ASAYİŞ - 19 Ocak 2012 Perşembe 10:53

OSMANİYE`DE 19 BİN PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

A
A
A
OSMANİYE`DE 19 BİN PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Osmaniye’de düzenlenen operasyonda 19 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
Alınan bilgiye göre, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, doğu ve güneydoğu illerinden temin edilen yüklü miktardaki gümrük kaçağı sigaranın özel otomobillerle batı illerinde pazarlamak üzere Osmaniye geçiş güzergahının kullanılacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine ekipler, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Bahçe, Düziçi, Kadirli, Toprakkale turnikeleri, D-400 Karayolu ile Osmaniye kuzey ve güney çevre yolu üzerinde tespit edilen kritik
noktalarda güvenlik tedbiri aldı. Şüphe üzerine son üç gün içerisinde uygulamalarda durdurulan araçlarda yapılan aramada 19 bin paket değişik markalarda gümrük kaçağı sigara ile 3 adet gümrük kaçağı sigara naklinde kullanılan araca el konuldu. Kaçak sigaraların gümrüklendirilmiş değerinin 123 bin TL olduğu belirtildi.
Olayla ilgili yakalanan 5 kişi hakkında "kaçak sigara bulundurmak ve nakletmek" suçlarından yasal işlem yapıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’de "Aile Haftası" için farkındalık yürüyüşü yapıldı Gümüşhane’de 15-21 Mayıs Aile Haftası kapsamında “Ailemiz İstikbalimizdir” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü önünden başladı. Yürüyüşe katılan kadınlı erkekli vatandaşlar ellerinde “Ailemiz İstikbalimiz”, “Güçlü birey, güçlü aile” pankartları ve Türk bayraklarıyla Fatih Parkına kadar yürüdü. Etkinliğe Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Dr. Cengiz Maden ve kurum çalışanları, kuruma bağlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören özel gereksinimli bireyler ve Gümüşhane Gülen Yüzler Engelli Bakım Merkezi çalışanları katıldı. Yürüyüşün ardından açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Dr. Cengiz Maden, Aile Haftası’nın aile kavramının toplumdaki önemini hatırlatmak ve ailelerin güçlenmesi için farkındalık oluşturmak adına önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Kurum olarak güçlü bireylerin, güçlü ailelerin ve dolayısıyla güçlü bir toplumun inşası için kararlılıkla çalıştıklarını kaydeden Maden, “Bilinmelidir ki, güçlü bir toplum, güçlü ailelerden ve güçlü bireylerden meydana gelir. Bu nedenle, her bireyin sağlıklı bir şekilde gelişmesi ve topluma faydalı olabilmesi için aile içindeki ilişkilerin güçlendirilmesi büyük bir önem taşır. Güçlü aileler, çocuklarına değerlerin ve sorumlulukların önemini öğretirken, onlara sağlam bir dayanak ve destek olurlar. Aynı zamanda, aile içindeki iletişim ve dayanışma, bireylerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunur ve toplumda daha sağlam bağlar oluşturur” diye konuştu.
Balıkesir Karesi Ortaokulunda ’Görsel Sanatlar’ sergisi açıldı Balıkesir Karesi Ortaokulu öğrencileri tarafından yürütülen "Beyin Egzersizleri ile Kuşaklararası Bağ Kuruyoruz" projesi dahilinde düzenlenen "Beyin Egzersizleri Şenliği," sergi ile açıldı. Karesi Ortaokulunda yapılan şenlik, öğrenci ve velilerin çeşitli beyin egzersizleri yaparak zihinsel kapasitelerini test ettiği interaktif stantlarla başladı. Bu etkinlikler, katılımcıların beyin egzersizlerinin zihinsel gelişime olan etkilerini anlamalarına yardımcı oldu ve okulun öğrencileri, küçük beyin eğitmenleri olarak farkındalık oluşturdu. Görsel sanatlar sergisi, öğrencilerin resim alanındaki sanat eserlerinden oluştu. Bu eserler öğrencilerin zihin ve duygusal ifadelerini sergiledi. Etkinlik hem beyin egzersizleriyle elde edilen mental canlılığı hem de sanatın etkisini göstermesi açısından, zihinsel ve estetik bir deneyim sundu. Etkinliğin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, çeşitli okul müdürleri, sendika temsilcileri ve öğrenci velileri de katıldı. Bu iki etkinlik, okulda hem zihinsel hem de sanatsal gelişimi teşvik eden kapsamlı bir festival atmosferi oluşturdu ve topluluk içinde beyin sağlığı, egzersizleri ve sanatın eğitimdeki önemli rolüne dair değerli diyaloglar başlatılmasına imkan tanıdı. Okul müdürü Ahmet Ercan etkinlikle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı, "Bu etkinlik, öğrencilerimizin sadece akademik becerilerini değil, aynı zamanda olumlu ve eleştirel düşünme yeteneklerini de geliştirmeleri için mükemmel bir fırsat sundu. ’Beyin Egzersizleri Şenliği’ ve beraberindeki sanat sergisi, öğrencilerimizin hem zihinsel hem de estetik yeteneklerini keşfetmelerini sağladı. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin öğrenme süreçlerine entegre edildiğinde, onların daha motive olmalarını ve öğrendiklerini daha iyi kavramalarını sağlıyor. Ayrıca, kuşaklararası etkileşim ve toplumsal farkındalık gibi değerleri de pekiştiriyor. Topluluğumuzun ve eğitimcilerimizin desteğiyle, öğrencilerimizin her yönüyle gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.