GENEL - 12 Ağustos 2018 Pazar 11:43

Büyükşehir imal ediyor çocuklar eğleniyor

A
A
A
Büyükşehir imal ediyor çocuklar eğleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yatırım ve sosyal projelerle şehirde yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yatırım ve sosyal projelerle şehirde yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Özellikle çocukların ve gençlerin, eğlenceli vakit geçirebilmesi için il genelinde park ve mesire alanlarının oluşturulmasına önem gösteriliyor. Büyükşehir Belediyesi park ve mesire alanlarına konulan çocuk oyun gruplarını kendi bünyesinde imal etmeye başladı. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi atölyelerinde TSE standartlarına uygun imal edilen çocuk oyun grupları, mesire ve parklara kuruldu. Kurum bünyesinde imal edilen çocuk oyun gruplarıyla ayrıca tasarruf da sağlanıyor.


Büyükşehir Belediyesi, park ve mesire alanlarını oyun gruplarıyla donatmaya devam ediyor. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi atölyelerinde imal edilen çocuk oyun grupları Kartepe Doğal Yaşam Parkı, Gebze Duyupark ve Çayırova Çağdaşkent mesire alanına kuruldu. Kurulan oyun gruplarıyla park ve mesire alanlarında, gençler ve çocuklar eğlenceli vakit geçirecek.


Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi bünyesinde imal edilen oyun grupları için muayene ve gözetim talebinde bulunuldu. Yapılan incelemeler sonucunda oyun gruplarını, TSE standartlarında olduğu belgelendi. Kurum bünyesindeki çocuk oyun gruplarının il genelindeki diğer yerlerde de kullanılması hedefleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.