YEREL HABERLER - 31 Temmuz 2017 Pazartesi 16:56

Tarımda Kalite Gıdada Güvenlik projesine destek

A
A
A
Tarımda Kalite Gıdada Güvenlik projesine destek

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı’na sunduğu "Tarımda Kalite, Gıdada Güvenlik" isimli proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı’na sunduğu "Tarımda Kalite, Gıdada Güvenlik" isimli proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bu proje ile, gıda üretimi ve satışı yapan firmaların bilinçlenmesi, ürünlerin AB ve Tarım Bakanlığı normlarında olmasına katkı sağlanacaktır. Kurum çalışanlarımızın hijyen ve sanitasyon konusunda yapacakları etkin denetimler sonucunda kapanan ve ya ceza alan işletme sayısında azalmalar olacaktır. Kırsal alanda yaşayan kişilerin genel olarak kentsel alanda yaşayan kişilere ve ailelere göre daha dezavantajlı olduğu göz önüne alındığında, gıda işletmelerimiz de gelir getirici bir faaliyet bağlamında bir adım öteye gitmelerini sağlayacak bir girişimdir. Aynı zamanda, gıda işletmelerimizin ve kurum personelimizin eğitim alması anlamında da toplumsal bütünleşmeye katkısı bulunacaktır. Bu bağlamda, İl Müdürlüğümüzde görev yapan gıda denetçilerimize 5 iş günü boyunca toplam 35 saatlik HACCP eğitimi verilecektir Böylelikle işletmeler açısından onay şartları ve HACCP kriterleri daha rahat uygulamaya geçecektir. Kurumumuz açısından ise teknik bilgileri üst düzeyde olan personelimizin bu konudaki altyapı eksikliği giderilerek, daha sonraki dönemlerde kurum içi veya kurum dışı eğitim faaliyetleri ile bu hedeflerin sürdürülebilirliği sağlanacaktır.


Söz konusu projenin hayata geçmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ümit Ortan, Trakya Kalkınma Ajansı ile sözleşme imzaladı. İmza töreninde konuşan Ortan, “Bu proje ile markalaşan ve kaliteli ürünler daha fazla kar getirecek, hem bölge halkı daha temiz gıdalar yiyecek hem de üreticilerin rekabet güçleri artacaktır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya Öğretmen Akademileri kapılarını açtı Kütahya Öğretmen Akademilerinin yeni eğitim yılı açılış töreni gerçekleştirildi. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’in açılış konuşmalarıyla başlayan programa Vali Yardımcısı Aydın Börü, Rektör Yardımcıları, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleşen etkinlik, Dr. Mehmed Ali Gemuhluoğlu’nun öğretmenlere yönelik konuşmasıyla başladı. Öğretmen Akademileri, öğretmenlere yönelik çeşitli atölye çalışmaları sunuyor. “Şehir ve Kültür Akademisi Dikkat Çekiyor” Özellikle Şehir ve Kültür Akademisi, programın en dikkat çekici bölümlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu akademi, öğretmenlerin şehir tarihi, mimarisi, kültürü ve sanatı hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmalarını hedefliyor. Atölye çalışmalarında, şehrin ve kültürel yapının eğitim aracı olarak nasıl kullanılabileceği üzerine yoğunlaşılıyor. Program, öğretmenleri şehirlerin sosyal ve kültürel yapısını öğrencilere aktarabilecek bilgi ve becerilerle donatmayı hedefliyor. “Gelecek Haftaların Atölye Çalışmaları” Açılış haftasının ardından akademilerdeki atölye çalışmaları devam ediyor. Bu haftaki atölyeler Dr. Ali Gemuhluoğlu ile başladı ve atölyeler, önümüzdeki hafta Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin katılımıyla sürecek. Prof. Dr. Kemikli, "Kütahya’ya Kimlik Kazandıran Şahsiyetler" başlığında ve konuk olarak Kütahya’nın kültürel ve tarihi önemini taşıyan önemli kişilikler üzerine bilgiler paylaşacak. Tüm öğretmenleri atölye çalışmalarına katılmaya davet eden Kütahya Öğretmen Akademileri yetkilileri, ilgilenen öğretmenlerin, Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün https://kutahyaarge.meb.gov.tr/ogretmenakademi/ web sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebileceklerini ve akademiler hakkında daha fazla bilgi edinebileceklerini belirttiler.