YEREL HABERLER - 24 Nisan 2017 Pazartesi 13:11

Kırşehir’de binalara dış cephe iyileştirme projesine başlanıldı

A
A
A
Kırşehir’de binalara dış cephe iyileştirme projesine başlanıldı

Kırşehir’de şehrin vitrininin değişmesi için başlatılan dış cephe giydirme projesine başlanıldı.

Kırşehir’de şehrin vitrininin değişmesi için başlatılan dış cephe giydirme projesine başlanıldı.


Belediye tarafından başlanılan Cacabey Meydanı ve çevresi, Lise Caddesi, Ankara Caddesi ve Terme Caddesi genelindeki binaların fiziki görünümlerini iyileştirecek bir dönüşüm başlatıyor.


Bina cephelerinin belediye tarafından yapılan projeye uyumlu hale getirilmesi ile, binalar birbirine uyumlu renklere boyanacak, klimalar belirli bir düzene göre yerleştirilecek, iş yeri tabelaları disiplin altına alınacak.


Bu kapsamda pilot bölge olarak belirlenen Cacabey Meydanındaki binaların cephe giydirmeleri başladı.


Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cacabey Meydanı ile başlanılan proje ile şehrin daha farklı olacağını söyledi.


Yapılan çalışma ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Her caddenin kimliğinin ve ihtiyaçlarının farklı olduğunu göz önünde bulundurarak profesyonel bir ekiple hazırladığımız cephe düzenlemesi projemiz ile caddelerimizin daha nezih bir görüntüye sahip olması amaçlanmıştır. Dış cephe ve yalıtım çalışması yapılarak görsel anlamda kirliliğe sebep olan binaların dış cephelerinin yenilenecek” dedi.


Görüntü kirliliğinin ortadan kalkması adına başlatılan çalışma hakkında konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci şunları kaydetti;


“Kırşehir, kültür, tarih ve cazibe merkezidir. Bu açıdan şehrin aynası sayılan ana cadde ve bulvarda, çarşı içerisinde, dış cephe projesi kapsamında ana caddelerdeki binalar renk cümbüşüne, görsel kirliliğe ve tabela kirliliğine son veriyoruz.


Görsel kirlilik arz eden yapıların tamamında iyileştirme açısından cephe çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Tabi ki bu caddelerimiz başka bir fonksiyon kazandırılmalı ve canlılık olmasını düşünüyoruz.


Çevresi ile bütünleşen pırıl pırıl bir ortam oluşturuluyor. Böylesine güzel, anlamlı ve hayırlı bir hizmeti yerine getirdik. Çalışmalarımız sırasında bizleri anlayışla karşılayacak ev sahiplerine, esnaf kardeşlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.


Proje tamamlandığında Cacabey Meydanı ve çevresi, Lise Caddesi, Ankara Caddesi ve Terme Caddesi daha modern bir görünüme kavuşacaktır.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle geçildi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada Rashica’nın savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Semih Kılıçsoy’un ceza sahası içi sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 29. dakikada Rashica’nın sağ çaprazdan ortasında uzak kale direğinde iyi yükselen Muçi’nin kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak kaleci Ertaç’ta kaldı. 31. dakikada Muçi’nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vuruşunda top sol kale direğinin dibinden auta gitti. 40. dakikada Bassogog’un pasında topla buluşan Flips’in sağ çaprazdan vuruşunda top yakın kale direğinin yanından auta gitti. 44. dakikada paslaşarak kullanılan sert vuruşta Muçi’nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Ertaç’ın sektirdiği top Rashica’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ taraftan ortasında savunmadan seken topa Semih’in vuruşunda kaleci Ertaç tekrar topu uzaklaştırdı. Hakemler: Zorbay Küçük, Erdem Bayık, Murat Tuğberk Curbay Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al Musrati, Salih Uçan, Ghezzal, Muçi, Rashica, Semih Kılıçsoy Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Cenk Tosun, Aboubakar, Chamberlain, Worrall, Muleka, Emrecan Terzi, Gedson Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Ertaç Özbir, Kitsiou, Radakovic, Mert Çetin, Mujakic, Tolga Ciğerci, Bassogog, Flips, Efkan Bekiroğlu, Chatzigiovanis, Bajic Yedekler: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Moreira, Rodrigues, Sowe, Ali Kaan Güneren, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Kazım Karataş Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Sarı kartlar: Jonas Svensson, Mert Günok (Beşiktaş) Riad Bajic, Emre Belözoğlu (Teknik direktör) (MKE Ankaragücü)