YEREL HABERLER - 06 Kasım 2015 Cuma 16:41

Kırklareli'de Ekim Ayında 16 Bin 503 Araç Kontrol Edildi

A
A
A
Kırklareli'de Ekim Ayında 16 Bin 503 Araç Kontrol Edildi

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, 2015 yılı Ekim ayı içerisinde 16 bin 503 aracı kontrol etti.
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü, Ekim ayı trafik düzenleme ve denetleme faaliyetlerini açıkladı. Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Valiliğin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tarafından 2015 yılı Ekim ayı içerisinde toplam 16 bin 503 aracın kontrol edildiği, bunlardan kusurlu bulunan bin 215 araca trafik idari para cezası tatbik edildiği belirtildi. Ekim ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 220 aracın trafikten men edildiği, 53 sürücünün ehliyetine el konulduğu kaydedildi.
Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle il sınırlarında toplam 53 maddi hasarlı ve 52 yaralamalı olmak üzere toplam 105 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 85 vatandaş yaralandı.
Yapılan açıklamada, "30 Mayıs 2012 günü yapılan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu’nun 3. toplantısında kabul edilen ’Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’ çerçevesinde, ilimizde her gün ekiplerimizce farklı zaman aralıklarında araç sürücülerine yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütülmektedir. Yapılan bu eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yanı sıra denetleme faaliyetlerine de devam edilmekte olup, 2015 yılı Ekim ayı içerisinde yapılan kontrollerde; 116 araç sürücüsüne ’Hız Limitlerini İhlalden’, 11 araç sürücüsüne ’Emniyet Kemeri Takmamaktan’ dolayı trafik idari para cezası tatbik edilmiştir. Ayrıca; 2012/16 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ile Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı ile ülkemizde meydana gelen trafik kazaları sonucu ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedeflenmiş, ülkemizde ve ilimizde meydana gelen kazalar analiz edildiğinde ölümlü ve yaralamalı kazaların birçoğunun hızdan kaynaklandığı tespit edilmiş olup, Başbakanlık Genelgesi kapsamında kazaların azaltılması için verilen hedefler doğrultusunda, ilimiz merkezinde İnönü Caddesi, Kurtuluş Caddesi, Edirne Caddesi, Eriklice Caddesi üzerinde sabit olarak çevirme yapmaksızın, şehir içindeki diğer bütün güzergahlarda ise seyir halinde radarla hız denetimleri her gün aralıklı olarak ekiplerimizce yapılmaktadır.
Yıl içerisinde ilimiz genelinde ağırlıklı olarak eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile hız ve emniyet kemeri denetimlerini arttırarak trafik kazaları sonucu meydana gelen yaralanma ve ölümlerin azaltılması, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri amaç edinilmiştir" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Okulda öğretmeni vuranı kadın: "Zarar verme niyetim yoktu, olay kazara oldu" Kayseri’de sınıf öğretmeni olarak görev yapan öğretmeni çalıştığı okulda silahla vurarak yaralayan kadın hakim karşısına çıktı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık olan 4 çocuk annesi Ş.A. (31), kucağında bebeğiyle katıldı. Müşteki K.Ç.K. duruşmada hazır bulunmazken, taraf avukatları da duruşmada yer aldı. Hakkında "öldürmeye teşebbüs" suçundan dava açılan sanık savunmasında, müştekinin kendisinin kızının öğretmeni olduğunu ve 2,5 yıldır birlikte olduklarını ifade etti. Sanık Ş.A., müştekinin kendisine önceleri "Eşini boşa, evlenelim" dediğini iddia ederek, hamile olduğunu öğrendikten sonra bebeği aldırmamasını istediğini ancak bebeğin doğumundan sonra tavırlarının değiştiğini belirtti. Ayrıca, müştekinin kendisini tehdit ettiğini, hakaretlerde bulunduğunu ve şiddet uyguladığını söyledi. Sanık, olay günü müştekinin görev yaptığı okula gittiğini ve müdür yardımcısının odasında kendisini darbetmeye kalkınca silahı kendisine doğrultmak isterken kaza ile ateş aldığını söyledi. Mağdur avukatı ise müvekkilinin sanıktan şikayetçi olmadığını belirtti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Olay Kocasinan ilçesi Şeker Mahallesi’ndeki bir okulda 5 Şubat 2024 gerçekleşmişti. Yaralanan öğretmen hastaneye kaldırılırken, saldırgan kadın ise olay yerinde gözaltına alınmıştı.