YEREL HABERLER - 08 Aralık 2016 Perşembe 13:35

Afganistan heyeti Büyükşehir’in örnek projelerini inceledi

A
A
A
Afganistan heyeti Büyükşehir’in örnek projelerini inceledi

Afganistan heyeti, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm ve diğer alanlardaki örnek projelerini yerinde inceledi.
Afganistan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Abdul Baqi Popal ve beraberindeki heyet, Kocaeli’ye ziyaret gerçekleştirdi. Marmara Belediyeler Birliği’nin misafiri olarak Türkiye’yi ziyaret eden ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından misafir edilen heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin örnek projelerinde incelemeler gerçekleştirdi. Ziyaretlerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile başlayan Afganistan heyetine Kentsel Dönüşüm ve Şehir Planlaması ile ilgili bir sunum yapıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç tarafından yapılan sunumda Kocaeli’de yapılan kentsel dönüşüm projeleri ve Türkiye’deki planlama kademeleriyle ilgili çeşitli bilgiler verildi. Çevre Düzeni Planı, Nazım İmar Planı, Uygulama İmar Planı ve Özel Amaçlı Plan’ın anlatıldığı detaylı sunumdan sonra heyet sorular sorarak bilgi sahibi oldu.
Ziyaretin ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bizim köklerimiz bir, aynı coğrafyayı paylaşan iki ülkeyiz. Sizleri burada misafir etmekten onur duyuyorum. Ziyaretinizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’’ diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir