GENEL - 17 Mayıs 2018 Perşembe 15:27

Başkan Altay, yapımı devam eden köprülü kavşakları inceledi

A
A
A
Başkan Altay, yapımı devam eden köprülü kavşakları inceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Şefik Can Köprülü Kavşağındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Şefik Can Köprülü Kavşağındaki çalışmaları yerinde inceledi.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Şefik Can Caddesi Köprülü Kavşağı inşaatında incelemelerde bulunarak, şehrin ana arterlerinin kesiştiği yerlerde yapımı devam 4 yeni köprülü kavşak ve bir yaya üst geçidi hakkında bilgi verdi. Konya trafiğinde önemli bir çözüm olması adına 4 köprülü alt geçit ve 1 yaya üst geçidinin yapımına yoğun bir şekilde devam ettiklerini dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şefik Can Caddesi Kavşağı, Fatih Caddesi Kavşağı, Mobilyacılar Kavşağı ve Elmalılı Hamdi Caddesi Kavşağındaki inşaat çalışmaları için gece gündüz yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda Şefik Can Caddesi kavşağındayız. İmalatın büyük bir kısmı tamamlandı. Kazık ve kiriş imalatlarının yüzde 100’ü, hafriyat işlerinin yüzde 70’i tamamlandı. Bir an önce alttan geçiş yaparak trafiği rahatlatmak istiyoruz. Zaten çalışmalarımız boyunca yan yolları açarak şehir trafiğini en az rahatsız edecek bir çalışma yöntemi belirledik” diye konuştu.



“Şehir adına çok önemli bir yatırım yapıyoruz"


Yatırımların Konya trafiği adına çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Altay, “4 köprülü kavşağımız ve yaya üst geçidimizin tamamlanması ile Konya trafiği nefes alacak. Şehir adına çok önemli bir yatırım yapıyoruz. İnşallah yapılan bu alt geçitlerle birlikte Konya rahatlamış olacak. Yağışlar dolayısıyla çalışma planımızda bir haftalık gecikme oldu. Bunu telafi etmek üzere 24 saat esasına göre çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah en kısa sürede insanlarımız alt geçitlerimizden faydalanmaya başlayacaklar. Yan yollar böylece kapatılmış olacak ve orada da çevre düzenlemesi yapılarak Konyamızın hizmetine sunulmuş olacak. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.