YEREL HABERLER - 25 Temmuz 2016 Pazartesi 14:01

İzmit Belediyesi’nden paralel yapı açıklaması

A
A
A
İzmit Belediyesi’nden paralel yapı açıklaması

İzmit Belediyesi darbe girişimi sonrasında FETÖ’ye yönelik ülke genelinde başlatılan temizlik operasyonlarının, belediye bünyesinde 2014 yılında başlatıldığını açıkladı.
İzmit Belediyesi, paralel yapı operasyonları hakkında açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “30 Mart 2014 yerel seçimlerde tekrar İzmit Belediye Başkanı seçilen Dr. Nevzat Doğan, ilk iş olarak belediye genelinde büyük bir işten alma ve görev değişikliği yapmıştı. Doğan, bu kapsamda örgütle bağlantısı olanlar da dahil bir çok konuda kriter oluşturarak üst düzey bazda tasarrufta bulunmuştu.”
“Başkan Doğan, yaklaşık 2,5 yıl önce paralel örgüt bağlantısı olduğu başkan yardımcısının da belediyedeki görevine son vermişti. Doğan’ın yıllar önce görevine son verdiği kişi, bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde çalıştığı son kurumda da paralel terör örgütüyle bağlantısı gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı.”
Öte yandan darbe girişimi sonrası İzmit Belediyesi’nde ilk etapta iki kişinin açığa alındığı, yoğun bir tarama çalışması yapıldığı öğrenildi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Doğan, “Bu ihanet örgütüyle ilgisi olan kimsenin belediyede barınmasının mümkün olmayacak. Hem ülkemiz hem de demokrasi şehitleri için bu temizliğin yapılması gerekiyor. Yapılan bu temizlikler sebebiyle açığa alınma ve işten çıkarılmaların fazla olmayacak” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir