EKONOMİ - 13 Temmuz 2018 Cuma 12:26

31 Temmuz’da mücbir sebep sona eriyor

A
A
A
31 Temmuz’da mücbir sebep sona eriyor

Kilis ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, Kilisli Muhasebeciler ile mücbir sebebinin 31 Temmuz’da sonlanmasının ardından yaşanacak zorluklar hakkında görüş alışverinde bulundu.

Kilis ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, Kilisli Muhasebeciler ile mücbir sebebinin 31 Temmuz’da sonlanmasının ardından yaşanacak zorluklar hakkında görüş alışverinde bulundu.


Kilis’e roketler atılması nedeniyle 2016 yılından beri SSK; Bağkur, vergi ve diğer borçlar, Bakanlar Kurulu tarafından Kilis mücbir sebep ilan edilmişti. Mücbir sebebin 31 Temmuz’da sona erecek olması nedeniyle Muhasebeciler Odası Kilis Temsilcileri ile bir toplantı yapan KİTSO Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı,yaptığı açıklamada, “Memleketimizin değerli mali müşavirleri ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda 31 Temmuz’da sonlanacak olan mücbir sebebin, Kilis halkına yaşatacağı zorlukları görüştük. Hazırlamış olduğumuz Raporla birlikte Ankara’dan gerekli adımları atmalarını talep edeceğiz. İlk hedefimiz borçların silinmesini sağlamaktır. Eğer sonuç alınamaz ise B ve C planlarımızı da hazırladık. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz her zaman milletinin yanında olacaktır buna inancımız sonsuzdur” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.