SPOR - 29 Mayıs 2017 Pazartesi 12:46

Türkiye Kupası finalinde koreografi yasağı

A
A
A
Türkiye Kupası finalinde koreografi yasağı

Ziraat Türkiye Kupası final maçında Atiker Konyaspor taraftarına koreografi yasağı getirildi.

Ziraat Türkiye Kupası final maçında Atiker Konyaspor taraftarına koreografi yasağı getirildi.


Konyaspor ile Başakşehir arasında 31 Mayıs Çarşamba günü saat 21.30’da Yeni Eskişehir Stadyumu’nda oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final maçı öncesi tribünlerde yeşil-beyazlı taraftarın yapacağı koreografiye yasak getirildi. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek hareketli koreografi yapan Konyaspor’un taraftar grubu Nalçacılılar’ın final müsabakasına heyecan katacak organizasyonu Eskişehir Valiliği emriyle uygun bulunmayarak engellendi. Daha önce Süper Kupa finalinde ve kısa bir süre önce de Milli Takım’ın Eskişehir’de oynadığı Moldova maçında böyle bir yasak söz konusu olmamıştı.


Eskişehir Valiliği yasak kararına ilişkin, “Tribün içerisinde yapılmak istenen koreografi benzeri etkinlikleri esnasında kullanılacak malzemelerin yanma, yırtılma, kopma, düşme gibi yaralanmaya sebep olabilecek ve taraftarların can güvenliğini etkileyebilecek unsurlar içerebileceği, meydana gelebilecek müessif bir durumda taraftarların görüntü ile tespit edilmesine engel olabileceği değerlendirildiğinden güvenlik nedeniyle uygun olmadığı” yönünde açıklama yaptı.


Bu karar Konyaspor cephesinde şaşkınlıkla karşılandı. Yeni Eskişehir Stadyumu’nda kendilerine ayrılan bölümü tamamen dolduracak yeşil-beyazlı taraftarlar kupaya renk katabilmek için ses getirecek bir koreografi hazırlıyorlardı. Ancak yasak Konyasporlu taraftarların hesaplarını alt üst etti. Konyasporlu taraftar grupları, daha önce oynanan maçlarda koreografiye izin veren Eskişehir Valiliği’nin taraftar grubu olmadığı için bir yiyecek firması ile anlaşarak hamburger menü alana maç bileti hediye eden Başakşehir ile oynayacakları Türkiye Kupası finalinde bu yönde bir karar alınmasını manidar olarak yorumladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.