POLİTİKA - 29 Nisan 2024 Pazartesi 12:42

Başkan Akel ziyaretçilerini saat 16.00’dan sonra kabul edecek

A
A
A
Başkan Akel ziyaretçilerini saat 16.00’dan sonra kabul edecek

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 31 Mart seçimlerinde AK Parti’den Milliyetçi Hareket Partisine geçen Belediyede, Başkan Necdet Akel yoğun tebrik ve hayırlı olsun ziyaretleri nedeniyle henüz çalışmalarına başlayamadı.


Birçok projesini hayata geçirmek isteyen Başkan Akel, adeta nefes aldırmayan ziyaretçiler için bir mesaj yayımladı.


Bu çerçevede Akel mesajında, “Güzel bir seçim dönemi yaşadık. Başarı ile bu süreci tamamladık. Hemşerilerimize ve Gedizimiz’e hizmet edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Artık hizmet döneminin başlangıcındayız. Yeni dönemde birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize değer katacak projeleri hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız. Tebrik ziyaretlerinde bulunan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. 29 Nisan Pazartesi gününden itibaren tebrik ziyaretlerini saat 16.00’dan sonra kabul edebileceğim. Şehrimiz için en iyisini yapmaya hep birlikte devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ yürüyüşü yapıldı Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ temasıyla düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Aile Haftası çerçevesinde çeşitli programlar düzenleyen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ temalı yürüyüş yapıldı. Muş Valiliği önünde başlayan yürüyüşte ailenin öneminin ifade edildiği pankartlar açılarak Atatürk Çocuk Parkı önüne kadar devam etti. Türk milletinin en büyük gücünün sağlam aile yapısı olduğunu söyleyen Muş Valisi Avni Çakır, “Büyüklerimiz için hep büyük çınarlarımızı diyoruz ya, çınar demek güç demek, sağlamlık demek, uzun ömür demek. İşte Türk aile yapısı da, toplumumuzun aile yapısı da aynı bu şekildedir. Hayatımızın değişik evrelerinde, hayat şartlarımızı farklı kulvarlara sokuyoruz. Ailemizin yanında ergenlik çağına geldikten sonra, büyüdükten sonra artık her şeyi biz biliyoruz moduna geçiyoruz ve hayat bizi eğitim, evlilik, ticaret gibi farklı sebeplerle farklı alanlara savuruyor. Ailemizden ayrılık süreci başlıyor. Daha sonra bakıyoruz yaslanacağımız o ulu çınarlardan uzak kalmışız, artık 30-35 gibi yaşlarda tekrar koşarak o ulu çınarların gölgesine giriyoruz. Bu hepimizin başına gelir. Hayatımızın belli evrelerinde ailemizden uzak olsak da, onların desteğini, ilgisini, yardım ve gölgesine de her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Yaşınız, konumunuz ne olursa olsun, istersek vali, bakan, asker, polis ne olursak olalım hiç fark etmez, herkes ailesinden hayatın her aşamasında destek görür. Gençlere sesleniyorum, ailenin anlamını çok ciddi kavramamız gerekiyor. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Ailelerimizin dirliğini, birliğini güçlü kılsın. Eğer mutsuzsan, üzgünsen annenin-babanın yanına koşacaksın. Çünkü onlar seni hiçbir zaman bırakmaz. Hayatımızda değişik değişik dostumuz ya da ailemize yakın gördüğümüz arkadaşlarımız, dostlarımız olabilir. Gerçekten onlar da kıymetli, ailemiz kadar değil tabi ama ailenin yeri bambaşkadır. Arada kırgınlıklar, küskünlükler olabilir ama bunların hepsi de geçici şeylerdir. Bizim gücümüz bunların hepsini aşacaktır. Acı günde, tatlı günde bir araya gelen çok güçlü bir aile yapısı var. Ben buraya atandığımda şaşırdım. Vatandaşımızın cenaze töreninde binlerce insanın katılımıyla taziye gerçekleşiyor. Düğünde, sünnetinde yine binlerce insanın katılımıyla mutluluklar paylaşılıyor. Bu bir güçtür, dayanışmadır, sağlam bir toplumun göstergeleridir. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı. Yürüyüşe Vali Avni Çakır’ın eşi Bahar Çakır, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Milli Eğitim Müdürü Enver kıvanç, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Samsun MYO’dan engelli öğrencilere moral etkinliği Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası kapsamında engelli öğrencilere yönelik moral etkinliği düzenlendi. Terme MYO kampüs alanında coşkulu geçen programa, Terme Mukaddes Kul Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri, öğretmenleri, Terme MYO öğrencileri, akademik ve idari personeli katıldı. Etkinlik kapsamında türlü yarışmalar, palyaçolar ve oyunlarla, üniversite öğrencileri ve özel eğitim uygulama okulu öğrencileri moral ve motivasyonlarını arttırma fırsatı buldular. Şenlik havasında geçen programda konuşma yapan MYO Müdürü Prof. Dr. Erol Terzi, “Üniversiteler, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetişmesinde önemli görevlere sahip olup, eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yansıra toplumumuzda ihtiyaç duyulan alanlarda sosyal sorumluluk projelerine ve dezavantajlı gruplara yönelik faaliyetlere de imza atarlar. Bu bağlamda bugün Terme MYO kampüsümüzde Mukaddes Kul özel eğitim uygulama okulunun öğrencilerini ve çalışanlarını şenlik havasında geçen moral etkinliğimizde ağırladık. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bu özel eğitim kurumundaki yavrularımızın bu tür etkinliklere ihtiyacı olup, onlarla üniversite öğrencilerimizi buluşturmak ve motivasyonlarını arttırmak istedik. Burada görünen tabloda gençlerimizin ve çocuklarımızın mutluluğu gözlerinden okunuyor. Bu tür ekinliklere her zaman önem verdik ve bundan sonra da etkinliklerimizi yapmaya devam edeceğiz. Engelliler Haftasında bugün kampüs alanımızda sizleri ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduk ve paydaş kurumlarımızla etkinlik ve işbirliklerimize her zaman devam edeceğiz” dedi. Program devamında, üniversite öğrencileri ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel eğitim uygulama okulu öğrencileri yarışmalar ve farklı oyunlar ile gönüllerince eğlendiler.
Erzurum DAP ve uygulayıcı kuruluşlarla çevrimiçi toplantı Bölgesel kalkınma için 2025 Yılı Proje Teklif Çağrısı’na çıkan DAP Bölge Kalkınma İdaresi, uygulayıcı kuruşlarla yönelik çevrimiçi bilgilendirme toplantısı yaptı. 328 katılımcının katıldığı toplantıya Başkanlık eden DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, proje döneminin hayırlı olmasını diledi. Uygulayıcı kuruluşlara yönelik, “Bugünkü bilgilendirme toplantısında, sorularınızı bizimle paylaşarak, açıklanmayan hususlar varsa onlara çözüm bulmak için toplanmış bulunuyoruz” açıklamasını yaptı. Başkan Yardımcıları Mehmet Özdoğan ve Melih Kirişci’nin de katıldığı toplantıda, uygulayıcı kuruluşlara, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan ELİS proje kabulü ve izlenmesine ilişkin sistemle ilgili DAP İzleme ve Değerlendirme Koordinatörü Ömer Faruk Karyağdı tarafından sunum yapıldı. Çağrı süreçleri hakkında bilgi veren Karyağdı, ELİS, 2025 Yılı Proje Başlıkları, projelerin değerlendirilmesi ve proje kabul, onay ve uygulama konularında katılımcıları bilgilendirdi. Proje müracaatlarının kesinlikle ELİS sistemi üzerinden yapılması vurgulanan sunumda, sistem uygulamalı olarak anlatıldı. Proje başvurularının ise 3 Haziran tarihinde mesai saati bitiminde sona ereceği hatırlatıldı. Projelerin değerlendirme süreciyle ilgili bilgi verilen sunumda ayrıca, evrak kontrolünün yapılması, teknik değerlendirme, Bakanlık değerlendirmesi, Bakan olurunun alınması ve Yatırım Programına Programların ve projelerin teklif edilmesi süreçlerine yer verildi.
İzmir Aliağa, Kuzey Ege Spor Oyunları’na ev sahipliği yapacak İzmir’de ilk kez düzenlenecek olan Kuzey Ege Spor Oyunları, 20-25 Mayıs 2024 tarihlerinde Aliağa’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Aliağa Kaymakamlığı ve Aliağa Belediyesi ev sahipliğinde, Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde organize edilecek spor oyunlarına Kınık, Bergama, Menemen, Foça, Dikili ve Aliağa’dan yüzlerce sporcu katılacak. Kuzey Ege Spor Oyunları 20-25 Mayıs 2024 tarihlerinde Aliağa’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Basketboldan futbola, masa tenisinden plaj voleyboluna, yelkenden yüzmeye kadar 12 farklı branşta yapılacak müsabakalar öncesi organizasyonun tanıtım toplantısı 16 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 14.30’da Aliağa Belediyesi Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek. Tanıtım toplantısına 6 ilçe protokolü katılacak. Kuzey Ege Spor Oyunları Kortejin20 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 18.00’de Enka Spor Salonu’ndan başlayarak Avcı Ramadan Parkı’nda sona erecek. 2024 Kuzey Ege Spor Oyunları müsabaka programı şöyle: 20 Mayıs Pazartesi Saat 10.00 - Plaj voleybolu - Atış ve Tatbikat Eğitim Merkez Komutanlığı Saat 10.00 - Yelken - Şakran 21 Mayıs Salı Saat 10.30 - Futbol - Değirmendere Futbol Sahası Saat 10.00 - Masa Tenisi - Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Spor Salonu Saat 10.00 - Mini voleybol - Cumhuriyet Meydanı Saat 10.00 - Plaj voleybolu - Atış ve Tatbikat Eğitim Merkez Komutanlığı Saat 10.00 - Tenis - Petkim Tenis Kortları Saat 10.00 - Yelken - Şakran 22 Mayıs Çarşamba Saat 10.00 - Tenis - Petkim Tenis Kortları Saat 10.00 - Plaj voleybolu - Atış ve Tatbikat Eğitim Merkez Komutanlığı Saat 10.00 - Mini voleybol - Cumhuriyet Meydanı Saat 10.00 - Masa Tenisi - Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Spor Salonu Saat 10.30 - Futbol - Değirmendere Futbol Sahası Saat 16.00 - Basketbol - Avcı Ramadan 23 Mayıs Perşembe Saat 10.00 - Yüzme - Aliağa Yaşam Merkezi Saat 10.00 - Tenis - Petkim Tenis Kortları Saat 10.00 - Satranç - Enka Spor Salonu Saat 10.00 - Plaj voleybolu - Atış ve Tatbikat Eğitim Merkez Komutanlığı Saat 10.00 - Mini voleybol - Cumhuriyet Meydanı Saat 10.30 - Futbol - Değirmendere Futbol Sahası Saat 11.00 - Badminton - Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Spor Salonu Saat 16.00 - Basketbol - Avcı Ramadan 24 Mayıs Cuma Saat 10.00 - Yüzme - Aliağa Yaşam Merkezi Saat 10.00 - Tenis - Petkim Tenis Kortları Saat 10.00 - Satranç - Enka Spor Salonu Saat 10.00 - Plaj voleybolu - Atış ve Tatbikat Eğitim Merkez Komutanlığı Saat 10.00 - Kros - Ağapark Saat 10.30 - Futbol - Değirmendere Futbol Sahası Saat 16.00 - Basketbol - Avcı Ramadan Saat 11.00 - Badminton - Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Spor Salonu 25 Mayıs Cumartesi Saat 11.00 - Oryantiring - Doğa Park Gerçekleştirilecek müsabakalar sonunda dereceye giren takım ve sporcular için 25 Mayıs Pazar günü saat 19.00’da Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda ödül töreni düzenlenecek.
Adıyaman Adıyaman Belediyesi’nden temizlik çalışması Adıyaman Belediyesi tarafından kentteki cadde ve sokaklar temizleniyor. 6 Şubat depremlerinden sonra büyük bir yıkımın meydana geldiği Adıyaman’da depremin izlerini silmek için kolları sıvayan Adıyaman Belediyesi, her alanda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin talimatıyla ilk olarak şehrin ana arteri olan Atatürk Bulvarında bulunan enkazları ortadan kaldıran belediye ekipleri, şimdi de şehir genelinde temizlik seferberliğine başladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, pırıl pırıl bir Adıyaman için kent genelinde gerçekleştirilen yol bakım ve temizlik çalışmaları 3. Çevre yolunda devam etti. Şantiye alanını andıran şehir merkezinde oluşan toz, toprak, moloz parçaları gibi etrafa yayılan ve çevre düzenini bozan olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Temizlik İşleri Müdürü Mahmut Yıldırım, daha temiz bir Adıyaman için 7/24 görevde olduklarını söyledi. Müdür Yıldırım, “Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak 250 personelimiz ve 39 aracımızla beraber 7/24 sahadayız ve halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Şehir genelindeki çalışmalardan dolayı oluşan kirliliği ortadan kaldırmak için 3. Çevre yolu Oduncular Pazarı mevkiinde çalışmalarımız devam ediyor. Başkanımızın talimatıyla, günlük olarak periyotlar halinde tüm cadde ve sokaklarımıza yayacağımız bu temizlik seferberliği sayesinde halkımızı toz ve çamurdan kurtarmayı hedefliyoruz. Çevremizi temiz tutalım. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Biz insanlarımızdan da destek ve anlayış bekliyoruz. Bize destek olurlarsa kısa süre içerisinde temiz bir çevrede hep beraber yaşayacağız. Bunun için gereken tüm hizmetleri yapacağız. Bizlerde mesai mefhumu yok. 7 gün 24 saat halkımızın hizmetindeyiz. Çünkü tek derdimiz halkımıza hizmet etmek. İnanıyoruz ki Adıyaman insanı her şeyin en iyisini hak ediyor” diye konuştu.