GENEL - 16 Ocak 2018 Salı 13:57

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Basın Onur Gününe katıldı

A
A
A
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Basın Onur Gününe katıldı

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Mustafa Kemal’in ilk ve tek olan bu basın toplantısını İzmit’te gerçekleştirmiş olması İzmit açısından bir iftihar meselesidir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Mustafa Kemal’in ilk ve tek olan bu basın toplantısını İzmit’te gerçekleştirmiş olması İzmit açısından bir iftihar meselesidir” dedi.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın açıklamasının 95. Yıldönümü Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kutlandı. İzmit’te bulunan bir Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve ev sahipliğini Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol’un yaptığı törene Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın yanı sıra, Kocaeli Valisi Hasan Hüseyin, Kocaeli Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Kocaeli il Jandarma Komutanı Osman Aslan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başka Vekili Zekeriya Özak, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez,Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Darbeciler tarafından silah zoruyla darbe bildirisi okutulan TRT Haber Spikeri Tijen Karaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda basın mensubu katıldı.



Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol programdaki konuşmasında “Büyük önder bedenen aramızda yok. Fikirleri hala yolumuzu aydınlatıyorsa o yüzden bizimledir. Hoş geldin Atam. Gün geldi bağımsızlık mücadelemizi 15 Temmuz’da gösterdik. 95 yıl önce Büyük Atatürk, 16 Ocak 1923’te Kasr-ı Hümayun’da ilk ve tek basın toplantısını gerçekleştirmiştir. Bu toplantının bir başka önemi de Atatürk’ün bu kente verdiği değerdir” dedi.



"Atatürk, Cumhuriyetin ilan edileceğini ilk kez Kocaeli’den duyurmuştur"


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekariya Özak ise konuşmasında, "Atatürk, Cumhuriyetin ilan edileceğini ilk kez Kocaeli’den duyurmuştur. Bu da Kocaeli’ye verdiği önemi göstermektedir. Bu bize Atatürk’ten ayrıca yegane mirastır. Gazetecilik toplumun olmazsa olmazdır. Halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için özverili bir şekilde çalışan gazetecilerin emeği takdire şayandı. Bütün gazetecilerin Basın Onur Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.



Mustafa Kemal’in ilk ve tek olan bu basın toplantısını İzmit’te gerçekleştirmiş olması İzmit açısından bir iftihar meselesidir”


Gazetecilerin basın onur gününü kutlayan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını düzenleyişinin 95. Yıldönümü. Mustafa Kemal’in ilk ve tek olan bu basın toplantısını İzmit’te gerçekleştirmiş olması İzmit açısından bir iftihar meselesidir. O dönem açısından akıllardaki bütün soruların cevaplandığı bu basın toplantısı hem basın tarihimiz hem de ülkemiz açısından son derece önemlidir. O toplantıda yakın tarihimizin en önemli konuları gündeme gelmiştir. Bu toplantıda verilen mesajlar genç Türkiye Cumhuriyeti açısından da son derece önem arz ediyordu o gün konuşulan önemli mesajlardan bazıları şunlardı. Türkiye’nin Başkenti İstanbul olmayacaktı. Devletin siyasi rejimi Cumhuriyet olacaktı. Atatürk’ün Cumhuriyet fikri çok eskiden beri kafasında vardı ama Cumhuriyet fikrini ilk defa Gazi ilk defa basın mensupları aracılığıyla halkla paylaştı. Bu açıdan bu toplantı tarihi bir toplantıdır” dedi.


Konuşmaları ardından dereceye giren basın mensuplarına ödülleri verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’ta otobüs şoförü ’insanlık ölmemiş’ dedirtti 2018 yılında kolu kırılan çocuğu hastaneye götüren, 2023 yılında kaza yapan motosikletli kuryeye yardım eden halk otobüsü şoförü, bu kez de evinin yolunu kaybeden yaşlı kadın için seferber oldu. Yardımsever şoförün yaptığı hareket takdir topladı. 2018 yılında Özel Halk Otobüsü ile sefer halindeyken kolu kırılan çocuğu hastaneye yetiştiren, 2023 yılında yağmurlu yolda kaza yapan motosikletli kuryeye yardımcı olan şoför Muhammet Cin, örnek bir davranışa daha imza attı. 23 Nisan tarihinde duraktan otobüse binerek, tansiyonunun yükseldiğini ve yolunu kaybettiğini söyleyen yaşlı kadını, görevli olduğu hattan çıkarak evine bıraktı. Halk otobüsü şoförünün bu hareketi ‘insanlık ölmemiş’ dedirtti. Rahatsızlanan yaşlı kadını duraktan aldığını belirten şoför Muhammet Cin, “23 Nisan günü akşam Gülyurt seferine çıktım. Meydana geldim bir teyze Deveci Camisini sordu. Deveci Camisini bilmediğimi söyledim, tekrar hattıma devam ettim. Kılavuz Mahallesine gittim, orada teyze inmek istediğini söyledi. Yolcular da Deveci Camisinin burada olmadığını söyledi. O an caminin uzak olduğu aklıma geldi. ‘Teyze sen burada dur, gerekirse ben seni evine kadar bırakacağım. Burada inip mağdur olma’ dedim. Teyze, tansiyonunun yükseldiğini ve gözlerinin zor gördüğünü söyledi. Ailesini aradım, kızıyla irtibata geçtik. Evinin adresini öğrendim. Hattan çıkarak teyzeyi evine kadar bıraktım. Ailesi teşekkür etti, teyze dua ederek indi. Onlardan da Allah razı olsun, dualar ettiler. Yolcular da sağ olsun tepki göstermediler. İnsanlık görevimizi yaptık, kim olsa yapardı. İyilik yapmak asil Türk insanının kanında vardır” şeklinde konuştu.