GENEL - 16 Ekim 2018 Salı 11:15

NEÜ’lü gençlerden yeni ödül

A
A
A
NEÜ’lü gençlerden yeni ödül

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesini temsil eden Göktürk takımı, 13-14 Ekim tarihlerinde ODTÜ tarafından Şehit Gürcan Ulucan Askeri Havaalanında düzenlenen 2.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesini temsil eden Göktürk takımı, 13-14 Ekim tarihlerinde ODTÜ tarafından Şehit Gürcan Ulucan Askeri Havaalanında düzenlenen 2. Uluslararası Dikine İniş Kalkış Yapabilen Hava Aracı (VTOL) yarışmasında 21 takım arasından birinci oldu.


Göktürk takımını temsilen öğrenciler ve hocaları, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i makamında ziyaret etti. Rektör Şeker, takımlarda yer alan gençleri ayrı ayrı tebrik ederek, öğrencilere destek veren hocalarına da teşekkür etti. Rektör Şeker, “Böyle bir yarışmaya katılma çabası ve özgüveni gösteren gençleri kutlarım. Allah başarılarını daim etsin” dedi.


Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı ise, yapılan çalışmalarda uygulamayı önemsediklerini söyleyerek, “Uygulamalı laboratuvarlar, gençlerin projelerini geliştirebilecekleri inovasyon ağırlıklı çalışmalar yapabilecekleri ve parlak fikirleri tetikleyici projelerin yapılabileceği alt yapılar kuruyoruz. Bu altyapılar meyve vermeye başladı. Hem mekatronik, bilgisayar, harita, elektrik-elektronik mühendisliğinden, hem de Havacılık Fakültesinden farklı alanlardaki öğrencilerimizi topluluklar altında bir araya getirdik. Altyapı, finansman ve organizasyon destekleri sağlayarak gençlerin ortaya ürün çıkarmalarını sağladık. Gençlerimiz bu yıl 2. Uluslararası Dikine İniş Kalkış Yapabilen Hava Aracı (VTOL) yarışmasından birincilik aldılar. Gençlerimizin bu uygulamalı ve sonuç odaklı çalışmalarına destek olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


Öğrencilerini kutlayan Prof. Dr. Karalı, bundan sonraki süreçte uluslararası düzeyde ürünler ortaya çıkarabileceklerini, bu bağlamda lisansüstü öğrencilerinin akademik anlamda desteklemenin de önemli olduğunu sözlerine ekledi.


NEÜ Mekatronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Furkan Ateş, geçen sene düzenlenen ODTÜ VTOL yarışmasında ikinci bu sene ise birinci olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Ürettikleri İHA’nın 2 metre kanat uzunluğuna sahip olduğunu ifade eden Ateş, “Üstünde bir tane bilgisayar bulunuyor. Bu bilgisayar, hem görüntüleme hem de otonomi işlemini yürütüyor. Gövde yapısı karbon fiber ve köpükten oluşuyor. Karbon fiber üretimini biz atölyede kendimiz yaptık. Toplam sistem ağırlığı 4 kilogram. Uçuş süresi olarak biz 15 dakika gerçek ortam testi yaptık. İlerleyen zamanlarda bunu geliştirebileceğimizi umuyoruz” şeklinde konuştu.


Rektör Şeker’in kendilerini ağırlamasından memnun olduklarını söyleyen Ateş, bu durumun takımlarını da şevklendirdiğini belitti. Ateş, başta Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker olmak üzere destek olan tüm hocalarına teşekkür ettiklerini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da ilk defa sinemaya giden çocuklar unutulmaz bir 23 Nisan yaşadı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı köylerde yaşayan çocuklara unutulmaz bir şekilde kutlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in talimatıyla sinema ve park keyfi yaşayan çocuklar, bayramı coşkuyla kutladı. Köylerde yaşayan ve ilk defa sinemaya giden çocuklar, sinema salonunda mısır ikramıyla keyifli bir film izleme imkanı buldu. Filmin ardından yemeğe götürülen çocuklar, daha sonra Millet Bahçesi’ne götürüldü. Burada oyunlar oynayarak, eğlenen çocuklar, 23 Nisan’ı doyasıya kutladı. Heyecan ve mutluluklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşan çocuklar, bu özel gün için kendilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e teşekkür etti. Etkinliğe katılan çocuklar, sinema ve Millet Bahçesi’nde yaşadıkları keyifli anları aileleriyle de paylaşarak 23 Nisan’ı unutulmaz kıldı. Kökrek ise yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda milli egemenliğin ve çocuklara armağan edilmiş bir bayram olduğunu vurguladı. Köylerde yaşayan çocukların da bu coşkuyu yaşaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kökrek, "Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, onlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim" dedi.
Denizli Başkan Arslan, Çamelili çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’nin Çameli ilçesinde de coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amir Vekili Volkan Mıdık, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşının büyük bir coşkuyla okunması sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okullar tarafından Çameli Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümüne özel düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler dinlendi ve öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı sonrasında Çameli Belediyesinin düzenlediği çocuklara özel program büyük beğeni topladı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın katılımlarıyla Çameli İlçe Stadyumu’nda kurulam oyun parkı ve gelen animasyon ekibi ile 23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olan Başkan Arslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun" dedi.