YEREL HABERLER - 29 Mart 2017 Çarşamba 17:23

Suriyelilere İYİDER’in hazırladığı yardım kolileri dağıtıldı

A
A
A
Suriyelilere İYİDER’in hazırladığı yardım kolileri dağıtıldı

İlim Yardımlaşma ve İrfan Derneği (İYİDER) tarafından Kilis’teki, Suriyeli mültecilere maddi ve manevi her türlü yardımı ve desteği yapmaya devam ediyor.

İlim Yardımlaşma ve İrfan Derneği (İYİDER) tarafından Kilis’teki, Suriyeli mültecilere maddi ve manevi her türlü yardımı ve desteği yapmaya devam ediyor.


Yardımları renk, dil, ırk ve inanç ayırt etmeksizin ihtiyaç sahibi olan her Suriyeliye en güzel şekilde ulaşmasına vesile olan İrfan Yurdu öğrencileri, yaptıkları yardımlarla veren el ile alan el arasındaki hayır köprüsü görevini üstlenerek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere İYİDER tarafından hazırlanan gıda paketlerini daha önceden tespit edilen adreslere ulaştırmanın mutluluğunu yaşadı. İrfan Yurdu öğrencilerinden Fatih Çayır yaptığı açıklamada; "Suriyeli ailelere yaptıkları yardımdan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek beraberimizde götürdüğümüz yardım kolilerini ellerimizde gören küçücük Suriyeli çocukların bize doğru koşarken gözlerindeki sevinç ve heyecan duygusunun tarifi anlatılamaz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Başkan Hürriyet Anıtkabir’i ziyaret etti İzmit Belediyesinde 2’nci dönemine başlayan Başkan Fatma Kaplan Hürriyet Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Hürriyet, "Size söz veriyorum, görevimi layıkıyla yerine getirmek için durmadan, yorulmadan çalışacağım" dedi. Yeni yönetim kadrosunu oluşturan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Anıtkabir’i ziyaret etti. Çınar Çocuk Evi ve Çınar Akademi öğrencileri ile birlikte Aslanlı Yolu geçen Başkan Hürriyet mozoleye çelenk sundu. Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Başkan Hürriyet, "Aziz Atatürk. 16 Ocak 1923’te Cumhuriyet’i kuracağınızın müjdesini verdiğiniz, ilk ve tek basın toplantısı yaptığınız, kadınlara seçme seçilme hakkının eninde sonunda verileceğini ilk kez müjdelediğiniz güzel İzmit’imiz sayenizde müjdelerin şehri olmuştur. Siz İzmit’i, İzmit sizi çok sevdi. İzmit’i yönetmek üzere kıymetli İzmitliler tarafından belediye başkanı olarak ikinci dönemime başlamanın verdiği onur ve sorumlulukla manevi huzurunuzdayız. İlkeleriniz ve devrimleriniz, yolumuzu aydınlatan birer meşale olarak önümüzde durmaktadır. Hedefimiz, sizin ’En büyük eserim’ dediğiniz Cumhuriyet’i korumak ve ileriye taşımak olacaktır. Bu kutsal görev yolunda bana güç veren değerlerinizi, adaletinizi ve bilgeliğinizi her daim hatırlayacağım. Size söz veriyorum, görevimi layıkıyla yerine getirmek için durmadan, yorulmadan çalışacağım. Ruhunuz şad olsun" dedi.