SPOR - 17 Mayıs 2024 Cuma 17:30

Gençler 19 Mayıs’ı voleybol turnuvası ile kutladı

A
A
A
Gençler 19 Mayıs’ı voleybol turnuvası ile kutladı

Körfez’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Liseler Arası Genç Kız ve Genç Erkekler Voleybol Turnuvası’nda kupa ve madalyalar takdim edildi.


Körfez Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile birlikte her yıl geleneksel olarak düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan Liseler Arası Genç Kızlar ve Genç Erkekler Voleybol Turnuvası, bugün ödül töreniyle sona erdi. Organizasyona 10 okul takımından yaklaşık 250 öğrenci sporcu katılırken, turnuva Yeşil Vadi Koleji Spor Salonu’nda 3 hafta boyunca çekişmeli ve heyecanlı maçlara sahne oldu.



"19 Mayıs tarihimizde çok önemli bir gündür"


Törende gençlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu söyleyen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, gençlerin bayramını kutlayarak, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz bu onurlu günde kupa töreninde siz gençlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum. 19 Mayıs tarihimizde çok önemli bir gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’dan bağımsızlık meşalesini yakarak milli mücadeleyi başlattığı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı günün adıdır. Bu günü Atatürk’ün gençlere armağan etmesinin gençlere ne kadar önem verdiğinin adeta göstergesidir. Gençlerimizde bu bilinçle ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturmak için canla başla çalışacaklardır ben buna yürekten inanıyorum. Kendilerini iyi yetiştirerek bilgileriyle, ahlaklarıyla, maneviyatlarıyla, milli ve manevi değerlere sahip çıkmalarıyla bunu ortaya koyacaklardır. Atatürk’ün bu armağanına layık olacaklardır. Bizler de her zaman gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Siz gençlere inanıyor ve güveniyoruz. Her yıl bu tarihlerde düzenleyerek geleneksel hale getirdiğimiz bu turnuvaya katılarak ter akıtan tüm takımlarımızı ve gençlerimizi tebrik ediyorum" dedi.



"Dereceye girenleri tebrik ediyorum"


Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt ise "Gençlerimizin nezdinde milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Bizim bütün sosyal ve kültürel etkinlerimizde, faaliyetlerimizde her zaman yanımızda olarak bizi yalnız bırakmayan ve destekleyen Körfez Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan bütün okullarımızı kutluyor, dereceye girenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.



Gençler 19 Mayıs’ı voleybol turnuvası ile kutladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Jandarmanın Taka ve Yama isimli köpekleri gösteri yaptı Edirne’de Jandarma Teşkilatının 185’inci kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde kurumun bahçesinde düzenlenen törende gösteri yapan bomba arama köpeği "Taka" ve uyuşturucu arama köpeği "Yama" katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Edirne’de Jandarma Teşkilatı’nın 185’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programında renkli görüntüler yaşandı. İl jandarma komutanlığı envanterinde bulunan Taka ve Yama isimli köpeklerin sergilediği gösteriler izleyenlerin nefesini kesti. İl Jandarma Komutanlığı’nın bahçesinde düzenlen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Edirne Valisi Yunus Sezer ve İl Jandarma Komutanı Hacı Ali Büber günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Jandarma Teşkilatının köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Jandarma verilen görevlerin hepsini başarıyla yerine getirmiştir. Sadece dağların başında üs bölgelerinde teröristlerle mücadele etmediler. Yeri geldi Kovid-19 döneminde Vefa gruplarıyla beraber yaşlıları sırtlarında taşıdılar. Yeri geldi dikimevinde jandarmamızı maske üretirken, yeri geldi çiftçimizin tarlasını sürerken gördük. Bir taraftan hendek olaylarında canını dişine takarak neyi varsa bu ülke için feda etti. Onlarca ve yüzlerce şehit vererek ülkemizi kritik bir eşiğin ucundan geri çevirdik" dedi. Jandarma teşkilatına ve ailelerine teşekkür eden Vali Sezer, jandarmanın çeşitli fedakarlıklarla göçmenlerle ilgili Lalapaşa’nın ormanlarında çadırlarda kalarak verilen görevi yerine getirdiğini ifade etti. Vali Sezer, jandarmanın sadece Türkiye sınırlarında değil görev verildiğinde sınır ötesi operasyonlara da katıldığını vurguladı. Jandarma Teşkilatı’nın 185. yılını kutlamanın onur, gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, başarılarla dolu köklü bir tarihe sahip jandarma genel komutanlığının kuruluşundan bugüne kadar Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başardığına değindi. Konuşmaların ardından şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve başarılı jandarma personeline ödülleri verildi. Daha sonra ise Bomba arama köpeği "Taka" ve uyuşturucu arama köpeği "Yama"nın gösterilerine geçildi. Törene katılanlar gösterileri ilgiyle izledi. Tören geçişi ve jandarma personelinin silah ve teçhizatlarının tanıtıldığı serginin gezilmesinin ardından kutlama programı son buldu.