ÇEVRE - 08 Mayıs 2024 Çarşamba 12:44

Başkan Akel’den iptal çağrısı

A
A
A
Başkan Akel’den iptal çağrısı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Belediye Başkanı Necdet Akel, bölgenin gözbebeği Murat Dağı’nda planlanan altın madeni keşif alanına giderek, altın madenine karşı olduklarını belirtti.


Murat Dağı bölgesinde planlanan altın madeni projesi için verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu iptali sonrasında altın madeni şirketi üst mahkemeye itirazda bulunmuş, mahkemede keşif kararı vermişti. Yapılan keşif sırasında, alanda bulunan Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, köy muhtarları ve bölge sakinleri altın madenine karşı olduklarını tekrar belirtti.


Murat Dağı bölgesinde planlanan altın madeni projesinin ilçenin doğal ve kültürel zenginliklerine ciddi zararlar verebileceğini belirten Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel açıklamasında; “Projenin su kaynaklarına, tarım alanlarına ve çevreye nolumsuz etkileri konusundaki endişelerimizi keşif heyetine sunduk. İlçe halkının sağlığı ve endemik bitki ile ormanların korunması için projeye karşı olduğumuzu tekrar belirttik. İlçemizin doğal güzelliklerinin korunması, gelecek nesillere aktarılması ve alternatif turizm projelerinin desteklenmesi için altın madenine karşı çıkıyoruz. Altın madeni projesinin bölgenin ekosistemi ve su kaynakları üzerinde muhtemel etkileri göz önünde bulundurularak, projenin iptali için mücadelemize devam ediyoruz” dedi.



Başkan Akel’den iptal çağrısı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.