YEREL HABERLER - 20 Ekim 2016 Perşembe 14:55

Şehit Polis Serdar Gökbayrak Üst Geçidi hizmete giriyor

A
A
A
Şehit Polis Serdar Gökbayrak Üst Geçidi hizmete giriyor

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerin yol güvenliğini sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen yaya köprüsü törenle açılacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) Umutepe yerleşkesinde öğrencilerin karşıdan karşıya güvenli geçişlerini sağlamak için yaya köprüsü inşa etti. Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından Umuttepe Yerleşkesi B Kapısı bölgesine yapılan yaya üst geçidi çelik malzemeden imal edildi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında görev yaptığı İstanbul’da şehit edilen Derinceli Polis Serdar Gökbayrak’ın adı verilen üst geçit, yarın düzenlenecek törenle hizmete girecek.
Yaklaşık 50 metre uzunluğuna sahip olan yaya geçidinin kampüs kısmındaki kısmı kot farkından dolayı düzayak şeklinde yapıldı. Köprüde 1 adet iniş-çıkış yürüyen merdiven, bir adet de asansör yer alıyor. Proje kapsamında 116 ton çelik malzeme kullanıldı. Projede 100 metreküp kazı, 150 metreküp beton çalışması gerçekleştirildi. Çalışmada 300 metreküp taş duvar, 500 metrekare de kaldırım imalatı yapıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.