YEREL HABERLER - 29 Ekim 2014 Çarşamba 11:46

Cumhuriyet’in 91. Yıl Dönümü Pazarlar’da Coşkuyla Kutlandı

A
A
A
Cumhuriyet’in 91. Yıl Dönümü Pazarlar’da Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin kurulusunun 91. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde coşkuyla kutlandı.
Pazarlar’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Salı günü saat 13:00’de Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı.
29 Ekim Cumhuriyet Kutlamaları sabah saat 09.30’da Kaymakamlık makamında Kaymakam Soner Bedir’in kutlamaları kabul etmesi ile başladı.
Cumhuriyet meydanında yapılan törene İlçe Kaymakamı Soner Bedir, Garnizon Komutanı İlker Bahadır, Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Karahan, Ak Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci, daire amirleri, kamu çalışanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cumhuriyet töreni Pazarlar Cumhuriyet Meydanında saygı durusu ve akabinde İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. Günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan İlçe Kaymakamı Soner Bedir, Cumhuriyetin 1923 ten beri ülkeye büyük katkılar sağladığını ve Türk toplumunu millet olma bilincine ulaştırdığını, bireyi de vatandaş konumuna yükselttiğini belirtti. Kaymakam Bedir, “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra, başlatmış olduğu Kurtuluş savaşımızın zaferle sonuçlanmasından sonra 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez değerdir. İşte bu değer bizleri milli bir devletin onurlu bir şekilde, özgürce düşünebilen, eşit hakları olan birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Devlet yönetme işini, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin yada belli sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet sistemi, 1923’ten beri Ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu millet olma bilincine ulaştırmış, bireyi de vatandaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazınmıştır” dedi
Pazarlar Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan gösteriler sunuldu. Öğrencilerin günün anlamı ile ilgili şiirlerin okunması ve folklor gösterileri ile devam edildi.
Okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında derece giren öğrencilere ödülleri verildi.
Cumhuriyet bayramı töreni, öğrencilerin tören geçidi ile sona erdi. Tören sonunda protokol, programı hazırlayan Pazarlar Ortaokulu öğretmenlerine teşekkür ettiler.(MB-EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir