escolas de Abrigada-Escola Básica Integrada de Abrigada, Almanya`dan Europaschule Gymnasium Teterow, Romanya`dan Scoala Generala Nr.1 Urdari, Litvanya`dan Kauno Milikoniu Vidurine Mokykla, Yunanistan`dan 9th Gymnasio Aigaleo, İspanya`dan IES Nuevas Poblaciones ve Bulgaristan`dan Osnovno Uchilishte Bojcho Rusev okulları yer alıyor.
Hayatboyu Öğrenme Programı / Comenius Projesi "Let`s Film It and Share It With An European Friend" projesi kapsamında Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu öğretmenlerinden Neriman Sönmez, Hatice Sınmaz, Elif Nur Akman, Şenol Uzun, Emre Can, Nurşen Yenikalaycı, Tuğba Akkan ve okul müdürü Sibel Sezgin görev alıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir