YEREL HABERLER - 20 Nisan 2016 Çarşamba 11:30

Yabancı Uyruklu Öğrenciler Şehitlik Ormanına Fidan Dikti

A
A
A
Yabancı Uyruklu Öğrenciler Şehitlik Ormanına Fidan Dikti

Kırıkkale’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler Kırkıkale Üniversitesi yerleşkesine fidan diktiler.
Fidan dikim etkinliğine Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İbrahim Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy, okul müdürleri, öğretmenler, Kırıkkale Üniversitesinde eğitim gören Suriye, Filistin ve Afrikalı öğrenciler ile Kırıkkale Meslek Liselerinde Eğitim öğretimlerine devam eden meslek lisesi öğrencileri katıldı.
Kırıkkale üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinlikte Şehitler ormanı adı verilen alana 4 bin tanesi çam, bin tanesi ceviz, meşe ve kayın gibi karma fidanlardan oluşan toplam 5 bin ağaç dikildi.
Programda öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yapan İbrahim Erdoğan ’’Sevgili Gençler ağaç dikmek büyük bir sevaptır, ağaç dikinki cennette de bir ağacının olsun. Bugün burada bu etkinliğe katılarak hayırlı bir işe imza atıyorsunuz, hayırlı uğurlu olsun." dedi.
Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin’de, ormanların bir ülke için çok önemli olduğunu belirterek şehitlerimizin hatırasını yaşatmak adına gerçekleştirilen etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.
Türkiye’de eğitim alırken çok şey öğrendiklerini, eğitimin yanında ilerki yaşamımızda yapmamız gereken önemli değerleride öğrendiklerini kaydeden yabancı uyruklu öğrenciler ise " Burada öğrendiklerimizi eğitimimizi tamamlayıp ülkelerimize döndükten sonrada uygulayacağız. Türkiye’de dostluk kurduğumuz arkadaşlarımızla devamlı irtibat halinde olacağız" şeklinde konuştular.
Etkinliğe katılanlar fidan dikimininin ardından Şehitler ormanı tabelası dikilerek hatıra fotoğrafı çekiltirdiler. Etkinlik yapılan ikramların ardından sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir