ASAYİŞ - 01 Mayıs 2024 Çarşamba 17:58

Kilis’te sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

A
A
A
Kilis’te sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Kilis’te aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, yoğun yağış bir parkın istinat duvarının çökmesine neden oldu.


Kilis’te aniden bastıran sağanak yağış vatandaşları hazırlıksız yakalarken, vatandaşlar zorlu anlar yaşadı. Şehir merkezinde su birikintileri oluşurken, araç sürücüleri zaman zaman zor anlar yaşadı. Kent merkezinde ekipler su birikintisi oluşan bölgelerde suyun tahliyesini yaparken, yağış nedeniyle istinat duvarları çöken adreslerde çalışma başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuşadası’nda çevre dostu öğrenciler kıyı temizliği yaptı Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ve Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla, Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından kıyı temizliği yapıldı. Etkinlikte, marina yanında bulunan engelsiz plajından başlayarak, Atatürk Meydanı’na kadar olan alandan 68 kilogram atık toplandı. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası, çevreci etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Kuşadası Belediyesi, Deniz Temiz Derneği ve TUI Care Foundation işbirliğinde düzenlenen kıyı temizliğinde, Atatürk Ortaokulu öğrencileri, kent merkezindeki sahil bandında atık topladı. Denizleri korumanın önemine dikkat çekmek için gerçekleştirilen kıyı temizliğinde öğrenciler, marina yanında bulunan engelsiz plajından başlayarak Atatürk Meydanı’na kadar olan alanı taradı. Etkinlik sonunda toplanan 10 kilogram plastik, 23 kilogram cam, 9 kilogram metal, 26 kilogram geri dönüşmeyen atık ve 5 bin izmarit, Kuşadası Belediyesi yetkililerine teslim edildi. “Amacımız gelecek nesillere temiz denizler bırakmak” Deniz Temiz Derneği İzmir Proje Koordinatörü Songül Özgür Altınok, TUI Junior Academy Turkey projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin çok faydalı geçtiğini belirterek, “TURMEPA olarak amacımız, gelecek nesillere daha temiz denizler bırakmak. Bu nedenle farkındalık etkinlikleri düzenliyoruz. Etkinliklerimizde, küresel iklim değişikliklerinin deniz ekosistemi üzerindeki olumsuz etkilerini öğrencilere anlatmaya çalışıyoruz. Denizlerin temiz tutulması, sürdürülebilir turizm açısından da büyük önem taşıyor. Bu proje kapsamında ilk etapta öğretmenlerimizin de katılımıyla bir atölye çalışması yapmıştık. Bugün de 50 öğrencimizle beraber kıyı temizliği yaptık. Çalışmamız sayesinde 68 kilogram katı atığın, denizlere ulaşmasının önüne geçtik. Çok mutluyuz” diye konuştu.
Adana Küçükbaş hayvanda stokçuluğun kurban fiyatlarını artırdığı iddiası Adana’da koyun yetiştiricisi Zafer Oğuz, Kurban Bayramı öncesi bazı büyük firmaların koyun ve keçi fiyatlarına zam yaptığını söyleyerek, "Fiyat artırımı için koyun stoku yapıyorlar. Koyunun kilogram fiyatını 230-240 lira beklerken, açıklanan rakam 270 lira oldu" dedi. Kurban Bayramı’na 1 ay kala Adana’da küçükbaş kurbanlıklar satışa çıkmaya başladı. Adanalı hayvan satıcıları, binbir emekle yetiştirdikleri kurbanlık koyunların önce tüylerini kırptı, daha sonra da yıkadı. Adana Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği dün keçi ve koyun kilogram fiyatlarını 270 lira olarak açıklarken, fiyatları fazla bulan Adana Kasaplar Odası ise vatandaşların 24 Mayıs’ta kendilerinin açıklayacağı fiyata itibar etmesi gerektiğini söyledi. Kurbanlık koyunlarını satışa hazır hale getiren Zafer Oğuz, İhlas Haber Ajansı muhabirine 270 lira olarak açıklanan fiyatın anormal olduğunu belirterek, “Kurban hazırlıkları başladı. Bayram öncesi her gün hayvanların rutin bakımları yapılıyor, tüyleri kırpılıp yıkanıyor. Fiyatlar 270 lira olarak açıklandı ancak bu fiyatlar bizi üzdü. 270 lira olursa biz satıcılar ne kadardan satacağız. Bu şekilde fiyat olamaz” dedi. “Koyun fiyatlarında büyük bir oyun var” 1 hafta içerisinde canlı koyun kilogram fiyatlarına 30 lira zam yapıldığını belirten Oğuz, koyun stoklaması yapıldığını söyleyerek, “1 hafta içerisinde fiyatlara 30 lira zam yapıldı. 270 lira gibi bir fiyat olamaz. Bizler 230-240 lira fiyat bekliyoruz ve hakkı da budur. Büyük firmalar bu fiyatları etkiliyor. Hükümetimize karşı da kötü bir etken. Geçen hafta 6-7 bin liraya sattığım koyunu bu hafta 9 bin liraya satmak zorunda kalıyorum ve müşteri ile sorun yaşıyorum. Koyun fiyatlarında büyük bir oyun var. Amaçları sosyal medyada gündem oluşturmak. Bu fiyatlar parası olana para katıyor” diye konuştu. Koyun fiyatlarının devlet tarafından belirlenmesi gerektiğini savunan Oğuz, “Sabit bir fiyat olacak ve kimse bu fiyatlara müdahil olamayacak. Geçen hafta toptan 170-175 liraya aldığım koyunu bu hafta 210 liraya satıyorlar. Ne değişti 1 haftada. Mazot aynı kaldı, nakliye aynı fiyat. 1 haftada 30-40 lira nasıl zam yapıldı?” diye konuştu.