ASAYİŞ - 25 Haziran 2019 Salı 15:08

Kadınlara saygısızlık yapan esnafa 15 gün kapatma cezası

A
A
A
Kadınlara saygısızlık yapan esnafa 15 gün kapatma cezası

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’in Akpınar ilçesinde belediye, kadınlara yaptığı saygısızlıktan dolayı bir esnafa 15 gün süreyle kapatma cezası verdi.

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’in Akpınar ilçesinde belediye, kadınlara yaptığı saygısızlıktan dolayı bir esnafa 15 gün süreyle kapatma cezası verdi.


Kırşehir’in Akpınar ilçesi pazar yerinde kadınlar, yaşadıkları rahatsızlıkları Akpınar ilçe belediyesine ’Argo kelimeler kullanıyor’ diyerek şikayette bulundu. Yapılan şikayetin ardından meyve ve sebze satışı yapan esnafa 15 gün süreyle kapatma cezası veren Akpınar Belediyesi Zabıtası, itfaiye arabasını da esnafın dükkanının önüne park etti.


Akpınar Belediyesi, esnafın dükkanının önüne park edilen itfaiye aracının üzerine astığı ’Bu tezgah kadınlara yapılan saygısızlıktan dolayı 15 gün süre ile kapatılmıştır’ yazı ile verilen cezayı da vatandaşlara duyurdu.


Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut verilen ceza ile ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta yaşandı olay, kadınlar alış veriş yaparken argo konuşmuşlar. Bende alınan kararı doğru buldum. Kadınlara olan saygısızlık nedeniyle de açıklamada bulunduk. İlçemizde bundan sonraki süreçte de bu tür olumsuzluklar yaşanmayacak. Pazarcılar da yaptığımız uygulamaya destek sundu. Bende esnaf kökenliyim. Böyle bir durumu tasnif etmiyoruz. Doğru olduğunu düşünüyoruz” dedi.


Nüfusu 3 bin olan ilçe de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında AK Parti’den belediyeyi CHP adayı Şükrü Turgut devralmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gebze’de adli süreçteki çocuklar için "Çocuk Görüşme Merkezi" inşa ediliyor Kocaeli’nin Gebze ilçesinde temeli atılan Çocuk Görüşme Merkezi, boşanma süreci ve diğer adli işlemlerde çocukların psikolojik sağlığını korumayı hedefliyor. Gebze Belediyeler Birliği tarafından hayata geçirilen Çocuk Görüşme Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, çocuk adalet sisteminin hassasiyetine dikkati çekerek, "Adalet hizmetlerinin en hassas noktalarından biri olan çocuk adalet sistemi için atılmış çok önemli bir adıma tanıklık etmek üzere buradayız. Boşanmış ya da boşanma sürecinde olan ailelerin çocuklarına, adliyenin soğuk koridorlarında değil; onların ihtiyaçlarına uygun, güvenli, sıcak ve şefkatli bir ortamda, uzmanlık desteğiyle hizmet sunulması çağdaş ve insan odaklı yargının bir gereğidir. Temelini attığımız bu mekan sadece bir bina değil, adaletin vicdani yönünü güçlendirecek bir yapıdır" dedi. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, merkezin önemini vurgulayarak, "İnşallah çocuk haklarının maddi ve manevi olarak korunduğu bu merkez, bölgemiz için hayırlı olur" diye konuştu. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise Gebze Belediyeler Birliği olarak sürece destek verdiklerini belirterek, "Adli mercilerimizden gelen bu talebe memnuniyetle katkı vereceğimizi ifade etmiştik. Bugün de inşallah bu merkezin temelini atıyoruz. Hayırlı olmasını niyaz ediyorum" şeklinde konuştu. Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de belediyelerin kamu ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarının önemine değinerek, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Ayrıca törene, Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, Gebze Adalet Komisyonu Başkanı Serdar Murat Yüksel, Darıca Belediye Başkanvekili Kenan Demirbaş, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, MHP Gebze İlçe Başkanı Coşkun Öztürk, AK Parti Gebze Gençlik Kolları Başkanı Bilal Durmuş Kurt ile İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu da katıldı.