YEREL HABERLER - 07 Mart 2017 Salı 13:02

Çarşı esnafı ile buluşan Belediye Başkanı Bahçeci ve AK Parti İl Başkanı Kendirli referandumu anlattı

A
A
A
Çarşı esnafı ile buluşan Belediye Başkanı Bahçeci ve AK Parti İl Başkanı Kendirli referandumu anlattı

İkinci çarşı esnafı tarafından organize edilen kahvaltıda AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, referandum sürecini anlattı.

İkinci çarşı esnafı tarafından organize edilen kahvaltıda AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, referandum sürecini anlattı.
Cumhuriyet tarihinin kurulduğu günden bu yana iki başlılığın olduğunu anlatan İl Başkanı Mustafa Kendirli, “Anayasa kitapçı fırlatılmasıyla ülke krizlere sürüklendi. İş Yapmak isteyen hükümetlerin ayağına da çift başlılık bağ oldu.
16 Nisan’da bu yapıdan kurtulacağız. Ülkemiz koalisyonlardan kurtulacak. 7 Haziran’da seçim yaptık.
8 Haziranda ülkede hükümet kurulamadı. Koalisyon sarmalından kurtulmamız gerekir. Bu iş Recep Tayyip Erdoğan için yapılmıyor. Ama o şekilde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.Birileri propaganda yapıyor ve Avrupa da destekliyorsa bizler, doğru olanı yapıyoruz.”dedi.
Öte yandan sistemin yanlışlığını söz sahibi olan herkesin söylediğini belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Kırşehir’de 30 yıldır yapılan her şeyi yaptık. Risk alarak içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, jeotermal, Telekom, medaş, ana ishale hattı değişti. Alt yapı için 100 trilyon para harcadık.
Belediye Başkanları hep altyapıdan kaçar. 100 trilyon harcıyorsun karşılığında tebrik ve teşekkür almak gerekirken alt yapıda toz, çamur oldu tenkit ve şikayet bizler günü kurtaracak işler yapmadık. ”diye konuştu
“Seçimle gelen Belediye Başkanıyım ama 40 ortak var”
Halkın seçtiği ve halka hesap veren kişilere yetki verilmesi gereğini anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Oluşması gereken sistemi Türkiye geneline yaymamız gerekir. Seçtiğimiz kişinin güçlü şekilde Ankara’da halkına hizmet etmesi gerekir.
CHP’li kardeşlerimiz diyorlar ki ‘Tayyip Erdoğan’ı seviyoruz. Ama ondan sonra ne olacak.’ Sistem 2019 sonrası hayata geçecek. Mesele kişi meselesi değil, doğru7 kişiyi seçebilme meselesidir.
Ankara’ya gönderdiğimiz kişi, medyadan yargıdan askerden korkup da kontrol altına girmesin.
Herkesin görüş ve fikri olacak ama herkes de tarafsızlığını koruyacak. Nasıl ki ben Belediyenin daha işler hale gelmesi için gereksiz görülen müdürlükler yerine gerekli müdürlükler kuruyorsam Cumhurbaşkanı da aynı işlemi yapacak.
Hayırcı bir gazeteciye de söyledim. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın yetkilerini birleştir. Artan bir yetki söyle ben hayır diyeyim. Ama ben azalan bir çok yetki söylersem sen gazeteci olarak evet dermisin dedim. Cevap alamadım. Cumhurbaşkanını eski sistemle yargılayamıyoruz. Yeni oluşacak sistemle yargılayabileceğiz.”ifadelerini kullandı.
“Seçimleri kaldıralım KPSS’den kim yüksek oy aldıysa onu Cumhurbaşkanı yapalım”
Seçimlerin toplumun gelişimi açısından önemli olduğunu belirten ve esnafa anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kendiler ile tezat düşüyorlar. Bu siyasi bir mesele değildir. Türkiye’nin istikrarlı yönetilmesi meselesidir.
Halk olarak bir tercihte bulunuyorum. Ama sonrasında kaos çıkıyor. Bizlerin kaybedecek zamanı yok. Kırşehir’de 2 belediye başkanı 2 vali olsa kargaşa olur. Evet yetki tek kişide olacak ve halkın seçtiği kişi de olacak.
Şili’den gelen kampanya yönetmeni ‘bir hafta içerisinde neye hayır’ denildiğini anlamadı ve gitti.
Türkiye’de seçim kazanmak bir başarıdır. Sloganik laflarla hayır denilmez. Bazı konularda sistemin değişmesi gerekir. Anayasanın değişmesi gereğini Türkiye’de herkes söylüyor. Önyargılı olmadan değişimi yapılacak maddeleri de çok iyi okuyun ve görün.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir