YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 11:15

KO-MEK İLE GÜLEN YÜZLER EL ELE

A
A
A
KO-MEK İLE GÜLEN YÜZLER EL ELE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin engellilerin üreterek hayata tutunmalarını sağlayan Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve İşyeri Merkezi dikim atölyesi önemli işlere imza atıyor. Kocaeli’nde meslek ve sanat eğitimi diyince akla ilk gelen kurum olan KO-MEK de Gülen Yüzler’de çalışan engelli vatandaşlara giyim kursu vererek projeyi destekliyor. KO-MEK, Gülen Yüzler Atölye personeline burada haftanın 4 günü eğitim veriyor.
Gülen Yüzler Dikim atölyesinde üretilen giyim ürünlerine özel sektörün ilgisi ise büyük. Gülen Yüzler ilgiye karşılık dikim kalitesini daha da arttırmayı hedefliyor. Gülen Yüzler bu nedenle giyim kursunun alınabileceği en iyi eğitim yeri olarak KO-MEK’ i tercih etti. KO-MEK Usta öğreticisi Sinem Kaplan tarafından haftanın 4 günü çalışanlara dikim eğitimi veriliyor. Eğitim alan 20 kursiyer KO-MEK sayesinde mesleki gelişimlerine önemli katkı sunulduğunu ifade etti.
Gülen Yüzler Dikim Atölyesinde çalışan KO-MEK’in Giyim kursuna katılan engelli kursiyerlerden Yıldız Uğurlu, ‘’KO-MEK’ ten aldığım eğitim sayesinde dikiş konusunda daha iyi olmak istiyorum’’ dedi. KO-MEK’ ten aldığı eğitim sayesinde dikişlerinin daha güzel olduğunu dile getiren Uğurlu, “Eğitimden oldukça memnunum. KO-MEK kursunda dikiş öğrenmenin yanı sıra kalıp çıkartmayı da öğrendim. Biz engellilere böyle bir fırsat sunduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir