ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 12:44

Gediz’de gençlerin tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

A
A
A
Gediz’de gençlerin tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, meydana gelen bıçaklama olayında gözaltına alınan 9 şahıs çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Olay dün gece (Cumartesi) saat 23.00 sıralarında Uluoymak Mahallesinde bulunan bir Cafede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre yapılan canlı müzik programı sırasında çıkan sözlü tartışma sonucu kavga çıktı. Kavganın sokağa taşması sonrası T.G. (22) isimli şahıs B.Ö. (24) bacağından bıçakladı. Kavgaya her iki şahsın arkadaşlarının karışması sonrası polis ekipleri olaya müdahale etti.


Kavgada bacağından yaralanan B.Ö. sağlık ekipleri tarafından ambulansla Gediz Devlet Hastanesine götürülürken, tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Diğer yandan Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri B.Ö.’ü bıçaklaya T.G. ile birlikte kavgaya karıştıkları belirlenen İ.H.Ç. (21), E.Ç. (21), Y.O. (22), Ç. Y. (20), M.G. (21), S.D. (21), M.T. (23) gözaltına aldı.


Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadeler sonrasında şahıslar Adliyeye sevk edildi. Gün boyu adliyede hakim karşısında olan şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.



Gediz’de gençlerin tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Aliağa, Kuzey Ege Spor Oyunları’na ev sahipliği yapacak İzmir’de ilk kez düzenlenecek olan Kuzey Ege Spor Oyunları, 20-25 Mayıs 2024 tarihlerinde Aliağa’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Aliağa Kaymakamlığı ve Aliağa Belediyesi ev sahipliğinde, Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde organize edilecek spor oyunlarına Kınık, Bergama, Menemen, Foça, Dikili ve Aliağa’dan yüzlerce sporcu katılacak. Kuzey Ege Spor Oyunları 20-25 Mayıs 2024 tarihlerinde Aliağa’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Basketboldan futbola, masa tenisinden plaj voleyboluna, yelkenden yüzmeye kadar 12 farklı branşta yapılacak müsabakalar öncesi organizasyonun tanıtım toplantısı 16 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 14.30’da Aliağa Belediyesi Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek. Tanıtım toplantısına 6 ilçe protokolü katılacak. Kuzey Ege Spor Oyunları Kortejin20 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 18.00’de Enka Spor Salonu’ndan başlayarak Avcı Ramadan Parkı’nda sona erecek. 2024 Kuzey Ege Spor Oyunları müsabaka programı şöyle: 20 Mayıs Pazartesi Saat 10.00 - Plaj voleybolu - Atış ve Tatbikat Eğitim Merkez Komutanlığı Saat 10.00 - Yelken - Şakran 21 Mayıs Salı Saat 10.30 - Futbol - Değirmendere Futbol Sahası Saat 10.00 - Masa Tenisi - Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Spor Salonu Saat 10.00 - Mini voleybol - Cumhuriyet Meydanı Saat 10.00 - Plaj voleybolu - Atış ve Tatbikat Eğitim Merkez Komutanlığı Saat 10.00 - Tenis - Petkim Tenis Kortları Saat 10.00 - Yelken - Şakran 22 Mayıs Çarşamba Saat 10.00 - Tenis - Petkim Tenis Kortları Saat 10.00 - Plaj voleybolu - Atış ve Tatbikat Eğitim Merkez Komutanlığı Saat 10.00 - Mini voleybol - Cumhuriyet Meydanı Saat 10.00 - Masa Tenisi - Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Spor Salonu Saat 10.30 - Futbol - Değirmendere Futbol Sahası Saat 16.00 - Basketbol - Avcı Ramadan 23 Mayıs Perşembe Saat 10.00 - Yüzme - Aliağa Yaşam Merkezi Saat 10.00 - Tenis - Petkim Tenis Kortları Saat 10.00 - Satranç - Enka Spor Salonu Saat 10.00 - Plaj voleybolu - Atış ve Tatbikat Eğitim Merkez Komutanlığı Saat 10.00 - Mini voleybol - Cumhuriyet Meydanı Saat 10.30 - Futbol - Değirmendere Futbol Sahası Saat 11.00 - Badminton - Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Spor Salonu Saat 16.00 - Basketbol - Avcı Ramadan 24 Mayıs Cuma Saat 10.00 - Yüzme - Aliağa Yaşam Merkezi Saat 10.00 - Tenis - Petkim Tenis Kortları Saat 10.00 - Satranç - Enka Spor Salonu Saat 10.00 - Plaj voleybolu - Atış ve Tatbikat Eğitim Merkez Komutanlığı Saat 10.00 - Kros - Ağapark Saat 10.30 - Futbol - Değirmendere Futbol Sahası Saat 16.00 - Basketbol - Avcı Ramadan Saat 11.00 - Badminton - Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Spor Salonu 25 Mayıs Cumartesi Saat 11.00 - Oryantiring - Doğa Park Gerçekleştirilecek müsabakalar sonunda dereceye giren takım ve sporcular için 25 Mayıs Pazar günü saat 19.00’da Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda ödül töreni düzenlenecek.
Adıyaman Adıyaman Belediyesi’nden temizlik çalışması Adıyaman Belediyesi tarafından kentteki cadde ve sokaklar temizleniyor. 6 Şubat depremlerinden sonra büyük bir yıkımın meydana geldiği Adıyaman’da depremin izlerini silmek için kolları sıvayan Adıyaman Belediyesi, her alanda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin talimatıyla ilk olarak şehrin ana arteri olan Atatürk Bulvarında bulunan enkazları ortadan kaldıran belediye ekipleri, şimdi de şehir genelinde temizlik seferberliğine başladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, pırıl pırıl bir Adıyaman için kent genelinde gerçekleştirilen yol bakım ve temizlik çalışmaları 3. Çevre yolunda devam etti. Şantiye alanını andıran şehir merkezinde oluşan toz, toprak, moloz parçaları gibi etrafa yayılan ve çevre düzenini bozan olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Temizlik İşleri Müdürü Mahmut Yıldırım, daha temiz bir Adıyaman için 7/24 görevde olduklarını söyledi. Müdür Yıldırım, “Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak 250 personelimiz ve 39 aracımızla beraber 7/24 sahadayız ve halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Şehir genelindeki çalışmalardan dolayı oluşan kirliliği ortadan kaldırmak için 3. Çevre yolu Oduncular Pazarı mevkiinde çalışmalarımız devam ediyor. Başkanımızın talimatıyla, günlük olarak periyotlar halinde tüm cadde ve sokaklarımıza yayacağımız bu temizlik seferberliği sayesinde halkımızı toz ve çamurdan kurtarmayı hedefliyoruz. Çevremizi temiz tutalım. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Biz insanlarımızdan da destek ve anlayış bekliyoruz. Bize destek olurlarsa kısa süre içerisinde temiz bir çevrede hep beraber yaşayacağız. Bunun için gereken tüm hizmetleri yapacağız. Bizlerde mesai mefhumu yok. 7 gün 24 saat halkımızın hizmetindeyiz. Çünkü tek derdimiz halkımıza hizmet etmek. İnanıyoruz ki Adıyaman insanı her şeyin en iyisini hak ediyor” diye konuştu.
Samsun Görme engelli müzik öğretmeni azmi ile örnek oluyor Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu’nda müzik öğretmeni olarak görev yapan görme engelli Mert Karagüzel, azmi ile örnek oluyor. Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi amaçlanan “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” proje sergisinin açılışı Bafra Milli İrade İmam Hatip Ortaokulunda Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Şube Müdürleri Murat Öğretmen, Hıfzullah Kocaman, Osman Çakır, Bafra İlçe Müftüsü İbrahim Memiş ve okul müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Proje sergisinin açılışında mini bir konser veren görme engelli Müzik Öğretmeni Mert Karagüzel büyük alkış alarak takdir topladı. Müzik Öğretmeni Mert Karagüzel mini konser öncesi yaptığı konuşmada 10-16 Mayıs tarihleri arasından kutlanan Engelliler Haftası’yla ilgili, "Ben 2 yaşında darbuka çalarak müzik yaşamıma merhaba dedim. Daha sonra çeşitli müzik aletleri ile müzik hayatıma devam ettim. Son zamanlarda ise kemence hayatımın değişmez enstrümanı oldu. Bafra Milli İrade İmam Hatip Ortaokulunda 5 yıldır müzik öğretmeni olarak görev yapıyorum. Öğrencilerim tarafından çok seviliyorum. Ben de onları seviyorum. Onun için benim görme engelli olmam beni engellemiyor. Müziği ve öğrencilerimi çok seviyorum. Ayrıca 10-16 Mayıs tarihleri Engelliler Haftası engelli kardeşlerimizin sorunlarının gündeme getirilmesi, bunlara çözüm üretilmesi ve tüm halkımızın bu konuda duyarlılığının artırılması bakımından büyük önem taşımaktadır. Her toplumunda olduğu gibi ülkemizde de nüfusun önemli bir kısmını oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam becerilerini geliştirerek, kendi kendilerine yetebilmeleri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda eğitim imkanlarından yararlanabilmeleri, kendilerine uygun işlerde istihdam edilebilmeleri, diğer bireylerle iyi ilişkiler içinde olabilmeleri çok önemlidir. Ben de bunlara örnek teşkil ettiğime inanıyorum" dedi.