- 13 Aralık 2017 Çarşamba 14:26

Filisti itfaiyecilerden Başkan Karaosmanoğlu’na ziyaret

A
A
A
Filisti itfaiyecilerden Başkan Karaosmanoğlu’na ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden eğitim alan Filistinli İtfaiyeciler, Başkan Karaosmanoğlu’na ziyarette bulundular.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden eğitim alan Filistinli İtfaiyeciler, Başkan Karaosmanoğlu’na ziyarette bulundular.


Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Filistin El Halil’den eğitim almak için Kocaeli İtfaiyesi Eğitim Merkezine gelen 13 Filistinli itfaiyeci ile buluştu. Yangın, deprem, trafik kazalarına müdahale, yüksekten ve alçaktan kurtarma, tehlikeli kimyasal maddelere müdahale teknikleri, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket tarzı gibi mesleki konularda eğitim verilen itfaiyecileri Kocaeli’de ağırlamaktan dolayı memnuniyetlerini ifade eden Karaosmanoğlu, Kudüs’ün bugünlerde yaşadığı zulüm için de, “Kan dökmek isteyenlere karşı inanıyorum ki 21. yüzyıl İslam asrı olacak. Siyonizm, ümmetinin birliğiyle yerle bir olacak ve Kudüs özgürleşecek” dedi.


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 2010 yılında başlatılan eğitim projesi kapsamında ikinci defa Türkiye’ye gelen Filistinli itfaiyecilerle olan birlikteliğinde açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Üç hafta süresince 120 saatlik eğitimden geçirilecek itfaiyeciler daha sonra Filistin’deki olaylara müdahale edecekler. Özellikle son günlerde Amerika’nın Kudüs’ü başkent ilan etmesinin ardından tekrar olayların ve bombalamaların yaşandığı Filistin kentlerine dağılacak İtfaiyeciler, can kurtarmak için mücadele de edecekler“ şeklinde konuştu.


“Kudüs dünya insanlarının ortak yeridir” diyen Karaosmanoğlu, “Özellikle üç semavi dinin hem Yahudilerin hem Hristiyanların hem de Müslümanın ortak bir şehri ortak medeniyetidir. Aslında Kudüs şehri barış kenti olmalıdır. Ancak bütün dünyayı kasıp kavur an Siyonist gizli entrika güçleri baş başta Amerika ve İsrail’de biraz şekilleniyor. Oradaki radikal ve fanatik yönetimler bulunduğu yerlere maalesef barış fırsatı vermiyorlar. Onlar kan dökmekten hoşlanıyorlar. Ben inanıyorum Müslümanların birliği, güçlenmesi ile gerçekten kardeş olmasıyla bunların gücünü kıracağız zamanla. Burada İslam ümmetinin birlik ve beraberliği çok önemlidir. İslam ümmetinin birliği ile dünyayı kan gölüne çeviren Siyonizmi yerle bir olunacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.


Kudüs’te tüm dinlerden insanların ibadet edebilmesi gerektiğini ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Cenabı Allah mazlumun yanındadır. Ama bizim toparlanmamız gerekiyor. İslam ümmetindeki dağınıklıktan istifade ediyorlar. İslam diyarlarının içerisinde yetiştirdiği aynı FETÖ gibi ajanlarla kaynaklarını tüketiyorlar. Bu kaynakları da Müslümanlara karşı silah olarak kullanıyorlar. Bugün Amerika ve İsrail gibi ülkeleri ayakta tutan doğal kaynaklar İslam Coğrafyasında yer almaktadır. Hep bu kaynakları sömürmek için bu topraklarda karışıklık çıkartıyorlar. Ben inanıyorum bu yirmi birinci asır İslam asrı olacak. Müslümanların uyanış asrı olmasını diliyorum. Hem Kudüs ve Mescidi Aksa özgürlüğüne ve aslına kavuşacaktır. Orda tüm dinlere mensup insanlar özgürce Kudüs’te ibadetlerini yapsınlar. Buna müsaade etmek istemeyenler hoşgörüsü yoktur ve zalimdir” diyerek açıklamasını tamamladı.


Filistinli itfaiyeciler verilen eğitim ve imkan için Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.