GENEL - 13 Kasım 2017 Pazartesi 19:53

Başkan Kesimoğlu’ndan tarihi gar binası açıklaması

A
A
A
Başkan Kesimoğlu’ndan tarihi gar binası açıklaması

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından kiralamaya çıkartılan gar binası ve çevresi ile alakalı bir basın açıklaması düzenledi.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından kiralamaya çıkartılan gar binası ve çevresi ile alakalı bir basın açıklaması düzenledi.


İhalenin iptal edilmesi gerektiğini vurgulayan Kesimoğlu, tarihi gar alanı ve çevresinin Kırklareli halkının hizmetine verilmesi gerektiğini belirterek, aksi takdirde gösterecekleri mücadelenin dozunun artacağı ve belediye meclis üyeleri ile birlikte açlık grevine gidebileceklerinin altını çizdi.


Kesimoğlu, tarihi gar binası önünde yaptığı basın açıklamasında, "Bu alanın Kırklareli Belediyesine kazandırılması ve Kırklareli Belediyesi aracılığı ile Kırklareli halkına hak edilen hizmetin sunulması için elverişli bir mekan haline getirilmesi kararlılığımızı defalarca dile getirdik. Fakat gelinen noktada, bu amacımıza ulaşma imkanı maalesef bulamadık. Aksine bize verilmemesine karşılık şuanda bu yaşam alanını rant amaçlı birilerine peşkeş çekilmesi ile karşı karşıyayız. Ben Kırklareli halkının Belediye Başkanı olarak asla ve asla buna müsaade etmeyeceğimi kararlı bir biçimde ortaya koymak istiyorum" ifadelerini kullandı.



“Burada görülen tablo Kırklareli’ne yakışmıyor”


Kırklareli gar alanı ve çevresinin şuanki hali ile Kırklareli’ne yakışmayan bir görüntü içerisinde olduğunu ifade eden Kesimoğlu, "Bu alan 2012 yılında Devlet Demiryolları tarafından Kırklareli Üniversitesine 10 yıllığına tahsis edilmiş. Ama gördüğünüz gibi üniversite burada her hangi bir şey yapmadı. Burada gördüğünüz tablo Kırklareli’ne yakışmayan bir tablo. Burasının mülkiyetinin Devlet Demiryollarına ait olduğu bilinmediği için sürekli olarak Kırklareli Belediyesi ile ilişkilendirilmektedir. Bundan dolayı bazı kesimler tarafından burasının bakımını yapmadığımız, ilgilenmediğimiz konusunda eleştiriler alıyorduk. Burada gördüğünüz tarihi gar binası göz göre göre yıkılıyor ve yok oluyor. Bakın biz suç işledik, içerisine girilip kötü amaçlar için kullanılması adına camlarını çeşitli malzemeler ile kapattık. Ama başarılı olamadık" dedi.


İhale ilanı ve şartnamede çelişkiler bulunduğunun altını çizen Kesimoğlu, "İhale ilanına baktığımızda bir ucubelik söz konusu, ihale ilanı 31 Aralık 2019 yılına kadar kiralanacak deniyor. Arkasından bunun eki olarak TCDD tarafından şartname çıkartılıyor. Burada da yazılan şu, sözleşme imza tarihinden 31 Aralık 2025 tarihine kadar kiralanacak. İhale ilanı ile 2019 diyorsunuz, şartnamenizde 2025 diyorsunuz. Bu çelişkidir. Ayrıca şunu da özellikle belirtmek istiyorum, çok enteresan bir durum daha var. Şartname de şu da var. Artık acele bir şekilde birilerine peşkeş çekmek için dikkatten mi kaçtı bilmiyorum ama, yine bu resmi şartnameden okuyorum. ‘Kırklareli Belediye Başkanlığı’na kiraya verilecek alanlar’ yazıyor bu şartnamede. Ben üçüncü bir kişi veya kurum olsam burada ihalenin şartnamesinde Kırklareli Belediyesine kiraya verilecek alanlar kısmını gördüğümde derim ki ’siz kararınızı vermişsiniz, sembolik olarak ihale gerçekleştiriyorsunuz’" ifadelerini kullandı.



Burada aslına uygun bir restorasyon yapacağız


5 kez TCDD’ye resmi olarak bu alanın Kırklareli Belediyesi’ne verilmesi konusunda girişimlerde bulunduklarını ifade eden Kesimoğlu, "Tam 5 kez resmi olarak TCDD’ye başvurduk. Fakat sonuç alamadık. Bu alan ile ilgili biz projelerimizi yaklaşık 3 yıl önce hazırladık. Biz dersimizi çalıştık. 3 buıçuk yıldır emek veriyoruz. Biz burada aslına uygun bir biçimde restorasyon yapacağız. Çünkü burada bir tarih var. Buradaki rayları koruyacağız, manevra alan yeri var, eski su deposu var, burada bulunan çeşitli binaları kültürel amaçlı nasıl kullanabiliriz diye hazırlık yaptık. Hemen ileride bulunan esnaflarımızı da mağdur etmeden o alan içinde bir çalışma yaptık. Buradaki ve oradaki kötü görüntüyü ortadan kaldırmak istediğimizi daha önce de defalarca dile getirdik. Mademki burası bir gar binası esnaf arkadaşlarımıza birer vagon verelim ve vagonları renkli renkli boyayalım dedik. Bu alanın etrafını koşu alanı, yürüyüş alanı yapalım dedik. Bu alanın doğal halini koruyarak yaşam alanı olarak Kırklareli halkımızın hizmetine sunalım dedik. Fakat gelinen nokta itibari ile bu söylediklerimizi yapma şansımız yok gibi gözüküyor’’ ifadelerine yer verdi.



“Rant amacına kullanılmasına asla müsaade etmeyeceğiz gerekirse açlık grevine gideceğiz”


Gar binası ve çevresinin rant amacıyla kullanılmasına asla müsaade etmeyeceklerini, gerekirse açlık grevine gideceklerini vurgulayan Kesimoğlu, "Buranın mülkiyeti TCDD’ye ait olabilir, ama bu alan Kırklareli halkının malıdır. Kırklareli halkının yararının dışında her hangi bir amaçla ve özellikle rant amacına kullanılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Eylem planı dedim, değerli Kent Konseyi Başkanımız burada. Onların öncülüğünde imza kampanyası başlattık. Basın toplantıları, basın açıklamaları gerçekleştireceğiz. Arkadaşlarım ile birlikte, belediye meclis üyesi arkadaşlarım ile birlikte buraya çadır kurup açlık grevine başlayacağız. Ben, buranın belediye başkanı olduğum sürece hiçbir güç bana burada yapılacak bir binanın ruhsatını imzalatamaz. Asla ve asla görevim pahasına da olsa o imzayı atmam. Burası Kırklareli halkının malıdır. Sadece Kırklareli halkının yararına sunulacak yapılaşmalara izin veririm" dedi.



“Başbakandan randevu talep ettim”


Kesimoğlu, "Başbakandan bu konuda randevu talep ettim. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin milletvekili Selahattin Minsolmaz ile görüşeceğiz. TCDD Genel Müdürü ile görüşeceğim. Onların bu karardan geri dönmeleri için gereken tüm girişimlerde bulunacağım. Prosedür arıyorlar. Prosedür aramaya gerek yok. Kırklareli Belediye Başkanlığı bir kamu kurumudur. Kesinlikle burasının rant amaçlı kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz. Ben Kırklareli halkının bu konuda ki duyarlılığını çok iyi biliyorum. Bizlerde buranın Kırklareli halkının hizmetine sunulması adına mücadele dozumuzu her geçen gün arttıracağız. Sağ duyusuna her zaman güvendiğim Kırklareli halkımızın büyük desteği ile bunu başaracağımıza ben gönülden inanıyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli 2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor Kocaeli’de kızının 11 ve 12 yaşlarındaki 2 arkadaşını taciz ettiği iddia edilen 52 yaşındaki sanığın, 2’şer kez 3 yıl 9 aydan 14 yıla kadar hapsi istendi. İddiaya göre; Kocaeli’de yaşayan H.N.Y. (11) ile S.N.B. (12) isimli kız çocukları, 2020’nin yaz aylarında ve 2022’nin ocak ayında arkadaşlarının babası İ.K. (52) tarafından cinsel istismara maruz kaldı. Çocukların bu durumu öğretmenlerine anlatmasıyla konu polise intikal etti. Suç duyurusunun ardından İ.K. gözaltına alındı. İfadesi alınan İ.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sanık hakkında "Çocuğa karşı cinsel istismar" suçundan dava açıldı. Olayla ilgili açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Duruşmaya tutuksuz sanık, tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Olaya ilişkin dinlenen S.N.B’nin ablası Z.B., "Tam zamanını hatırlamamakla birlikte pandemi sonrasında kardeşim bana sanık ve kızı ile motosiklete bindiklerini söyledi. Kardeşim, sanığın motosiklette bacaklarına ve bikini bölgesine dokunduğunu söyledi. Emin olup olmadığını sorduğumda emin olduğunu söyledi. Kardeşimin cep telefonunu denetlemek amacıyla kontrol ettim. Kardeşim arkadaşına yolladığı mesajda kendisine dokunduklarını yazmıştı. Kardeşime mesajların ne olduğunu sorduğumda şaka olduğunu söyledi ve bana tepki gösterdi. Telefonunu kontrol ettiğim başka tarihte ise intihar etmek amacıyla hap içtiğini yazmıştı. Daha sonra olayı anneme anlattım. Ben anlatmadan önce de kardeşim olayı öğretmenine anlatmış. Daha sonra olay polise intikal etti" dedi. "Mağdurlar, iddia ettikleri eylemler tarihinden sonra da sürekli bize gelmeye devam etti" Tanık olarak dinlenen sanığın kızı ise "Mağdur kızlar benim arkadaşlarım olur. Evimize gelip giderlerdi. Kızlar bizim eve geldiğinde sürekli yanlarındaydım. İddia konusu olaylar yaşanmamıştır. Mağdurlar, iddia ettikleri eylemler tarihinden sonra da sürekli bize gelmeye devam etti. S.N.B. çok yalan söyler ve olayları abartarak anlatır. Bu huyu sebebiyle kendisiyle çok kavga ettiğimiz olurdu" şeklinde konuştu. Sanık ise suçlamaları kabul etmediğini belirtti. 2’şer kez 3 yıl 9 aydan 14 yıla kadar hapis talebi Cumhuriyet savcısı mahkeme heyetine sunduğu mütalaasında, sanık İ.K’nın her 2 çocuğa karşı işlemiş olduğu iddia edilen "çocuğa karşı cinsel sarkıntılık" suçundan ayrı ayrı 3 yıl 9 aydan 14 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutuksuz halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Adıyaman İsias Otel davasının ikinci duruşması başladı Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel’le ilgili davanın ikinci duruşması Adıyaman Adliyesi’nde başladı. 6 Şubat depremlerinde 39’u KKTC’li voleybol sporcusu, öğretmen ve antrenör olmak üzere toplam 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman’daki İsias Otel davasının ikinci duruşması Adıyaman Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde sabah saatlerinde başladı. 3’ü tutuklu toplam 11 sanığın yargılandığı davaya KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC Ana Muhalefet Lideri Tufan Erhürman, otel enkazında hayatını kaybedenlerin aileleri ve çok sayıda kişi katıldı. Sabahın erken saatlerinde ellerinde kaybettikleri yakınlarının pankartlarıyla Adıyaman Adliyesine gelen aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Burada aileler adına açıklamalarda bulunan, otel enkazında hayatını kaybeden Nazımcan Hartlap’ın annesi Hilal Düzgünce, “6 Şubat depreminin üzerinden 14 ay geçti. Bugün ortak davamız olan İsias Otel davasının ikinci duruşması yapılacak. Bizler İsias Otel’de 72 canımızı kaybettik. Rehberlerin ve şampiyon meleklerin anneleri, kardeşleri ve en yakınları buradayız. 14 aydır acımızı yaşayamıyor, faillerin yargı önünde hesap vermesi için mücadele ediyoruz. Tüm faillerin hak ettikleri şekilde ceza almaları ve aldıklarını görene kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Daha sonra konuşan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, "Ne olursa olsun bu dava adaletle sonuçlanana kadar hep birlikte olmaya devam edeceğiz. Katiller hesap verene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu davada bilimin yol göstericiliğine güveniyoruz. Hukukun üstünlüğü kadar toplum vicdanının gücüne de inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti adaletinden tek beklentimiz, İsias cinayetinin faillerinin bizden aldıkları her canın bedelini ödemesidir” şeklinde konuştu. Bu davanın peşini hiçbir şekilde bırakmayacaklarını vurgulayan KKTC Başbakanı Ünal Üstel, "Bu depremde bizlerde çocuklarımızı kaybettik. Yavrularımızı kaybettik. Ve o günden bu güne kadar adalet arayışımız devam ediyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti adaleti güveniyoruz. Birinci duruşma bundan bir müddet önce başladı ve sonuçlandı. Bugün ikinci duruşma için biz KKTC olarak bütün kesimlerimizle buradayız. Hükumet olarak buradayız, bakan arkadaşlarımızla buradayız, muhalefet başkanıyla, milletvekilleriyle ve yavrularımızın anneleriyle, yakınlarıyla, halkımızla Adıyaman’a geldik. Çünkü bu çocuklar artık KKTC’nin davasıdır. Onların acıları hepimizin acılarıdır. Biz çocuklarımızı unutmadık unutturmayacağız. Ve adalet sonuçlanana kadar biz bu işin devlet olarak takipçisi olacağız. Ülke olarak, devlet olarak Adıyaman’dayız. Ve iananıyorum ki en iyi neticeyi de bugün değilse bile en yakın zamanda adalet tecelli edecek, suçlular ise gerekli cezayı alacak diye düşünüyorum” diye konuştu.